Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 234
  • 891
  •   1
Отговори
# 480
Не знам доколко е редно да казвам, въпреки че наистина може човек да се предпази, но ... ще кажа в името на човешкото здраве: Кандиларов! Няма повече да се изследвам там.

# 481
  • Gotham City
Много ти благодаря! Изследвала съм се и там, вече ще я заобикалям.

# 482
  • София
За кандиларов и аз имам съмнения, обаче не правят ковид тестове и няма хора....
Пускам изследвания, казват ми едното ще излезе след 3 дни, защото го правят в два определени дни седмично.
Беше готово вечерта...

# 483
Кандиларов също много бързо трият онлайн резултатите. В един момент вече не можете да направите справка. А в Статус не изследват всички проби.
В коя лаборатория получихте резултат?

# 484
Аз говорех за друга. За Кандиларов също съм чувала отрицателни мнения.

За сега съм ок с Бодимед, Синево и лабораторията в Токуда.

# 485
Може ли помощ за този хистологично резултат на мама? Благодаря

# 486

Момичета, тук може ли да се говори за хипофункция /хашимото?

# 487
Само за Хашимото ....според мен.

# 488
Здравейте, според Вас имам ли проблеми с холестерола?

# 489

Момичета, тук може ли да се говори за хипофункция /хашимото?

Т4 е малко нисък. Но, всички витамини също са ниски а те влияят на функцията на жлезата. Затова според мен качете нивата им и се изследвайте пак, хубаво е и желязото да се провери. Иначе да, има Хашимото.

# 490
Благодаря!
Скрит текст:

Това са ми всичките, които пуснах днес.

Ще запиша час за ендокринолог в такъв случай...  Мисля и за хематолог, макар че съм с таласемия и цял живот са ми ниски кръвните показатели. Даже сега виждам за пръв път толкова висок хемоглобин, по принцип е 106-108.

Хич не ми се иска да приемам хормони.

# 491
Ендокринологът ще констатира Хашимото и това е, хормоните за тях щом са в норма всичко е наред. Ако ще ходите поискайте си поне видеозон да се види жлезата как е. А според мен е рано още да се говори за хормон, не са толкова зле хормоните, просто е хубаво Т4 да е над средата на границата. Оправете витамините вярвам, че ситуацията ще се подобри. Но Хашимото атакува жлезата и трябва да я следите.
Иначе да отидете на хематолог, щом си имате и друг проблем. Защото прием на В12 ще свали още желязото, а то е на долна граница. Иначе еритроцитите се завишават при дефицит на витамини от група В.

# 492
@alethea  ПКК е типична за таласемия минор, но вие трябва да положите много сериозни усилия, за да вкарате хемоглобина в норма.  Никога няма да е много висок или над средата, но поне над долна граница трябва да го докарате.  Трябва да приемате метилиран Б комплекс, защото тялото ви е принудено да прави много голям брой еритроцити, за да компенсира това, че умират рано и малки и не пренасят добро количество хемоглобин.  Не трябва да приемате допълнително желязо, тъй като е противопоказно за повечето хора с таласемия.  Много рядко този кохорт има нужда от прием на желязо в резултат на неправилно хранене и придобита анемия, но трябва много по-детайлни изследвания, за да е потвърдена и проследена нуждата.  Трябва и да внимавате да нямате деца с мъж с таласемия, а това не е толкова рядко срещано.

# 493
Какво ще се случи ако има деца с мъж с таласемия? И проблемът е, че и двамата ще са с таласемия или като цяло е проблемно мъжът да е с таласемия, дори ако жената не е?

# 494
Какво ще се случи ако има деца с мъж с таласемия? И проблемът е, че и двамата ще са с таласемия или като цяло е проблемно мъжът да е с таласемия, дори ако жената не е?

Проблем е, когато и двамата имат леката минорна форма (често недиагностицирана), защото детето им има 25% шанс за живото застрашаваща  майорна форма.

Общи условия

Активация на акаунт