Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 129
  • 891
  •   1
Отговори
# 105
Ако това е инсулин на гладно и сте спазили преди това да не се храните 12 ч, според мен е доста висок!

# 106
  • София
Този инсулин на гладно и жадно ли е?
Ако да - на мен ми се вижда висок.
Кръвната захар също не е оптимална.

Едит - сега видях отговора на Шерлин, извинявам се, че повтарям.

# 107
  • Пловдив
Ако това е инсулин на гладно и сте спазили преди това да не се храните 12 ч, според мен е доста висок!

Да на гладно е.
Благодаря...добих представа какво да очаквам.

# 108
Здравейте, има ли нещо притеснително в резултатите? Предполагам, че тсх е високо, заради недоспиване и от цигари, може би направих грешка, че изследвах отколо овулация.

# 109
Здравейте, има ли нещо притеснително в резултатите? Предполагам, че тсх е високо, заради недоспиване и от цигари, може би направих грешка, че изследвах отколо овулация.

Не е високо ТСХ

# 110
  • София
Абе височко си е.
Колко цигари на ден пушиш? Не знам дали тютюнопушенето има връзка с ТСХ, но аз пуша около кутия и не ми е високо.

# 111
Искат ли ви допълнително заплащане за антибиограма ако посявка е положителна?

# 112
Здравейте,интересува ме какво е MID при кръвни изследвания,при мен само това е увеличено.Благодаря предварително за запознатите.

# 113
Защо да е високо ТСХ като е в реф граници ? И да не трябва да се изследва след сутрешното кафе.

# 114
Защо да е високо ТСХ като е в реф граници ? И да не трябва да се изследва след сутрешното кафе.
не тsh , a по-горе MiD

# 115
Витаминче_ проследи още веднъж  пролактина според мен и обсъди с ендокринолог. Най-добре е ЯМР за отхвърляне на пролактином. Иначе има лекарства за свалянето му.

aninchkata ТСХ определено е висок. Моя съвет е да се изследваш другия месец, след като ти свърши цикъла на гладно и без кафе. Но освен него пусни и щитовидните хормони ФТ3 и ФТ4, винаги се тълкуват заедно.

Защото това, че е в референтните граници, не означава добре. ТСХ не трябва да е над 2-2,5
То и на инсулина му дават граници до 25, но над 10 е проблем и всички с такъв проблем го знаят.

# 116
Здравейте, случайно си намерих една стара цитонамазка, но не си спомням точно какъв е бил коментарът на гинеколога, а нищо не разбирам от нея. Може ли някой с повече знания да ми помогне. Правена е в геника и е първа група. След това ми премахнаха полип.

Благодаря

# 117
Здравейте, случайно си намерих една стара цитонамазка, но не си спомням точно какъв е бил коментарът на гинеколога, а нищо не разбирам от нея. Може ли някой с повече знания да ми помогне. Правена е в геника и е първа група. След това ми премахнаха полип.

Благодаря
Напълно нормална, не виждам нищо притеснително

# 118
Благодаря, на гладно и без кафе е изследван и бях спазила 10-12 часа глад, инсулинът за пръв път ми е толкова нисък. Попринцип съм с ИР, до скоро не можех да падна от 7 на гладно, стигала съм и до 16. Не знам дали тсх не се качваше лятото заради жегите, сега работя по 12 часа и се движа много (20 км +), не ми е балансирано храненето и съня също, подозирам, че и затова сега е високо. Ще видя другия месец да пусна целия щитовиден пакет, тъй като наистина само с тсх, не е пълна информацията. Ще се старая повече течности и добро хранене.

aninchkata ТСХ определено е висок. Моя съвет е да се изследваш другия месец, след като ти свърши цикъла на гладно и без кафе. Но освен него пусни и щитовидните хормони ФТ3 и ФТ4, винаги се тълкуват заедно.

Защото това, че е в референтните граници, не означава добре. ТСХ не трябва да е над 2-2,5
То и на инсулина му дават граници до 25, но над 10 е проблем и всички с такъв проблем го знаят.
[/quote]

# 119
^^аз за себе си съм разбрала, че имам ли стресова ситуация, недоспиване и преумора, колкото и да внимавам с храненето и да тренирам, просто не става. Веднага скача инсулина. И аз съм с ИР. Миналата година имах ужасен стрес и пак от това се качи. Сега преживявам загуба на близък, която ме срути, направо не искам да ходя да се изследвам, че ме е страх!

Опитай се да спиш достатъчно, много е важно.

Общи условия

Активация на акаунт