Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 424
  • 891
  •   1
Отговори
# 150
[/img]

Малко помощ? Как са стойностите

# 151
[/img]

Малко помощ? Как са стойностите

Няма прикачена снимка

# 152
Това са изследванията на дъщеря ми от днес. Може ли мнение, тъй като с педиатъра ще се видим в понеделник. Детето беше с повръщане един ден, на следващия - с еднократна температура.

# 153
На режима на Узунов съм, свалих 24 кг за 5 месеца.Имам още за сваляне,поне 20 кг,сега съм 83 кг.Кръвната захар ми влезе в норма,както и чернодробните(с диабет съм и омазнен черен дроб).Ям свинско много рядко,пилешко и риба повече,млечни ям много и зеленчуци.И аз си усещам задръстена кръвта. Главата ме боли непрекъснато,получих торбички под очите,каквито никога не съм имала,краката ме болят непрекъснато и не мога да спя.Ве се чувствам добре изобщо,нямам сили и настроение никакво.
Къде мога да прочета за това здравословно кето?
И аз съм с диабет и свалих рязко кг за няколко месеца. Пикочната к-на беше скочила от това, но после се нормализира. Болките в краката са от високите нива.
Колкото до млечните-опитай да ги намалиш, че наистина създават проблеми.
А за умората е добре да видиш вит Д, Б12 както и Щитовиден панел, щом не се чувстваш добре...

# 154
Привет,  мили хора! Бихте ли ми разчели резултатите.  Според личната ми лекарка няма нищо притеснително.  Днес бях на ендокринолог не се видя отклонения на ехограха и тя не вижда нищо притеснително. Притеснява ме завишения Калций.

# 155

Какво означава последното?
*Жена, 30г.

# 156
Това са изследванията на дъщеря ми от днес. Може ли мнение, тъй като с педиатъра ще се видим в понеделник. Детето беше с повръщане един ден, на следващия - с еднократна температура.
Изследванията са като за остра инфекция

# 157
Според вас вирусна или бактериална ?

# 158
Според вас вирусна или бактериална ?
Бих заложила на вирусна, тъй като СRP не е много повишено. Също така повече са увеличени и лимфоцитите.
Все пак се консултирайте с лекар при възможност

# 159

Какво означава последното?
*Жена, 30г.

Имате кристали от пикочна киселина в урината си.Нищо опасно, просто вадите песъчинки. Може да не усещате нищо, може и да Ви щипе при уриниране.

# 160
Благодаря, абсолютно нищо не съм усещала при уриниране, никога не съм имала камъни или песъчинки в бъбреците. Тази пикочна киселина може ли да показва нарушение на метаболизма, предразположение към подагра? Допреди две-три години се хранех здравословно, но след изчезване на цикъла се върнах към вредните навици, затова предполагам подобни отклонения...

# 161
  • София

Може ли коментар?

# 162
Здравейте, при локална лимфаденопатия и следната кръвна картина за какво би могло да се касае? На пръв поглед има ли нещо притеснително? Благодаря предварително!
Скрит текст:

# 163
И аз имам нужда от помощ при разчитане на резултатите. Мъжът ми, 50г. има болка вляво, в областта на бъбрека. Направихме обикновена урина. Може ли да помоля за мнение, дали да пусна още нещо или тези единични кристали достатъчно говорят за камъчета, които следва да се лекуват. Благодаря!

# 164
Благодаря, абсолютно нищо не съм усещала при уриниране, никога не съм имала камъни или песъчинки в бъбреците. Тази пикочна киселина може ли да показва нарушение на метаболизма, предразположение към подагра? Допреди две-три години се хранех здравословно, но след изчезване на цикъла се върнах към вредните навици, затова предполагам подобни отклонения...
Да, уратните песъчинки се образуват точно от храни, повишаващи пикочната киселина-месо, кафе, алкохол и др. А за подагра е добре да изследвате пикочната киселина в кръвта. Иначе за самите песъчинки не се притеснявайте, повечето хора ги имат. Пийте повече течности, за да ги извеждате по-безопасно.

И аз имам нужда от помощ при разчитане на резултатите. Мъжът ми, 50г. има болка вляво, в областта на бъбрека. Направихме обикновена урина. Може ли да помоля за мнение, дали да пусна още нещо или тези единични кристали достатъчно говорят за камъчета, които следва да се лекуват. Благодаря!

Кристалите не означават задължително камъчета. За да сте сигурни за камъни, по-добре направете ехография. Може да изследвате и бъбречната функция за ваше спокойствие-креатинин, урея и пикочна киселина.

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 18:12 от Amellie

Общи условия

Активация на акаунт