Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 330
  • 891
  •   1
Отговори
# 345
Означава и трябва да се лекува, често върви с коинфекции. И да не прави проблеми сега, за в бъдеще е доста вероятно да се прояви.

# 346
Здравейте,може ли да ми разчетете резултатите от Васерман,които ги пуснах защото дъщеря ми ще тръгва на ясла
Сифилис- CLIA      0.16   Index   под 0,9-/-/отр;0,9-1,1гранична ст; над1,1-/+/ положителен рез

# 347
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
какво има за разчитане?
под 0,9 е отрицателен, вашият е 0,16, доста под 0,9 значи си е твърдо отрицателен

# 348
какво има за разчитане?
под 0,9 е отрицателен, вашият е 0,16, доста под 0,9 значи си е твърдо отрицателен

Благодаря ви за отговора

# 349
Здравейте. Може ли да ми кажете, според вас тези добри ли са. Лекарката ми казва, че са добри. Но моят проблем продължава. Става въпрос за това, че около три часа след хранене аз отново огладнявам. Гладът е придружен с топли вълни, които ме обливат, парене в очите, загуба на концентрация, раздразнителност. След много четене в интернет, стигнах до извода, че симптомите ми са като на инсулинова резистентност. Проблемът продължава от две-три години. Аз съм на 24 години. По принцип съм здрав. Не знам да имам някакво заболяване. Или поне се чувствам добре, освен този проблем.

Редакция: Охх, не мога да кача снимката. Реже ми я наполовина......
Редакция: Успях да кача снимка.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 23:20 от Анонимен

# 350
Да, има основание да се мисли за ИР. Добре е да се направи изследване на целия панел за щитовидна жлеза, това ТСХ не е оптимално. На такъв етап нещата би могло да се овладеят с хранително-двигателен режим.

# 351
Да, има основание да се мисли за ИР. Добре е да се направи изследване на целия панел за щитовидна жлеза, това ТСХ не е оптимално. На такъв етап нещата би могло да се овладеят с хранително-двигателен режим.
Благодаря за отговора. А защо смятате, че има основание. Кое Ви кара да мислите така?

# 352
Висок инсулин, твърде ниска глюкоза на гладно, завишеният ТСХ също може да има отношение.

# 353
Висок инсулин, твърде ниска глюкоза на гладно, завишеният ТСХ също може да има отношение.
Тоест това не е според референтните стойности на лабораторията, или?

# 354
Тоест има оптимални стойности, които показват добро здраве. А лабораторни референтни стойности са нещо друго. Би трябвало лекарите да разбират това, но за съжаление не всички са обучени за това.

# 355
Тоест има оптимални стойности, които показват добро здраве. А лабораторни референтни стойности са нещо друго. Би трябвало лекарите да разбират това, но за съжаление не всички са обучени за това.
Разбирам, благодаря Ви много!

# 356
Здравейте, може ли малко помощ с разчитането на тези резултати. На баща ми са, на 58год.  от около 10 дни се чувства доста отпаднал, без апетит е бързо сваля килограми. От време на време вдига лека температура, до 37.3-5. Правихме антигенен тест - отрицателен. Попринцип доста стрес му се насъбра напоследък, много изживява всяко нещо и го отдавах на нервна почва. Виждам, че като цяло изследванията са добри, но това високо СУЕ, малко ме притесни.  

# 357
Не се вдига температура от стрес. Върви възпалителен процес. И захарта е завишена, трябват още изследвания. Малко гладуване ще му дойде добре, това е ефективна алтернативна терапия. Щом сваля килограми, значи има за сваляне, не е страшно това, но човекът е за проследяване .

# 358
Моля да разчетете:
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG+IgM      Профил   *   *
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG      0.28   Ratio   До 0.9; (0,90 - 1.1: сива зона)
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgM      0.32   Ratio   До 0.9; (0,90 - 1.1: сива зона)

# 359
Какво не е ясно?! Трябва да е до 0,9 резултата и вашия е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт