Дюни Роял Ризорт - 2022 г.

• 54 326
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • There I was on a July morning
Изчетох темата и тръпки ме побиха…
Според вас има ли шанс през септември да е по-нормална обстановката? Под нормална разбирайте да не се налага да се бия за шезлонг и да мога да се нахраня нормално…доколкото е възможно…
Има шанс, разбира се. До средата на юли винаги имаше свободни чадъри и шезлонги на плажа.
Лудницата в ресторантите е само в Созопол на вечеря, така, че спокойно можете да се храните в някой от другите 2 ресторанта, както правехме и ние.
Приятна и слънчева почивка пожелавам! Nature Sunny

# 466
  • Sofia
И аз се надявам септември да е спокойно. Да сме живи и здрави, трябва да сме от 10-ти. Хубавото е, че учебната година за румънци и сие започва на 01.09 и много се надявам това да намали броя им. Те са ми най-шумни, нахални и дразнещи.

# 467
  • Русе
Бяхме в средата на юли и аз не съм видяла някой да се бие за шезлонги и да се блъска за храна. Понякога се налагаше да поизчакаме за по-голяма маса в ресторантите, но не е кой знае каква драма. От утре отново ще сме там, така се получи и се надявам всичко да е спокойно.

# 468
  • София
И аз се надявам септември да е спокойно. Да сме живи и здрави, трябва да сме от 10-ти. Хубавото е, че учебната година за румънци и сие започва на 01.09 и много се надявам това да намали броя им. Те са ми най-шумни, нахални и дразнещи.
И ние сме от 10.09. Били сме най-рано от края на август и винаги е били спокойно. И винаги сме си намирали чадъри на първа линия, било то и в по-отдалечената част от плажа. А миналата година след 10.09. сме сядали през чадър разстояние от други хора, на първа линия, затова тази година отново от 10 Simple Smile Пълноценна почивка и релакс с две деца. Малката беше на 3 месеца, когато я заведохме за пръв път.

# 469
Точно в края на юли имаше едни големи групи, които заемаха по много шезлонги и чадъри. Видях да спорят с други туристи (ние ходехме сравнително рано, преди 10 ч. още, и намирахме пак малко трудно чадър, но все имаше по 2-4 поне свободни). Струва ми се, че заради тях и останалите запазваха. В началото на август имаше по 1-2 реда пусти чадъри към 10 ч. и така остана до края на престоя ни там (мислех си, че ще е само за ден, но се запази тенденцията). Затова мисля, че свръхнатовареността на плажа и ресторантите дойде именно от тези големи групи - имаше поне две такива. Като си заминаха и нещата станаха нормални. Само в р-т Созопол остана натоварено на вечеря, предполагам ходеха повече хора там заради близостта му с амфитеатъра. Защото сутрин или на обяд нямаше проблем с места.
Но все имаше румънци наоколо и не правеха добро впечатление с поведението си- шумни, пререждащи се и т.н.

# 470
От вчера сме в Белвил. Намерихме си и вчера и днес места до пътечките, защото сме с детска количка. В 11 половината плаж е празен, има “резервации”, но има и доста свободни неща. Есинственотл неприятно в всин катун от румънци, заради които няма спокойствие в едната част на плажа. В Созопол си беше лудница, след 7:30 хората се изчакваха за маси за вечеря. Храната става, можеше и малко повече да се постараят, но пак има за всички.

Слагам снимка от катуна да се посмеете 😬

# 471
Такива картинки имаше и в края на юли- групите по много почиващи заедно се събираха и окупираха на определени места плажа тази година. Явно си заминаха на 1.08, когато нещата станаха нормални и ме върнаха в миналите спокойни времена там.

# 472
Не съм виждала до сега такива биваци....

# 473
Защото до тази година и нямаше такова нещо…

# 474
Ами не е редно да правят такива катуни. На практика спират преминаването в тази зона. Ако всеки си сътвори подобно кътче, ще заприлича на хипарски къмпинг, само огън,  китари  и печените миди липсват. Не че е лошо това, но не му е мястото на Дюни, а малко по-надясно в свободната зона.

# 475
Напълно подкрепям, но според мен и от управата сигурно са се чудели какво да правят. На нас не ни се е налагало да стигаме до оплаквания, но видях спорещи туристи с групичките.
Надявам се догодина да са по-нормални нещата, защото за нашето море не намирам (според нашите изисквания и лични предпочитания) алтернатива. Ако няма такива големи групи  туристи - дошли заедно големи приятелски компании, явно, нещата стават отново нормални, поне по наблюденията ми от тази година. Нямах никакво желание тях да ги снимам, както и да пиша затова, но бяха навързали между чадърите голям брой чаршафи, които изглежда, че специално са си носели затова. И се събираха под тях, заемайки така част от пътеките между чадърите.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 15:27 от fenyx

# 476
Аз също мога да кажа, че и по време на нашата почивка ги имаше тези катуни. Но бяха еденици и учудващо, не бяха румънци, а българи. Групички семейства с деца. Слагаха плтнище на два чадъра и под него децата да играят. Другите си слагаха и допълнителни чадъри, които си носеха. Така, че не са само румънците Sad Това е до възпитание и манталитет. Кофти е когато ги опънат, тези катуни и няма как да се мине, трябва да заобикаляш, а ако си с малко дете още по зле. Но те не мислят, че пречат на другите. Важното е на тях и техните деца да е Ок, другите да му мислят.

# 477
Ние когато бяхме имаше една групичка с поне 4 или 5 чаршафа,  завързани между чадърите последователно (т.е. бяха заели поне 10 чадъра и се събираха в една част от редицата от навързаните като на горната снимка под сенчица на седянка). Такова чудо досега не бях виждала. И дали заради тях, този път масово имаше запазени чадъри преди 10 ч., дори и от германци.  А какво се случи след като си заминаха - бях качила снимка с празните два реда. До късмет беше - какви ще са туристите, които нацелиш да почиват там по същото време.

Последна редакция: нд, 14 авг 2022, 18:26 от fenyx

# 478
Някой ходил ли е в Аркутино Фемили Ризорт https://arkutinofamilyresort.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc … 1%86%d0%b8%d1%8f/ да каже спрямо Дюни впечатления?
Колебая се за второ море дали да пробваме там. Малкото ще има рожден ден на морето, то това е и причината за ходене:) Става на 5 г. Има ли изненади за рожденици. Как процедирахте с тортата?
Ще сме си само четиримата по семейно иначе....

# 479
  • Sofia
Навремето го заглеждах, но бях чела отзиви, че има ужасно нашествие на комари и това ме отказа. Не знам дали има подобрение оттогава, питайте в темата На море в България.

Общи условия

Активация на акаунт