Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 294
  • 891
  •   1
Отговори
# 360
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
много хора са бягали от часовете по математика ми се струва Wink

# 361
Здравейте! Изследвах се за таласемияв Рамус, но но за HbF ми излезе резултат *. Питах в лабораторията. Не знаят какво значи. Хематоложката също се чудеше. Да сте имали такъв случай? Важно е да се изсключи таласемията, защото ми изписа Сорбифер. Не искам да се натрупа желязото, където не трябва...

# 362
  • София
Как в лабораторията не знаят какво значи? Нали те ги пишат тия резултати. Според мен пак говорете с тях.

# 363
  • Пловдив
Здравейте! Изследвах се за таласемияв Рамус, но но за HbF ми излезе резултат *. Питах в лабораторията. Не знаят какво значи. Хематоложката също се чудеше. Да сте имали такъв случай? Важно е да се изсключи таласемията, защото ми изписа Сорбифер. Не искам да се натрупа желязото, където не трябва...

Не знам дали е такъв случая ,но обикновено това е символа когато още няма излязъл резултат-при резултатите,който се гледат онлайн.

# 364
Аз бих ги запитала писмено какво значи тази звезда.

# 365
Скрит текст:
Моля да разчетете:
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG+IgM      Профил   *   *
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG      0.28   Ratio   До 0.9; (0,90 - 1.1: сива зона)
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgM      0.32   Ratio   До 0.9; (0,90 - 1.1: сива зона)
много хора са бягали от часовете по математика ми се струва Wink

Въпросът е, че има наличие на антитела, не са 0. И аз съм имала такива резултати и много съм се чудила - имало ли е все пак "среща" с дадения патоген.

# 366
Скрит текст:

Не знам дали е такъв случая ,но обикновено това е символа когато още няма излязъл резултат-при резултатите,който се гледат онлайн.

Преди да излязат резултатите пишеше с думи, че не е излязъл резултатът. След това излязоха за другите два хемоглобина, но за този имаше звезда. Изпратих им запитване през сайта им, защото не намерих имейл. Ще трябва да им се обадя по телефона явно.

# 367
Здравейте може ли мнение за моите изследвания?

# 368
  • София
Здравейте, това са резултатите на 13 годишният ми син. Той е с Витилиго и за първи път му се правят такива изследвания. Може ли да ми дадете повече информация ,особено за повишения ТАТ?[/img]

# 369
Така се вижда снимката:
Здравейте, това са резултатите на 13 годишният ми син. Той е с Витилиго и за първи път му се правят такива изследвания. Може ли да ми дадете повече информация ,особено за повишения ТАТ?//cdn.bg-mamma.com/5TPj/Ry32y.jpg[/img][/img]

# 370
Файла ли не виждате? Ето го:

Така се вижда снимката:
Здравейте, това са резултатите на 13 годишният ми син. Той е с Витилиго и за първи път му се правят такива изследвания. Може ли да ми дадете повече информация ,особено за повишения ТАТ?//cdn.bg-mamma.com/5TPj/Ry32y.jpg[/img][/img]

# 371
Здравейте! Бихте ли ми помогнали в разчитането на направените изследвания? След месец ще посетя ендокринолог, но до тогава ме изяжда мисълта, дали имам автоимунно заболяване? Благодаря Ви предварително!

# 372
Здравейте! Бихте ли ми помогнали в разчитането на направените изследвания? След месец ще посетя ендокринолог, но до тогава ме изяжда мисълта, дали имам автоимунно заболяване? Благодаря Ви предварително!

От това което сте изследвали не може да се разбере дали имате автоимунно заболяване. За Хашимото се изследват ТАТ и МАТ, това са антителата и маркер за автоимунно. Това което сте изследвали са хормони и от ниския ФТ4 се вижда, че сте в хипофункция въпреки добрия ТСХ

# 373
  • Gotham City
Здравейте! Моля да коментирате резултатите ми. На 47 съм с ИР. Благодаря!

# 374
Искам да попитам какво значи "налице артефакт" при ЕКГ?
Иначе си пише "нормална ЕКГ"
🤔🤔

Общи условия

Активация на акаунт