Дюни Роял Ризорт - 2022 г.

• 54 313
  • 753
  •   1
Отговори
# 495
Дано, дано - ще споделя като се върнем, но с уговорката, че не си падам изначално по такъв тип масови почивки, просто трудно се отпускам при наличието на навалица. Иначе за градините съм сигурна, че много ще ми харесат.
От инклузива ме отказа един румънец преди 10г, който на опашката за супа преди мен си сръбна от черпака и го върна отново в съда - не му хареса явно ..

# 496

От инклузива ме отказа един румънец преди 10г, който на опашката за супа преди мен си сръбна от черпака и го върна отново в съда - не му хареса явно ..
Ужас!

# 497
Ох, това с черпака.. хем ми стана смешно, хем е егати гнусотията... Но реално като се замислиш не знаем по ресторантите кой готви, как го готви, дали не сърба и той от тенджерата... абе с такива размисли направо да си стоим у дома.. освен, ако не си готвим всичко сами на почивката, но за мен това не е почивка... И аз не обичам навалици, но в Дюни не го усетих като някаква тежест. Някак си ми беше приятно да се редя по опашките Joy

Тези дни се отдадохме на туризъм във Варна. Обиколихме няколко по-вървежни ресторанта.. ами ужас, чакаш като идиот 20 минути да ти донесат сок в битулка, 1 час за една проста паста карбонара, а мъжа ми така и не дочака пърленката си. Това също си е изнервящо, а за вкуса не ми се коментира, както и неадекватността на сервитьорките... Та и ОИ си има предимства Wink

# 498
Гледах едно видео в тубата за практиката на някои турски хотели в ол инклузив при храната....отщя ми се. То сигурно не е навсякъде така, обаче ми се е запечатало и си имам едно наум. То и без това аз от втория ден на такива места минавам на скара и пържени картофи, най-много една салата и сладолед да си взема допълнително.

# 499
Така си е, единствената гаранция е като си го направиш сам.
И все пак се получава едно натрупване на фактори, и в един момент избухва епидемията.
Единия риск свършва в момента в който сервитьора ти го донесе, другия продължава и след като е сервирано за обща употреба, но сте прави - гледам да не се настройвам предварително, а просто да имам някаква алтернатива. Та затова питах за капанчето и Пеликан.

# 500
Не се притеснявайте за места на плажа, ние ходим сутрин рано и следобед и винаги има. Е, ние изборане последните редове заради детската количка, но и пътвите не са толкова близко до водата. На басейните е по-тегаво с местата, само на релакс басейна има следобед. Ако ходите на обяд в началото/края със сигуеност ше има места. В Марина има достатъчно, тъй като почти никой не сяда вътре и си е празно. На мен вътре повече ми допадна - прохладно, по-тихо и не мирише на скара. Според мен няма смисъл разхождането до Пеликан за вечеря/обяд. По-близко е марината. В созопол около 7:30-8 става лудница, но пак не се чака за храна.
Бих препоръчала ресторант Миланезе - беше много вкусно, останахме доволни откъм храна, спокойствие и обслужване.

Видях, че и е Марината има ала карт ресторант - Сафари. Той дали работи или дамо гости на хотела могат да го посетят?

# 501
  • There I was on a July morning
..........................................
Ох, няма да забравя и аз една случка от преди 10-тина години.
В един хотел в Албена се появи на обяд една група руски момчета в спортни екипчета, около 5-ти, 6-ти клас бяха горе-долу. И като се скупчиха над купата с нарязаната диня... Ядат над нея и плюват семките вътре, ужас, направо онемях...
Добре, че след малко забелязах управителката в ресторанта, сигнализирах и тя сериозно прие нещата и веднага отнесе купата. После не ги засичах в ресторанта, надявам се, че поне са им направили забележка.

# 502
Ние искаме да ходим на плаж като се наспим и като се приготвим, това в различните дни е различно, и нямам абсолютно никакви претенции за ред - просто да има свободен чадър. Но изключително ме напряга мисълта, че трябва да бързаме, или да пращаме някой да запазва и т.н. тактики.
За обяд и вечеря бих се разходила само и само да си спестя навалицата.

# 503
Който няма елементарно възпитание и такт  каквото и да прави управата няма да може да го озапти. Няма никаква гаранция, че същия тип невъзпитани субекти няма да се улучат на друго място с ОИ. Вечер виждах в р-т Созопол да притичва управител, а и не само там, постоянно обикаляше някъде из комплекса и явно правеше каквото може, но да превъзпитава туристи нито е работа на мениджмънта, нито според мен по възможностите им. За моето семейство Дюни засега си остава без аналог за нашето море (позачетох се за Елените като сходен по визия комплекс, но явно това е било само в миналото, позагледах някои по-нови - нашия избор засега си остава такъв). Комбинацията море и гора за мен е идеална. Единствено прави (освен някои туристи) впечатление вече нуждата от освежаване на базата за настаняване, но това е сериозен разход и се надявам да успеят в един момент да стигнат и до него.
А, пропуснах за Миланезе- писах вече, че все така си е добре храната там, Сафари не знам дали работи повече от един сезон- като бяхме не видях да е отворен в Марина Бийч, ако не е преместен (беше отстрани на хотела), а на рецепцията на Белвил не знаеха за него нищо конкретно (или поне такъв служител улучихме), допълнително не сме го търсили.

Последна редакция: ср, 17 авг 2022, 08:45 от fenyx

# 504
  • Sofia
Елените отдавна не са това, което бяха.

# 505
Да, и аз така разбрах, когато търсих аналог на Дюни. Не съм ходила преди, добрите им времена не нацелих. Но друг комплекс освен тях и Дюни с море и гора и голяма площ не знам да има в България.

# 506
  • Sofia
Има, хотелите на Ривиера клуб Златни пясъци, но отстъпват много на Дюни. Чадърите и шезлонгите са включени, при 7 нощувки паркингът също е безплатен. Отзивът ми е от тази година

# 507
А имат ли аквапарк и читава анимация? И напълно затворени ли са, т.е да не се притеснява човек, ако децата му се затичат напред, т.е.да няма изненадващо излизащи превозно средства и опасност да се изгубят нанякъде?

# 508
  • Sofia
Нямат аква парк. Затворени са откъм  улицата, но достъпът до плажа е свободен, като се влиза от две места - откъм х-л Ривиера Бийч и х-л Нимфа от другата страна. Има много свободни зони до чадърите на комплекса, които се ползват от външни лица. Не е съвсем затворено. Лично ние сме в пъти по-доволни от Дюни, иначе е зелено.

# 509
Благодаря, ще го поразгледам (на него не съм попаднала явно заради това), но се опасявам, че децата вече свикнаха с някои “глезотии” като аквапарка и анимацията… но зависи кой какво конкретно търси, като станат по-големи може други да са им интересите.

Общи условия

Активация на акаунт