Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 64 933
  • 891
  •   1
Отговори
# 90
Изчакай да ти излязат и двата хормона, които не са готови. Пролактинът ти е завишен. Според мен и вит Д ти е ниско, на границата си.

# 91
LH и FSH са като за менопауза - преди това цикълът ти редовен ли беше? Карала ли си ковид?
Витамин Д трябва да приемаш, Б12 трябва да е към горна граница, пролактинът е висок...

# 92
Здравейте, някой би ли дал съвет, за долните ми резултати от днешната годишна профилактика? Преди нея от два месеца няколко пъти давах проби по други поводи, винаги имаше еритроцити в урината, но два нефролога изключиха заболяване. Не съм в МЦ.
Скрит текст:

# 93
Еритроцитите са кръв в урината, обикновено се получава при наличие на песачинки, които надраскват при преминаване/изхвърляне с урината.

# 94
Мибобо, на два нефролога ходих, нищо не ми казаха за песъчинки Sad не знам вече какво да мисля. Може ли да е яйчник? Снощи доста ме стегна отляво, чак не можех да се разгъна или да ходя, не знам вече кое е дебело черво, кое бъбрек, кое яйчник, а лекарите вече ме гледат несериозно, в главата ми било…

# 95
Нямам идея за яйчник дали е възможно.
Преди години майка ми направо си имаше видимо на 2 пъти кръв в урината. Личен лекар пусна изследване на урина нищо обезпокоително, каза вероятно от вдигане на тежко или претоварване, случвало се. Но като й се случи трети път и се уплаши и отиде на уролог, който я вкара в отделение и правиха цитоскопия. Оказа се, че е възпален пикочния мехур и уретрата.

# 96
Здравейте, някой по-запознат може ли да коментира? На 29 години съм.
Щитовидните хирмони + ехограф са от преди година. Лекарката каза, че всичко е наред (имам фамилна обремененост за хипо и хиперфункция).
Половите са от сега (пускани на 4ти ден от цикъла) с ехографска находка на СПКЯ на единия яйчник. Имам и ИР. Чакам следващ цикъл за изследване на още хормони по препоръка на гинеколога.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 17 юни 2022, 18:19 от belluccii

# 97
Здравейте, може ли някой запознат да даде мнение. На 27г. съм. Бременна в 29г.с . Докторът ме прати на изследване ОГТТ, тъй като водите били в повече и бебето върви по-голямо. До сега съм изследвала глюкоза еднократно и никога не съм имала проблеми.
Тези резултати притеснителни ли са?

# 98
LH и FSH са като за менопауза - преди това цикълът ти редовен ли беше? Карала ли си ковид?
Витамин Д трябва да приемаш, Б12 трябва да е към горна граница, пролактинът е висок...
Здравей , да само миналия месец ми закъсня с 8 дни и беше слаб като за мен , този въобще не дойде
Гинеколожката каза стрес но аз се притесних много
Карах ковид февруари 14
март средата почнаха едни пъпки много ,
но ми дойде
април също дойде
Всичките пъти не обилен , кат моя по принцип е.
Имах стрес последния месец също .
Дали ще дойде , на 39 г съм

# 99
  • Gotham City
Здравейте! С ИР съм и пия Глюкофаж от около месец. Освен това имам доста висок ДХЕАС, който въпреки диетата и лекарствата, се е вдигнал още. На 46 съм. На ЯМР преди месец изключиха изменения или образувания в надбъбрек, яйчници, панкреас, матка и жлъчка. Имам кортизол в граници, изключиха синдром на Къшинг. Каква може да е причината за високия ДХЕАС според вас?

# 100
Здравей , да само миналия месец ми закъсня с 8 дни и беше слаб като за мен , този въобще не дойде
Гинеколожката каза стрес но аз се притесних много
Карах ковид февруари 14
март средата почнаха едни пъпки много ,
но ми дойде
април също дойде
Всичките пъти не обилен , кат моя по принцип е.
Имах стрес последния месец също .
Дали ще дойде , на 39 г съм

Чета за много ранни менопаузи след ковид, но най-добре да се консултираш с лекар - гинеколог примерно. принципно знам, че ако се пие прогестерон, може да се забави менопаузата с години, но си трябва много четене. Задължително е хубаво лекар да ти го назначи, а аз само да кажа, че ако ти изпишат - в никакъв случай дуфастон - това е прогестин, който метаболизира до естроген. Утрогестан е биоидентичен прогестерон и е добрият избор. Но пак казвам - консултация с лекар!!!

# 101
Здравейте,
По каква причина би се вдигал пролактин?
Правих изследване април, 46 единици (реф. до 22 май)
Пих инофолик - инозитол и фолиева киселина,  и месец по-късно, т.е. при изследване юни месец, пролактинът е още по-висок: 52 (реф. до 22).

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 09:28 от Витаминче_

# 102
Повишен пролактин може да има при пролактином, също така при проблем с щитовидната (висок ТСХ най-често). Иначе сигурно ли е, че изследването е направено по правилата?

# 103
mibobo,
Първият път не беше спазено, но вторият - да.

Последна редакция: вт, 21 юни 2022, 09:28 от Витаминче_

# 104
  • Пловдив

В четвъртък имам час ,за да ми ги разгадаят.
На мен ми изглеждат горе долу добри,но може и да греша.

Общи условия

Активация на акаунт