Промоции на книги - тема 14

• 50 927
  • 734
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аз почти винаги като отивам предварително знам какво искам, но като цяло е много приятна атмосферата. Според мен на представителите на издателствата им е много приятно да говорят с читателите. Винаги има и изключения, де, но като цяло съм с много добро впечатление от отношението.
Последно на Зимния Панаир, търсих нещо на Баркър ( исках да си купя някаква негова книга, защото много ми хареса трилогията, нямах конкретно заглавие предвид) и въпреки че в началото нещо се опитаха да ми се карат, че не съм им чела постовете във ФБ, жената много подробно ми обясни и насочи към всичките им нови негови книги. Пак тогава Хермес и Колибри за съжаление въобще не знаеха за книгите, които ги питах, но аз като цяло винаги имам проблеми с Колибри, не знам защо така се получава. 🤣
 Иначе лично аз Алеята не я харесвам особено, защото всичко е много тясно, трудно се разминаваш, разглеждаш и т.н. Панаирът е по-добре уреден.

# 436
Колибритата са много трудни онлайн за обратна връзка. Три пъти съм ги молела за информация за техни заглавия и трите пъти глас в пустиня…

# 437
Всичко зависи от това какъв човек ще е на щанда - най-отзивчиви и готови да разговарят за авторите, които издават, са Леге Артис, Колибри правят традиционно най-големи намаления -30% и ако не е лудница, каквато обикновено е при тях, отговарят на въпроси. На панаира през юни бяха сложили един мънкащ човечец на Изток-Запад, дето само да го гледаш ти е неудобно, какво остава и да разговаряш - мен ме пита искам ли торбичка, казах не, той ми вика - безплатна е, все едно само това е причината да не искаш найлончета от всеки щанд. Има едно издателство "Вижън" - бтлгарски фентазита и те винаги са много отзивчиви и с желание да ти препоръчват книги. От Лемур също, само че от тях нямам какво да си купувам, но са готини определено. В четвъртък ще ходя аз, като цяло атмосферата винаги е била много приятна и съм с очакване за хубаво преживяване.

# 438
"Крокотак" дали участват на Алеята?

# 439
В списъка на "Аз чета" ги няма.

# 440
"Крокотак" дали участват на Алеята?
В понеделник ходих не участват, не видях шатра.

# 441
  • There I was on a July morning
Извинявам се за отклонението, но каква е атмосферата при подобни изложения? Може ли малко повече информация и впечатления?
Хората, които продават - склонни ли са да препоръчват хубави заглавия? Коментират ли предстоящите книги? Насоките им приятни ли са… въобще има ли някаква полезна обратна връзка?
Много е приятна атмосферата на подобни изложения /визирам Панаира на книгата/.
Аз обикновено търся определени заглавия и не разпитвам много-много, но съм чувала други клиенти да се съветват с продавачите. Общо взето са любезни.
На последният панаир на книгата, от СофтПрес дадоха на сина ми 2 пъти да завърти колелото на късмета, защото първият път му се падна малка отстъпка. Smile Ей такива дребни жестове, но правят приятно впечатление.
Винаги, когато ходя уцелвам и по някой автор /известен или - не/, но съм купувала книги за подаръци с лични пожелания от писателите. Антон Дончев също ходеше редовно до преди пандемията на панаира, на ММ съм му взимала книга с пожелание от него, тъй като той си пада по исторически романи.

Последна редакция: вт, 06 сеп 2022, 21:10 от Скубиду

# 442
Изненадана съм, че на Изток-Запад човекът е попитал за торбичка, даже, че въобще е проговорил Grinning На варненската Алея беше тотален темерут, чак ме хвана яд, че си купувам от него... На Унискорп миналата година мъжът буквално ми се скара, че взимам 3та част на една книга.. викам знам, чела съм предните две Grinning Абе има емоции Grinning

# 443
Кой е пък този темерут на щанда на "Изток-Запад"? Чак ми стана любопитно и се замислих дали да не отскоча до Алеята Joy
Правило ми е впечатление, че на техния щанд по време на панаири винаги има много хора (продавачи).

Приятно ми е било на щанда на Емас. Няколко пъти съм засичала там Ева Кънева (преводачката на Несбьо и сие) и сме си говорили. Но напоследък това издателство сякаш прави завой към малко по-друг тип литература.

# 444
  • София
Нямало ги Изток-Запад на Алеята. Аз не я харесвам Алеята, защото са набутани на Витоша и е ужасно тясно. И аз винаги отивам с набелязани книги, но също си говоря с хората от щандовете. Последния път на Дамян Яков и винаги на Емас. Simple SmileSimple Smile

# 445
А, и още нещо щях да пиша за безплатните торбички.
Не само , че не бих взела найлонова, но най-често те са рекламни. От къде на къде да ставам самоходна безплатна рекламна табела на "Изток-Запад" или на който и да било?
Винаги си нося в чантата памучни торбички и си ползвам тях за всичко Simple Smile

# 446
Моите памучни торбички са рекламни...

# 447
На мен би ми било некомфортно с рекламна на някое издателство да отивам на шатрата на друго. Иначе обикновено имам в чантата една неутрална сгъваема торбичка (от Икеа е, но не се набива на очи един миниатюрен етикет отстрани, трябва да имаш орлов поглед, че да го фиксираш ). Май от Алеята ще търся предимно книжки за децата.

# 448
Ама какви размисли и страсти за тези торбички Grinning Нямам проблем да съм ходеща реклама, както и да обикалям шатри на други издателства с торбичка на Сиела, например. Нека има малко спортна злоба, да се опитат са ме омаят да си взема и от тяхното издателство нещо Joy

# 449
  • София
Моите торбички са "книжни", но само една на определено издателство. Но ми е все тая, често казано. Simple Smile
Не се сдържах и притичах в обедната почивка до Алеята. Ще си пусна придобивките в другата тема.

Общи условия

Активация на акаунт