Дюни Роял Ризорт - 2022 г.

• 54 333
  • 753
  •   1
Отговори
# 450
Нашата почивка е към края си и за последно ще пиша в темата, тъй като както казах по-рано, това ще ни е последната почивка тук (в Марина Роял сме).
Чудесен комплекс, хубава храна, чисти стаи, страхотен плаж. Почиващите българи бяха най-културни и възпитани, но съм втрещена от поведението на румънците - арогантни,  крещящи, невъзпитани, несъобразителни, липса на всякаква култура (дори ми е неудобно да напиша случките, на които бяхме свидетели последните дни..) и заради нарастващата им посещаемост тук зачеркваме това прекрасно място.
Пожелавам на всички прекрасно лято и пълноценни почивки Wink

# 451
Нашата почивка е към края си и за последно ще пиша в темата, тъй като както казах по-рано, това ще ни е последната почивка тук (в Марина Роял сме).
Чудесен комплекс, хубава храна, чисти стаи, страхотен плаж. Почиващите българи бяха най-културни и възпитани, но съм втрещена от поведението на румънците - арогантни,  крещящи, невъзпитани, несъобразителни, липса на всякаква култура (дори ми е неудобно да напиша случките, на които бяхме свидетели последните дни..) и заради нарастващата им посещаемост тук зачеркваме това прекрасно място.
Пожелавам на всички прекрасно лято и пълноценни почивки Wink
Разбирам те добре. Това лято почивах слава богу на място без тях, тъй като не предлагаше изхранване. Обаче видях едно семейство да разглежда комплекса и нещо си говорят на румънски. Влизат с мен в асансьора, дете на около 5 години нещо ломоти, аз не ги отразявам. Посягам да си натисна етажа и то ме перва с ръка сърдито.....Оказа се, че ми е казало явно че иска то да натисне копчето (детска му работа), но аз не разбирам румънски, така че няма защо да ме бият.....Родителите не реагираха въобще. Та ето как едно семейство може да е дразнещо, а представете си цял комплекс пълен с невъзпитани и свикнали на друг начин на общуване хора. Не казвам, че всички са такива, но моят опит с тях специално е такъв.

# 452
Точно заради този тип поведение отписах Златни пясъци и Албена. Ако въпросните индивиди са налазили и Дюни, ще го мисля допълнително за догодина. От утре ще видя лично. Весело лято на всички!

# 453
Днес подобна случка се разигра на плажа, но с българи. Оставиха си детето да си прави каквото иска, то не беше хвърляне на пясък, пипане на вещи, влизане в басейните на малките деца, качване по шезлонгите и реакция от родителите, Никаква. Наложи се ние да ги помолим да си приберат детето при тях, защото става нетърпимо. Една опаковка слънцезащитен лосини ни взе и я изля на пясъка Sad Аз ли трябваше да му напраея забележка или родителите?! Така е вече на всякъде. В Гърция беше същото. Всеки според възпитанието си. А относно заетостта на комплекса, знам от служителите на Рецепция. Между другото тази година има и доста немци. Миналата и по миналата година заради Ковида и ограниченията за пътуване в Германия ги нямаше. Даже имам чувството от снощи, че те са повече от румънците. Мое мнение Simple Smile

# 454
elinor07, а по какво съдите, че е пълно на макс, а е спокойно същевременно?
От служителите на рецепция, няма от къде другаде за знам. А относно спокойствието в ресторантите, явно е от възпитанието на почиващите в момента, няма блъскане, няма драми за свободни маси, същото е и на плажа, поне за сега Simple Smile

# 455
Здравейте! След бума на къщички от шезлонги на един от най-красивите и чисти български плажове се появи нов феномен...чаршафена фиеста... И не, това не е българско изобретение,  практикува се основно от румънци.[/img]

# 456
Добро утро от Дюни Simple Smile
Нашата почивка е към своя край Sad , но определено за поредна година се убеждаваме, че това е нашето място за почивка с деца по българското черноморие. Има много какво да се желае, нивото е драстично паднало от преди 10 и повече години, но това се вижда с всяка следваща година. Но въпреки всичко е добре за една семейна почивка с деца. По време на нашия престой, нямаше истерии с чадъри, шезлонги, ресторанти и прочие. Всичко беше абсолютно нормално. Прословутите “къщички” от шезлонги не са нищо ново, имало ги е винаги, може би са били по малко и не са правили вечатление. Относно чаршфите, това до миналата година беше нормално, при старите чадъри, които пропускаха, се слагаха отгоре и отстрани. Сега са само отстрани или се слагат плажни кърпи. Нищо ненормално не виждам в това, осибено, ако сте семейство с две малки деца. Няма как да се заемат два чадъра, а под един е трудно за всички. Макар, че имаше български семейства, които си се настаняваха на два чадъра, за по удобно, без да се съобразяват с нищо. Но така е навсякъде, има хубави и лоши неща. Всеки сам си преценява. Ние сме доволни от почивката си на Дюни. Само да вметна, че миналата година бяхме от 18.08 тук и в ресторантите беше един голям ужас, нямаше маси и сме чакали, а сега не е имало такова нещо. С и румънците са по малко, германците започнаха да идват от 01.08 и е друго. И сред тях има невъзпитани, но като цяло са много по добре от румънските почиващи.
Желая приятна почивка на всички на които тепърва им предстои Simple Smile

# 457
Здравейте! Ние също сме доволни от почивката си на Дюни и се надявам,  че ще имаме възможност да се връщаме отново и отново!  Simple Smile Дори спрямо миналата година организацията в ресторанта беше по-добра, а камериерката беше мила и грижовна. Относно чаршафите не е нормално да си извадиш чаршафа от стаята и да си го опънеш на плажа да се ветрее. Ние също сме с малки деца и има безброй варианти да им създадем комфорт без да превръщаме плажа в катун...

# 458
Намерено нейде из нета за нашия мил роден курорт Wink
"На живо от плаж Дюни ! Дата 8-ми Август, час 12:34 Хора много.. празни места няма .. етноси всякакви.. всички доволни и щастливи!  Периодично се чуват призиви за саморазправа на родители с деца, както и крайни квалификации - същата си като майка си и баба си, както и - имаш си баща отивай при него, че и аз съм на почивка .. писна ми да ви слугинствам.. ще изключа призовите за агресия и разправа - Ей сега ще кажа на баща ти да те напердаши .. и така .. успоредно с това щастливи родители уведомяват децата им с приповдигнато настроение, че това е последното им море и да си знаят, че за следващата година ще са на село при бабите им.. за тези, които нямат баби са уведомени да си търсят сами алтернатива предвид това, че ще бъдат оставени сами..група румънски граждани играят табла и подпяват на фона на музика звучаща от стар мобилен телефон (махат му калъфчето, че да повишат качеството и височината на китните звуци) напомняща на един световен евъргрйн, който се въртеше по западните музикални канали няколко години - а именно доко-доко, която бе изпята от гражданин на Сливен със завиден всесезонен тен.. може би точно негов роднина със сходен перманентен тен ..разговаря разпалено по последен модел айфон и може би на въпрос как са отговаря - децата доволен .. жената и той!! Друга група плажуващи от съседна Сърбия в разпален разговор обесняват, че всичко е много скъпо и една от дамите принадлежаща на компанията се провиква през три чадъра - пазете да се не преяебате че все е яко скупо .. на хоризонта се люшка видимо щастлив от този невероятен морски живот и с подкрепата на безплатните увеселителни напитки ..мъж на възраст около 40, който е напълнил две бутилка от Минерална вода с бяло вино от бара .. вдига ги победоносно като гладиатор след битка и посрещнат с възгласи на победител от голяма група плажуващи настанили се под два чадъра вместо под 4 .. танцува нещо смесено между ламбада и сиртаки .. Искам също така да ви информирам, че трябва да бъдете спокойни за здравната каса"
край на цитата Flushed

# 459
  • София
Не знам кой го е писал това и знам, че на много мили дами коментарът ми ще се стори прекален, но...

Леле, леле, каква снобарщина. Често (но не винаги, разбира се) именно маман или папа, създали този истински репортаж от мястото на събитието, са и хората, които строят къщички от шезлонги, за да може тяхната Емили-Никол или Ясен-Джером да си починат от уморителното тичане по плажа на фона на френски шансони и четене на поезия.
Та отново - леле, каква снобарщина.

Все повече се отказвам догодина да посетя Дюни, колкото и хубави почивки да съм имала там.

# 460
  • There I was on a July morning
Мои близки, които в момента са в Созопол, ме питаха какви са цените на шезлонгите и чадърите в платената зона на  Дюни. Не можах да им отговоря...
Някой знае ли?

# 461
  • София
По 8 лв за чадър и 8 лв за шезлонг

# 462
Изчетох темата и тръпки ме побиха…
Според вас има ли шанс през септември да е по-нормална обстановката? Под нормална разбирайте да не се налага да се бия за шезлонг и да мога да се нахраня нормално…доколкото е възможно…

# 463
След края на юли не се е налагало да има разправии за чадъри, беше спокойно (стига да не се отиде в 11 ч). Нямаше ги големите групи и се нормализира обстановката. Онзи “репортаж” честно казано ме озадачи, такова нещо не съм видяла (поне докато бях там). Но румънците (повечето от тях) наистина бяха неприятни като поведение.
За вечеря обаче в р-т Созопол си беше малко претъпкано, в ресторанта на Пеликан далеч по-спокойно. Може би всички се засилваха вечер да ходят в предимно в Созопол и затова така ставаше, на закуските беше по-спокойно. За р-т Миланезе или Механа се заплаща 10 лв на възрастен/5 лв на дете, но в италианския храната все така си е хубава, както и преди.
А сега видях във ФБ че имат -10% намаления за от средата на август, така че явно ще е спокойно, имайте приятна и хубава почивка. Лудницата явно е в края на юли.

Последна редакция: чт, 11 авг 2022, 12:20 от fenyx

# 464
  • София
Мисля, че дойде пресилено това с боя къде да легнеш и какво да си вземеш за ядене.
Приятна и спокойна почивка ви желая.

Общи условия

Активация на акаунт