ЮЛЧЕТО слуша с двете уши - Дядо Коледа дано го оцени!

• 9 931
  • 238
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна.
Тони, значи ще ви видим там. Аз днес мисля за костюм, но нищо не измислям, трябва нещо да се ушие вероятно...ще прозвъня и приятелки с по-големи дечица, ако имат нещо. Ако имаш близка в някоя детска градина да ти дадат костюм, но има време ще натаманим нещо.
Поръчах възглавничката от данет, утре чакам да я получа.
Кога ще украсявате къщите?

# 76
AQ, всичко това и мен много ме вълнува, защото Преслав също е злояд и има проблем с дъвкането. Можеш ли да ми дадеш координати? Единствено ме притеснява това, че се опитват да превърнат храненето в игра - ние имахме такъв етап, когато му давахме предмети, с които да играе, докато го хранехме, и той започна да ни манипулира: отваря уста само ако му дадем желания предмет и спира да я отваря веднага щом му омръзне поредната играчка. Затова спряхме с това и сега му давам една лъжичка да си куса сам, даже успява да си вкара сам в устата, а междувременно аз също му кусам, но не знам дали това не е просто вариант на предишната ни практика, само сега лъжицата и храната са играчките. Ще следя вашия опит и може и ние да предприемем такава терапия, макар че Слава Богу при нас нещата не са така крайни.

Поздрви и успех!

# 77
Ритка колко струва месечно частната ясла?

И аз исках много да поръчам на една шивачка в блока да ушие на Дидо коледно костюмче, но съм толкова безумно заета, че даже нямам време да ида да купя плат! Къщата си украсявам на 1 декември обикновено, да стои поне месец.

От терапията - прехода към дъвчене на парченца става като първо се дава много по-гъста от обичайното храна, но гладко пасирана, като се поставя в бузите със специална лъжица. Дидо днес направи 2-3 дъвкателни движения, само когато слагахме храната в лявата буза, от дясно засега само си я измъква с език и гълта. Днес беше решил да не яде там и лекарките се очудиха на нервите, които ми коства, като им казах, че това си му е обичайното поведение по време на хранене. Той за 2-ри път яде нормална манджа при тях, а не само солети, хляб и вода и първия път беше на кеф, но днес им показа нагледно какво съм им обяснявала за него в началото. Цели 5 лъжици изяде. Казаха ми като съвет, че майката определя какво да се яде, а детето определя колко да изяде. Не трябва да се настоява на последните 2 лъжици, също и ако реши да изяде 2 лъжици, не повече от нещо, може да се пропусне хранене и на следващото обикновено се компенсира (в повечето случаи  Wink )
Нямаме хич успех с храните с пръсти, с които играе по време на хранене, само хляб и кашкавалени солети и това е. Бисквити, масленки, бял шоколад и т.н разбрах, че не иска, защото са сладки, но не ще и кашкавал, салам поне да оближе, сирене  Sad

Гичка, психоложката е много добра и специално за особеностите на Дидо е определила точно игра с храната - и то не игра с играчки по време на хранене, а точно с хранителни продукти. И много разяснения ми е давала как да не се прекали, защото по принцип не е хубаво да се играе с храната, но когато случая е тежък трябва някакво измъкване, по натам ще трябва да премине в едно съвместно хранене заедно с нас. За това е много важно докато някой го храни, насреща да общува и гледа друг хранещ се човек, да си подават хляб, да мляскат, да отварят заедно уста при подаване на всяка хапка. За съжаление на мен ми асистира мъжа ми само вечер, през деня няма кой.
Освен това днес ми обясниха точно това - как да се предлага играта така, че после да не го превърне в изнудване детето - ако не ми дадеш играчка, няма да ям...
Също и да не се правят действия пред него, които после е лошо то да възприеме - например пълни една купичка с трохи хляб, хапва от тях, но никога да не троша и роня хляба пред него, за да не започне той да го прави винаги като вземе хляб. Също и да не троша бисквитите, каквото сам си натроши случайно, но да не става целенасочено.

Но 2-те мацки си разбират много от работата и измислят специална система и стратегия индивидуално за всяко дете, в зависимост от специфичните му проблеми. А колко са изобретателни само, нямам думи...

# 78
Момичета кажете ми моля по простичък начин как да стигна до Барбароните? Защото нещо неможах да се ориентирам по картата. Много ще съм ви благодарна. Например от НДК и на там по бул. България - на къде ................

# 79
  • София
Здравейте мами.Имам един въпрос към вас.Термина със синът ми беше на 14.09.2005г. но го родих на 14.07.2005г. е сега към юлските бебета ли да сме или към септемврийските? newsm78

# 80
Ая, много се радвам да чуя, че все пак има хора, които си разбират от работата и я вършат с удоволствие Blush Heart Eyes

Ритка, сигурно ти е тежко, но то нищо няма да стане на зор - детето ще ходи ако се чувства добре там, ако не - няма, така че не се притеснявай Hug Наблюдавах наскоро няколко майки, които си пускаха децата на ясли или градина, някои плакаха повечко, но всички свикнаха в крайна сметка  Flutter Ако много плачкат или не искат да спят на обяд карат майките (респ. гледачките, бабите и т.н. кой кво си има Peace ) да идват да си ги взимат преди обедния сън, докато посвикнат и така... Сега всички ходят и се забавляват там, израстват самостоятелни и си играят с много дечица на тяхната възраст Peace Само по-честото боледуване е проблем, надявам се, че като е частна ще  епо-добър контролът Whistling Няма да се притесняваш - всичко ще мине и след време ще се усмихваш на сегашните си тревоги  Hug Hug Hug
Ох, говоря ги и аз ама и мен ме тресе едно притеснение, но все си повтарям, че тези неща трябва да се случат и колкото и да се притеснявам с нищо няма да ми помогне това Tired

# 81
Крисики, и тук си добре дошла. Аз също наблюдавам двете темички - за юлските и юнските мами. Не мога да избера само една от тях, защото през цялата си бременност бях с юлките, но като родих отскачах и при юнките Wink Така че, където се чувстваш добре и ти е интересно Grinning

# 82
Здравейте мами.Имам един въпрос към вас.Термина със синът ми беше на 14.09.2005г. но го родих на 14.07.2005г. е сега към юлските бебета ли да сме или към септемврийските? newsm78

Ами към Юлските  Laughing Т.е. Добре дошла при нас!  Hug Разкажи нещо повече за вас. Синът ти се е родил много по-рано... Но вече всичко си е наваксал, нали?
Момичета, снимките от прощапулника се изпариха най-мистериозно... Уж никой не беше пипал апарата, но накрая снимките ги нямаше вътре  Rolling Eyes Направо ужасна мистерия.
Яна, и на мен ми е интересно това, което разказваш. Честно да си призная, при нас вече май действа това с изнудването, за което говорите. Иска си играчки и ги хвърля на земята - докато не му ги подам, не си отваря устата! Сега измислих друго - обещавам му, че ако си изяде всичко, ще му дам бонбони и донякъде действа, но доколко е правилно...

# 83
А, сега се сетих, да попитам  мамите, които си пуснаха дечицата на ясла, и дали сте им давали от тези зелена енергия, и там други имуностимулатори, и дали имаха желания ефект? Разболяват ли се по-малко децата, или въпреки това пак боледуват. На нас ни е рано още, но се бях замислила евентуално за догодина, и исках да попитам, сега когато върлуват вируси, дали имат ефект?

Къде се изгуби Флий? И  Данчо-калпазанчо май беше започнал да ходи на ясла.

# 84
Краси, аз давам на Ники Зелена енергия и Коластра по 1 капсула на ден вече 3 месеца. Не мога да кажа, че не боледува на яслата. Боледува, но сякаш болестите минават по-лесно и бързо. Вече, като го видя че се разкисва увеличавам дозата и чакам да видя как ще се развият нещата. Не тичам веднага при лекарката, защото тя с огромно удоволствие ми изписва всеки път антибиотик. Последните два пъти не съм му давала нищо друго освен Панадол, капки за нос и сироп за кашлица. От 20-тина дни включих и есенциални мастни киселини (ЕМК), които се препоръчват за често боледуващи деца и за заздравяване на лигавиците. Не знам дали от тях но вече втора седмица ходим на ясла и сме здрави и без хрема. Всички тези продукти не предпазват от вирусите. Те само засилват организма на детето, за да може по-лесно да се справи с болестите.

# 85
Сияната също е от по-....непостоянните в храненето. Не казвам злояда, защото определено не е. Не е и капризна, но си е чешит - раче Laughing И тя беше започнала да ни изнудва. Сяда на столчето и като генерал само посочва какво да й бъде дадено, после го хвърля и докато не го качим пак на масата не хапва Naughty Да де, ама аз майка ли съм или лукова глава Mr. Green Майка ми е доста респектиращ човек. Много е добра, но всява респект... природна даденост. Та като беше тя тук това малкото не правеше никакви номера. Най-много веднъж-два пъти да си е показала магариите. Та подхода, който работи при нас е следният - сяда на столчето за хранене и аз давам още една лъжичка и една чашка. Обяснявам, че сяда да се храни, а при тази процедура се ЯДЕ. Със спокоен и равен тон казвам, че колко ще яде зависи от нея, но няма да получи нищо, дори нини до следващото хранене. Тя върти глава, аз казвам - Добре, прибирам всичко и ставам. Обикновено на ставането й подавам лъжица и тя неуверено опитва. После сядам пак пред нея и бавно и методично започваме да се храним. При следващо завъртане на главата питам сериозно - Сигурна ли си , че повече не искаш? И така, ако иска си отваря устата, ако не предлагам още един-два пъти и вдигам. Така тя постепенно се научи, че времето за хранене е за хранене! И ако не желае категорично показва, а ако иска сама отива в кухнята, сочи масата, казва "Папи, папи" и тръгва към столчето за хранене.
Краси, ами аз съм на близо... освен да ти обясня как се стига до нас, а после заедно до Барбароните Blush Щото все пак сме си отбор жени и май само Галето може да ти обясни като хората Wink Laughing

# 86
  • Пловдив
Асе, всичко което си написала важи в пълна сила и за нас  Laughing. Аз първо реших преди да седнем да се храним да махам всичко от полезрението му, което може да представлява интерес. Но той започваше да се върти и все намираше какво да поиска  Crossing Arms Сега сме на вълна втора лъжица и той си гребе и прави първи опити да се храни сам (все по-сполучливо). При всеки успешен опит да вкара храна в устата, си оставя лъжицата и започва да си пляска  Joy. А когато каже НЕ, аз спирам и му прибирам яденето  Naughty. Въобще не настоявам - колкото иска толкова.
Много се радвам за Дидо, че вече все пак успява да хапва повечко. Пожелавам  съвсем скоро да няма и помен от проблемите, които причиняваше на мама  Heart Eyes Hug

# 87
Да, и аз съм показала, че времето за хранене е само за хранене ( не че някога съм имала проблеми - моето апва яко  Rolling Eyes ), но по едно време бях започнала да пускам телевизора по време на хранене, но той така се зазяпваше, че не разбираше какво става, а накрая плачеше, щото не разбрал нищо от храненето, а то свършило Rolling Eyes А в началото и аз давах малко играчки, но хвърли ли ги не му ги вдигах, а като му ги махнах започнах да му давам лъжичка, за да се учи да се храни. Така че все се занимава...

Днес, Карилуис има рожден ден и макар че не се вяска аз да си я поздравя - Ч.Р.Д. за теб  bouquet Всичко най-добро желаем  Peace Peace  bouquet

# 88
  • София
Ето нещо повече за нас. Казвам се Криси и с татко Захари имаме две децица кака Александра на 7 години е в 1 клас и Мартин който се роди 2 месеца по-рано.Сега Марти расте и наваксва роди се 1.750гр.     41 см.  сложиха го в ковьоз и започна да расте но на 22 ден започна едно повръщане и 20 дена лекарите не можаха да разберат какво му е.За тези 20 дни той не качваше въобще грамчета и непрекаснато в неонатологията му сменяха храните защото мислеха че има алергия.Най накрая на 30.08 след консултация в Пирогов остановиха че има пилорна стеноза ( 10 дни по-рано в Пирогов беше направена същата консултация но тогава някой некадърен лекар казал че няма нищо и лекарките в неонатологията се чудеха какво става.)И така на 31.08 го оперираха и той веднага започна да яде и да качва .От46-47 ден стартирахме с 2.100гр. и  си наваксваме сега тежи към9.500гр. и е 80-82 см.А аз родих по-рано защото бях с плацента превия тотал и получавах кръвоизливи . Лежах в предродилна зала на Майчин дом при 3 кръвоизлив ме оперират веднага на 2 мин. за да спасят детето а аз се събудих след 8 часа  и бях в реанимацията 4 дена.Преляли са ми 4.5 литра кръв т.е почти цялата в тялото на човек защото кръвоизлива не е спирал и са ме оперирали 2 пъти през тези 8 часа като на втората операция ми отстраняват матката за да овладеят положението.Но всичко това е минало сега и двамата с Марти сме добре той няма никакви увреждания проходи и прави само бели.Е това е за нас ще пиша ще чета и ще се запознаеме.

# 89
Карилуис Честит Рожден Ден !!!
Да си жива и здрава и много щастлива   bouquet Heart Eyes  bouquet

Момичета, днес и мойто мило има рожден ден, става на 30 годинки Simple Smile
Да ми е жив и здрав моя принц cheers Heart Eyes Hug

Криси, добре сте дошли при нас  Hug Hug Hug
Много сте изживели миличка, но важното е че сега сте живи и здрави  Hug Да нацелуваш малкия Марти от нас с Мая
 Heart Eyes

Значи, за яслата, таксата е 200 лева на месец + 70 лева за храна, като работното и време е от 8 до 18 часа. Ако искаш детето ти да остава до по-късно доплащаш по 2 лева на час. 10-на дечурлига са на възраст от 1 до 2 годинки. Гледат ги 2 млади момичета с педагогическо образование и една мед сестра. Ние Мая я водихме там, да разгледаме и да я пуснем сред децата да видим как ще се чувства. Обухме и пантофите, пуснахме я и тя забрави че ни има. Като си тръгвахме не искаше да си ходи и после цяла вечер ни гледа сърдито. Даже на тръгване с един младеж успяха да се награбят и да се нацелуват по устата, така че май е време баща и да си купува пушка за да гони досадниците Grinning

Хайде цунки засега  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт