Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 6

• 65 508
  • 891
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Какво мислите за тестовете за хранителни непоносимости?
Виждам доста се предлагат , в Геника, и др. Кои са най-важните и дали са 100% верни?

# 586
Вие с каква цел ще го правите? За съжаление и аз съм със същото питане (съответно не мога да помогна, пуснала съм тема с моето изследване и резултат), но явно не се правят често, дори и при проблеми с черва/стомах...

# 587
Какво мислите за тестовете за хранителни непоносимости?
Виждам доста се предлагат , в Геника, и др. Кои са най-важните и дали са 100% верни?
Аз съм си правила такъв тест в Екзакта Медика. Резултатът показа храни, за които не бих и подозирала, че имам непоносимост - царевица, кашу и още доста. Ограничих тези, към които имам лека нопоносимост и спрях тези, към които имам силна. Определено дава ефект.

# 588
tarantula87, би ли споделила колко от колко са ти положителни/отрицателни. В смисъл за колко бр. храни е теста и колко бр. от тях са положителните?

# 589
Здравейте. Бихте ли коментирали изследванията ми. Притеснява ме ниската кръвна захар, въпреки, че е в референтни стойности. Преди месец беше леко завишена 6,4, но започнах зоната и падна на 3,9. Чернодробните ми бяха също доста повишени предния месец, тъй като имам омазнен черен дроб, пък и се наложи да изпия 3 антибиотика заради пиелонефрит.

Имам и ИР, но смятам без лекарства да пробвам да сваля инсулина.

# 590
tarantula87, би ли споделила колко от колко са ти положителни/отрицателни. В смисъл за колко бр. храни е теста и колко бр. от тях са положителните?
Направо прилагам снимки на целия тест.

# 591
Интересувам се и аз от изследването за хранителни поносимости - каква е цената, и как се провежда, кръв ли се взима?

# 592
Интересувам се и аз от изследването за хранителни поносимости - каква е цената, и как се провежда, кръв ли се взима?
Взима се кръв от вена, сутрин на гладно. Резултат до 3-4 дни. Относно цената - различна за всяка лаборатория. Моят беше около 150-160 лв.

# 593
А какъв по-точно беше ефекта след като премахнахте тези храни от вашето меню? Спря подуване/газове? По-бързо храносмилате?

# 594
  • Lost in a fairytale ...
Здравейте,
Моля за разчитане и коментар върху тези изследвания. На 33 съм, обичайно хемоглобинът ми е към долна граница но не е бил толкова нисък. В комбинация с другите показатели иззвън нормата като какво би могло да се диагностицира и съответно какви изследвания да пусна? Искам да съм подготвена за срещата с ЛЛ, тъй като на моменти не е особено подготвена - да зная за какво да настоявам, при нужда.
Благодаря!

Скрит текст:

# 595
А какъв по-точно беше ефекта след като премахнахте тези храни от вашето меню? Спря подуване/газове? По-бързо храносмилате?
Често получавах обриви, но все не успявах да установя от какво се провокират, затова и си направих теста за хранителна нетолерантност. Като изключих силните алергени вече не се обривам. За прясното мляко имах подозрения, затова след теста го замених с безлактозно и вече не усещам подуване на корема.

# 596
tarantula87, обрива си е "сериозен" симптом и е на алергия. При мен са газове, зверско подуване и запек. От тестени ги получавам, но мислех, че е защото са бедни на фибри. Случайно пробвах безглутенови и при тях е различно, въпреки че и те са бедни на фибри. От други храни подобни тежки симптоми нямам. Е, от по-голямо количество прясно мляко също имам, от лук/чесън - киселини и т. н., но това много хора го имат... Изследването го правих заради глутена, но нямаше само за него и затова за 24 храни. Някъде четох обаче, че ако излязат повече положителни /точно тук е въпросът - колко повече/ - означава, че има чревен проблем.
Ето моето изследване, в Кандиларов, има ваучер в грабо в момента, 102лв/24храни, венозна кръв, на гладно, както вече са написали).

Аз правих и друго изследване, към което ме насочиха по-запознати по въпроса:

# 597
Често получавах обриви, но все не успявах да установя от какво се провокират, затова и си направих теста за хранителна нетолерантност. Като изключих силните алергени вече не се обривам. За прясното мляко имах подозрения, затова след теста го замених с безлактозно и вече не усещам подуване на корема.

Интересно,при вас определено си е алергия при някои от тези храни. А редовно ли обичахте да хапвате от тях или не всички от посочените консумирахте?

# 598
Здравейте момичета, от известно време имам придърпваме отстрани на кръста и към ингвиналната гънка и отскоро в кръста в средата ниско, назначиха ми скенер на лумбални прешление
Резултата е начална дискова протрузия на нивo  L5 -S1, без компресия на спинални коренчета 🤔

# 599
Здравейте,става въпрос за кръвни изследвания на бебе на 6 месеца/момиче/,не е боледувала или поне няма такива симптоми видими!
Моля,да ми кажете до колко нормални са тези изследвания при бебе!

Общи условия

Активация на акаунт