ЮЛЧЕТО слуша с двете уши - Дядо Коледа дано го оцени!

• 9 920
  • 238
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Гале, извинявам се че и аз взимам отношение, но само да кажа че при големият ми син първият ларингит направи , когато беше на 7 месеца. Бях много уплашена, защото той не можеше да диша, а лаеше...Имам много лоши спомени от тогава, той го прави много често този круп /за 7год. 5-6 пъти му става така/. И всъщност мисълта ми беше, че ако е ларингит както са ти казали, трябва Оги да кашля "лаещо"как да ти обясня все едно от тръба излиза звука и дере гърлото. При това положение трябва да се овлажни въздуха в стаята, което най-добре става с овлажнител /имам такъв уред, който не ползвам, защото се преместихме в нов ужасно влажен и мухлясващ от прекалена влага апартамент/, ако искаш и мога да ти го дам! Най-първото, което се прави при круп е да се отвори прозореца / дори и зимата на - градуси/ и да спи така детенце, добре облечено и завито. Също да се запари банята с топла вода и да се диша парата. Разбира се се вика и лекар, който в повечето случаи бие Орбазон и лигавицата отбъбва и дишането се нормализира.

Дано да не е ларингса, а да е вирусче, защото тази Т която поддържа не е характерна за ларингит.
Както и да е дано се излекуват болничките дечица, идва Коледа и трябва да сме здрави!!! Heart Eyes

# 166
Привет и от нас   Hug
Да си кажа и аз - снимките ви са чудесни, аз този път обаче малко се изложих с тях, не са много на брои и чак толкова качествени
http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=83886
Малките сладурковци са просто невероятни - всичките! Толкова са сладки!!! Страхотни са душичките малки!!!   
Иначе партито си беше пълна лудница, честно да си призная нищо не разбрах. Да не говоря, че с никои не можах като хората да си кажа 2 приказки. Май наистина ще трябва да се съберем само мами и да се почерпим като бели хора.
А който бърза да си ходи - няма обща снимка с мамите...така е. Точно като се прибрнах си мислих че не се снимахме като минамалат година пред елхата в Гудис. Да ама не, някои сте успели да се щракнете.

# 167
Tired Tired не, мамка му... Оги и в момента е с 38.8*и направо ще изперкам вече. Утре сутрин сме в 5та градска болница - при д-р Бегов, шефа на УНГ-отделението (комшия ни е). Как ще изкарам нощта с поредните страхове за Т 39 и нагоре - просто незнам Sick. До момента, диагнозата му е "ларингит", поставена от дежурната д-рка в "Лора", но според мненията на други трима доктори - или е грипният вирус, който върлува в момента и протича с висока Т или е пневмония  Sick. Утре ще се разбере... (само дано не ви натоварвам с толкованого писания и то за болести  Embarassed Embarassed Embarassed)

Аз за това антибиотик без посявка не бих ползвала! Ако трябва, бих си я платила допълнително, макар че са длъжни да я правят винаги при изписване на антибиотик, особено при деца. Ми може да не му действа точно този, а да има друг, който убива бактериите и това се разбира с посявка.

Аз пък заминавам с Дидо на хомеопат, че ми втръснаха тези сополи вече 10 дни, че започна и да повръща пак, яденето е кошмар, простоооо.... ooooh!

Към Лана и Съни още един въпрос - от къде се снабдихте с коланите за коледните костюми?

# 168
  • София
Болните дечица бързо да се оправят! Дано Оги да е вече по-добре!

Към Лана и Съни още един въпрос - от къде се снабдихте с коланите за коледните костюми?

Нашият е някаква антика - даже не знам чий е, има катарама, но няма острото (как се казва) за мушкане в дупките и опасва Калоян два пъти, ама за коледен костюм става Simple Smile. Баща ми обеща да го подобри за догодина  Joy

# 169
  • в шоки-land
благодаря на всички 3а пожеланията   bouquet  bouquet  bouquet

Галето и Оги - пращам ви цялата си по3итивна енергия и обич  Heart Eyes Hug Heart Eyes и дано бьр3о о3дравява малкия юнак Hug

Всички болни да о3дравяват и да не се ра3боляват повече, че няма да има подарьци Wink

ра3гледах всички снимки и мога да кажа само едно - по-хубави от юлските дечица няма  Hug Heart Eyes

# 170
  • welcome to the Jungle
Здравейте на всички! Трогнахте ме много с милите пожелание и съвети  Hug Hug Hug
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ! Подкрепата ви е незаменима  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.

Новините от нас:
Вчера вечерта Оги вдигна отново 38.8 , дадох Ефералган и Оги позаспа. Към 00:00 тръгнах да си лягам и го пипнах - пак гореше  Sick, измерената Т - 39*. Веднага се започна процедурата с оцетените чорапки, влажните кърпи + свещичка ефералган, която издриска след 10 мин. и така и не разбрахме колко се е абсорбирала  Rolling Eyes. Дадох веднага 5 мл Нурофен (Изидка, предвид, че с Ефералгана са в едновременна доза) и след 50 минути Т беше 38.8*. Ужас... в 1 ч. след полунощ, след 20 минути охлаждащи процедури, всички лекарства накуп рев от Оги, разстройство и какво ли не ... температурата беше паднала едва с 2 десети  Cry. Е, казвам ви, колкото и да е вреден Аналгина - нямах друг избор (Съни, ето още една причина да се даде аналгин - нищо друго не помага). Любо пое детето и до 3 часа го е държал буден, защото едва тогава е спаднала Т. В 5 давах антибиотик и в 7 поехме към болницата. Резултатите от там - силно зачервено гърло- вероятно ангина; няма отит, преслушване - няма шум за бронхопневмония. Вляха му половин банка физиологичен разтвор + Вит. Ц, защото беше и обезводнен.

И следобедът, към 16:00 - Т отново 37.5, но последните 14 часа не бях давала никакъв антипиретик след аналгина. Отново няма апетит и нищо не му се пие...  Sick. Дадох отново ефералган и Т е понамаляла ( незнам точно, че в момента е при майка ми). Идея нямам каква нощ ме чака отново, но педиатърът, който днес го прегледа, ми каза, че максималната доза Аналгин за Оги за 24 часа е 3х5 капки. Така, че ако недай Боже се повтори от снощи същата случка - давам Аналгина и това е  Thinking.

А педиатърката ни настоява да го вкарваме в болница ако продължи Т  Cry Cry Cry
ето така изглеждаше Оги днес в болницата
Ако се пооправи - ЧУДЕСНО!

Ако няма подобрение, то ще трябва да пуснем кръвна картина с диференциално броене, за да се види точно какъв тип е инфекцията и отделно съм пуснала връзките за снимка на модерния рентген във ВМА - на гърдичките, за да изключим вирусна пневмония  Tired. Стискайте палци да се разминем с всички гадости...

И ОТНОВО ВИ БЛАГОДАРЯ, че сте с нас в този труден момент.

Последна редакция: пн, 11 дек 2006, 22:02 от Lioness

# 171
  • Пловдив
Ох, милото Огънче, дано тази вечер нямате Т  Praynig и спинкате спокойно цяла нощ и всичко лошо се размине.
Гале стискам ви палци и съм с Вас.  Heart Eyes

# 172
  • София
Милото детенце! Галенце, силно ви гушкаме и двамата с Оги, и бързо да се преборите с болестта!

# 173
Галенце, с вас съм през цялата нощ... Наясно съм какво е детето да ти изгаря от висока Т;(

Алекс беше така в продължение на три дни като вдигна до 39,7... Редувах лекарствата и хладните комреси, но накрая се наложи втори АБ, който беше подходящ в нашия случай. Настоявай за рентген.  Три лекарки слушаха беба, и трите бяха категорични че й няма нищо. Оказа се пневмония. Ако искаш ще ти дам координатите на лекаря УНГ, който я прегледа.
Целувам ви и двамата с Огънчето Heart Eyes

# 174
А що е "посявка" и има ли корени у нас newsm78

# 175
  • Варна.
Присъединявам се с положителна енергия към Оги и Галя! Дано се наспите спокойни!

Нашето дете си цепна горната устничка и се водихме на спешен център, където я лепиха, не е много сцепено, но първоначално тече доста кръв която ме стресна, все пак гледах да  се държа да не се уплаши повече детето. Бях я оставила в съседката да си подготвя къщата за гости, жената много се притесни, какво да се направи, стават инциденти, да се молим само да са дребни.
С подаръците вече съм 50%изпълнила плана, чудя се на детето си какво да подаря, питам я  - искаш ли .... а тя винаги отговаря - не, в същност още не съм я чула да казва - да.
а и за себе си да кажа, ще ми оперират тоя венец, не се повлия от лечението, така се надявах да се размина с ножа, но другата седмица ми записаха час, таман преди празниците ПФУ!

# 176
Ех, Гале Hug Сега да те поразведря ли Wink Ако кърмеше още, поне 40% от тези проблеми (апетитът и обезводняването) нямаше да ги има Hug (това, за ад се захилиш малко, ама е и вярно, нали знаеш)
Иначе подкрепям 100% казаното от Дидка. Доколкото знам от колежки на майка ми в последно време болестите протичат по безумно нетипичен начин. Жените трудно различават дори шарки, а да не говорим, че често се случва едно детенце да кара две шарки наведнъж и лекарите трудно да диференцират диагнозите. И наистина пневмонията може да не се чуе Sad Щом си пуснала връзки заведи го детенцето на пустия ехограф, че с това невлияене от АБ Confused ОТВРАТИТЕЛНО #Cussing out Така мразя безсилието в такива ситуации #Cussing out
И между другото - искаш ли да изцедя малко кърма? Мисля, че за денонощие мога и повече от 150 мл. да докарам, ама кажи Hug Скоро бутах едно леко вирусче, та поне някакви антитела съм образувала Rolling Eyes

# 177
  • Варна.
Бубка, питай в Хеи-то (близо сте), или пък в клиничната лабораторията на д-р Пандов. Лекарите, както забелязвам не им се занимава много с изследвания, по лесно им е да блъснат някой широкоспектърен и да се надяват да уцелят. ако не ти пускат изследване сами, трябва да се настоява. да не се налага де, но по-добре да знаеш към кого бързо да се обърнеш. Аз имам тук в нашето хеи една лекарка, която прави ваксинациите на Калина, знам че тя ми е под ръка за подобни изследвания и мога да разчитам винаги.

# 178
Добре, де, Дани, ама кво е? Какво представялва всъщност, как се прави, с направление ли се прави, един път ли и т.н.

Ето нещо за подаръците: http://----цензуриран-спам---.bg/news/about22.html   Hug

А, що не го изписва  newsm78 Що пък да е спам?

Последна редакция: пн, 11 дек 2006, 23:10 от bubka

# 179
Горкото Огънче  Cry
Една голяма прегръдка от нас и бързо да се оправя. smile3525 Hug

Общи условия

Активация на акаунт