Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 395
  • 891
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, бихте ли ми помогнали за разчитане на резултати от изследвания микробиология влагалищен секрет, тъй като чак на 16 съм при докторката,а ми е притеснено

# 286
Вероятно ще трябва пак да пуснете секрет, за да стане ясно дали растат анаеробните или лактобацилите.
Няма от какво да се притеснявате, това са нормални клетки в организма, понякога се случва анаеробните да вземат превес и се налага лечение, но не е нещо, което да изисква спешност или притеснение от ваша страна.
Още повече, че сега положението е 50/50.

# 287
  • Щастлива мама на 3 слънца

Здравейте дали може да ми помогне някой в разчитане . Благодаря от сърце

# 288
Ами то няма резултати…

# 289
Асоциирани с БВ бактерии: асоциирани с бактериална вагиноза бактерии: Gardnerella spp., Bacteroides spp. и Mobiluncus spp.
Това ме притеснява
Явно тряба антибиограма

# 290
  • Берковица
Здравейте. Някой може ли да ми отговори какво означават тези цифри? Thinking

Тромбоцити: 261,0
Референтна стойност : 130 - 440

# 291

Не мисля, че разбирам въпроса ти ...как какво значат?
Тромбоцитите трябва да са от 130 до 440, а твоите са 261, какво не ти е ясно?

# 292
Асоциирани с БВ бактерии: асоциирани с бактериална вагиноза бактерии: Gardnerella spp., Bacteroides spp. и Mobiluncus spp.
Това ме притеснява
Явно тряба антибиограма
проверете резултатите другата седмица. За мен това не е резултат, а обяснения за изследването. Това за бактериалната вагиноза е и в списъка на нещата в самото изследване, но срещу него няма резултат. Има еднс цифричка 1 до него. Отдолу са написали цифра 1 и са дали обяснение какво означават бактерии асоциирани с БВ. Все още не ви е излязал резултата…

# 293
  • Берковица

Не мисля, че разбирам въпроса ти ...как какво значат?
Тромбоцитите трябва да са от 130 до 440, а твоите са 261, какво не ти е ясно?

Това показател ли е, дали имам тромби? Тоест дали има опасност да ми се запуши някой кръвоносен съд?

# 294
В норма са тромбоцитите. Ако искате по-разширено изследване пуснете коагулация.

# 295
Тромбоцитите са показател за гъстотата на кръвта, твоя резултат е нормален. Дали има тромб не може да се определи от този показател. Има си други специализирани изследвания, както е казала дамата преди мен.

# 296
Това ме притеснява
Явно тряба антибиограма
проверете резултатите другата седмица. За мен това не е резултат, а обяснения за изследването. Това за бактериалната вагиноза е и в списъка на нещата в самото изследване, но срещу него няма резултат. Има еднс цифричка 1 до него. Отдолу са написали цифра 1 и са дали обяснение какво означават бактерии асоциирани с БВ. Все още не ви е излязал резултата…
Благодаря Ви

# 297
Здравейте!
Как мога да интерпретирам резултат от тест за глюкоза измерван съответно в 8ч., в 12ч. и съответно в 15ч.
Изследването се прави като се взема кръв от пръста.
Първата проба е на гладно, тази в 12ч. е след хранене, а предстоящата в 15ч., същото трябва да е с хранене около 13ч.
Към момента са готови първите две проби:
Глюкоза в 8ч. - 5,3 mmol/L - на гладно
Глюкоза в 12ч; - 4,7  mmol/L - след прием на храна
Третата проба предстои, но се чудя дали не е логично след прием на храна стойността да по-висока от тази на гладно, а не обратното или греша ?
Ще се радвам ако някой ми даде насоки.
Рових много в интернет, но нещо не откривам конкретика и отговор на това, което търся.

# 298
Не мога да помогна с тълкуване, но е важно да напишете колко време след храненето е взета пробата в 12ч.

# 299
Това са отлични резултати без значение от храненето. Така трябва да е при метаболитно здрав човек. Под условие, че и инсулинът е проверен, това е много важно.

Общи условия

Активация на акаунт