Дюни Роял Ризорт - 2022 г.

• 54 325
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
Като друг вариант тук гледах за Wave resort и някакъв хотел, на който вече забравих името (май беше в Слънчев бряг, с аквапарк, но не затворен комплекс). На Wave не ми хареса, че липсва гората, която на Дюни създава друга атмосфера и прохлада. И изглежда много малко като площ и някак изолиран.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 15:40 от fenyx

# 481
Като друг вариант тук гледах за Wave resort и някакъв хотел, на който вече забравих името (май беше в Слънчев бряг, с аквапарк, но не затворен комплекс). На Wave не ми хареса, че липсва гората, която на Дюни създава друга атмосфера и прохлада.
Wave е и в друг ценови клас. Simple Smile Моите искат да си копаят на пясъка и да участват в анимациите:)

# 482
До цените на Wave така и не стигнах. Други неща ни отказаха. Имат и те някаква анимация, но май засега не са я разработили като на Дюни.

# 483
Теди, бяхме на Аркутино преди 3-4  години и честно казано няма да повторя. След това подетихме Дюни и не поглеждаме нищо друго.
Аркутино няма нищо общо с Дюни, единствено плажът е хубав, но до него се върви дълго през едни дюни и когато пече е ужасно. Има много комари, почти никаква анимация, един басейн с недостатъчно чадъри, ресторантът е на няколко етажа, на единият е скарата, на другият готвеното и салатите, на трето ниво беше барът, и само по стълбите нагоре-надолу ходиш. Единствено ни хареса апартамента - широк и удобен, и имахме късмет че не беше на върха. Не бих го препоръчала, особено за празник.

# 484
Теди, бяхме на Аркутино преди 3-4  години и честно казано няма да повторя. След това подетихме Дюни и не поглеждаме нищо друго.
Аркутино няма нищо общо с Дюни, единствено плажът е хубав, но до него се върви дълго през едни дюни и когато пече е ужасно. Има много комари, почти никаква анимация, един басейн с недостатъчно чадъри, ресторантът е на няколко етажа, на единият е скарата, на другият готвеното и салатите, на трето ниво беше барът, и само по стълбите нагоре-надолу ходиш. Единствено ни хареса апартамента - широк и удобен, и имахме късмет че не беше на върха. Не бих го препоръчала, особено за празник.
Благодаря за разяснението:) ще запазя Дюни пак тогава

# 485
Привет, и нашата почивка в Дюни приключи. Вече започваме броенето до следващото лято.
Тази година бяхме в Белвил. Доволна съм от чистотата и обслужването (имахме проблеми с банята и телевизора и бяха много бързо отстранени). Храната в Созопол ми хареса. Може би не улучихме огромните групи румънци (е, имаше си предостатъчно все пак), но места на плажа се намираха. Само веднъж видях къщичка от шезлонги и последния ден забелязах (може да си го е имало и преди и просто да не съм го видяла) един огромен навес, направен над няколко чадъра.
На плажа забелязах и оставени да си стоят няколко от чадърите край басейна, както една съфорумка писа по-рано че.били занесени там от групи румънци. Морето си е все така чисто и прекрасно.
Пожелавам приятно и спокойно море, на тези на които тепърва предстои.

# 486
Чета и се потрисам. За пръв път ще ходим тази година, заради приятели, които много харесват комплекса, но ние не сме ол инклузив туристи.
За да съм малко по-подготвена искам да попитам следните неща - капанчето на свободната зона сервира ли сносна храна за обяд, и какви са цените на чадърите там? Колко отдалечено е горе долу?
Кой от ресторантите е най-далечен и неудобен, за да се пробваме евентуално там за вечеря?

# 487
Чета и се потрисам. За пръв път ще ходим тази година, заради приятели, които много харесват комплекса, но ние не сме ол инклузив туристи.
За да съм малко по-подготвена искам да попитам следните неща - капанчето на свободната зона сервира ли сносна храна за обяд, и какви са цените на чадърите там? Колко отдалечено е горе долу?
Кой от ресторантите е най-далечен и неудобен, за да се пробваме евентуално там за вечеря?
За вечеря - Пеликан отговаря на тези критерии. Иначе защо ви е капанчето с платените шезлонги - може да хапнете в Ла Бриз на обяд, то е включено в инклузива. Съжалявам, но не мога да помогна с цени и инфо за платената зона.

# 488
Платената зона и капанчето са точно до плажа на Дюни. Но и аз не разбирам защо ще си взимате от там Simple Smile Не тръгвайте с лоша нагласа.

# 489
За да не се налага да се бия, или да обикалям за чадър и шезлонг и храна Sad
Цяла година си чакам почивката, иска ми се поне една седмица да не  се нервирам за глупости.
В този Ла Бриз има ли голям наплив на хора?
Силно се надявам края на сезона да донесе някакво облегчение, но май това е до късмет.

# 490
Цяла година си чакам почивката, иска ми се поне една седмица да не  се нервирам за глупости.
Силно се надявам края на сезона да донесе някакво облегчение, но май това е до късмет.
Не в Ла Бриз е сравнително спокойно, защото всички напират да обядвят в Марина бийч - там изборът е по-голям. И да - не се нервирай за глупости. Пожелавам приятна почивка.

# 491
  • There I was on a July morning
Цяла година си чакам почивката, иска ми се поне една седмица да не  се нервирам за глупости.
Няма голям наплив на обяд в Ла бриз. По-бедно е менюто там, но е добър вариант, ако стоите цял ден на плажа там да обядвате.
Писаха по-назад в темата, че чадърите и шезлонгите са по 8.00 лв., но не вярвам да стигнете до тях.
Приятно изкарване, излишно се тревожите!

# 492
Нашата почивка в Дюни приключи, бяхме в Пеликан в началото на август. Отчитам драстично спадане на качеството във всяко отношение - храна, напитки,обслужване в бар басейн и ресторант - толкова намусени хора не съм виждала.
Не се е налагало да се бием за храна, чадър, шезлонг.Но ви е ясно картинката на плажа - къщичките, групите румънци, вечно викащи за нещо.
Ако човек отива за първи път в Дюни, ще му хареса. Ние си ходим доста преди Ковида и виждам всяка година лекото западане на комплекса. Тази година не ми се видя толкова леко, т.е такова че да правя компромис. Така че аз с голямо съжаление ще си "почина" от Дюни. Това си ми беше "моето място".
Но ще следя темата и се надявам някога да се върнем пак.
Танита, ресторанта на Пеликан е доста по-спокоен, не се тревожете.
Слънчева почивка на всички! Simple Smile

# 493
Имахме два етапа в нашата почивка- когато засякохме големите групи трудно се намираше чадър, след като си заминаха- стана далеч по спокойно. Но за хранене - вечер в ресторант Созопол беше все натоварено и подозирам, че идваха от другите хотели (с прилежащи други ресторанти) за вечеря там. Ходихме за вечеря и в Пеликан- далеч по спокойно. На обяд в Ла Бриз - зависи, имаше моменти трудно да се намира едва една свободна маса, и то ако току-що са станали (но ние не стояхме до късно обяд на плажа, това е за по-ранния обяд). Чадърите като брой видимо са намаляли около басейните на Марина Бийч, не знам защо така. Но не се налагаше да стигаме до търсене там. Обаче остана явно и след заминаване на групите практиката да запазват първите редове- една вечер се разхождахме по плажа и видяхме накичени с разни кърпички и науваеми плажни неща до тях. Не сме запазвали чадъри, имахме нагласата ако се наложи да ходим в платената зона, но ако в началото заради големите групи беше тази година свръхзаето/запазено (защото бяха метнати почти навсякъде хавлии, такова нещо наистина досега нямаше), точно в началото на август рязко се промени на плажа картинката. Явно такъв период и плажуващи сме нацелили тази година.
По отношение на храната се забелязваше лек спад спрямо предходни (и преди пандемичните също) години, но това не е водещ критерий за нас за избор на мястото за почивка. Имаше достатъчно и не сме имали хранителни проблеми, което е основен показател дали храната е ок.
В екипа на аниматорите имаше известна промяна (както и всеки сезон, но сега с липсващи някои от по-постоянните лица), но са все така на ниво. Бяха пръскали вероятно повече срещу комари, с това не сме имали проблеми. Нямаше фасове, плажът беше сравнително чист (като изключим, че имаше зарязани от туристи чинии не където им е мястото, изнесени вероятно от Ла Бриз).
Имайте положителна нагласа и хубава почивка!

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 14:42 от fenyx

# 494

Танита, мястото е вълшебно!
Просторно, озеленено, невероятна комбинация от море и гора/парк. Има място за всички.
Убедена съм, че след почивката ви там, ще имате невероятни спомени и няма да имате търпение да се върнете отново!

Общи условия

Активация на акаунт