Университети в Германия и други държави с немски език -тема 18 :)

• 51 969
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • София
ММ използва комбинация от Шуслерови соли против сенна хрема и вече 5-6 години няма нужда от други лекарства.

# 76
  • София
Ей, Русалче,  страхотно да си изкарате!
Викате влаковете били претъпкани ли? Че моят планира разни разходки. Разбрали са се да се срещнат с брат си, който е на обмен, на Бодензее. За целта ще спи при приятел в Хайделберг, въобще г** път да види. Иначе ще си дойде между 2 изпита(много тъпи дати има тази сесия, а някои нямат и втора), за Хилс оф рок в Пловдив, който трета година чакаме. И май това ще е това лято. Confused

# 77
Дами, моля за малко помощ. Детето ще се прибира (от Ниделрандия) на 11 юли през летището в Кьолн. Колко време трябва за проверките? Има ли големи опашки? Ако отиде в 11 ч за полет в 13:50, късно ли е?

# 78
Летището не е толкова голямо, достатъчно време ще има. Не съм стоял повече от 30/40 минути на проверки. Последно пътувах миналият вторник от там.

# 79
  • София
Дами, моля за малко помощ. Детето ще се прибира (от Ниделрандия) на 11 юли през летището в Кьолн. Колко време трябва за проверките? Има ли големи опашки? Ако отиде в 11 ч за полет в 13:50, късно ли е?
Моят пътува само с ръчен багаж и никога не е ходил по-рано от час и половина преди полет. Нито от Кьолн, нито от Дортмунд. Но сега лятото, ако е по-интензивен пътнико потока, може и да е нужно повече, но това са почти 3ч. напълно достатъчно.

# 80
Благодря ви, момичета и момчета.
Досега е летяла през Брюксел и Айндховен, но това лято цените на билетите са убийствени. Оказа се, че Кьолн също е удобен - само на 100 км и има директен автобус.
Успех на оставащите изпити и хубаво лято на децата и родителите им.

# 81
  • София
biborana, често полетите от Кьолн и закъсняват в добавка..Може би дъщеря ми  е "късметлийка" и така ги нацелва.. Но и да не закъснее в случая, времето е предостатъчно.

# 82
  • Deutschland/HE
Биборана,
ако сина ти е само с ръчен багаж три часа ще му стигнат, но ако ще чекира багаж не трябва да рискува.
Летищата в Германия страдат от недостиг на персонал и има огромни опашки. Миналата сряда (началото на дълъг уикенд) е било много натоварено на летище Франкфурт, по радиото съобщиха, че шефовете на летището са излезли да помагат при обработка на пътниците.

# 83
  • София
Девойката в Манхайм ни прекъсна "рахатлъка" под жежкото  италианско слънце, ама с добра новина, та й е простено..Наведнъж, дори не помнех с тая корона,че така правят, са изкарали резултатите от всички изпити. Беше едва ли не  в ступор, че най- висок резултат сред всичките  има на програмирането( не помня дали Java беше или Python), с което твърди, че е скарана.Така за септември ще си учи  спокойно за изпита Monte Carlo Methoden,  на който не се яви, понеже 6 изпита  в период от десетина дни си е доста тегаво.. Доволна и щастлива замина на работа да се разбира с шефа за отпуска през август Simple Smile

# 84
  • Под гъбата
biborana, често полетите от Кьолн и закъсняват в добавка..Може би дъщеря ми  е "късметлийка" и така ги нацелва.. Но и да не закъснее в случая, времето е предостатъчно.
В началото на месеца, полета ми закъсня точно с 1 час

# 85
  • София
На дъщеря ми веднъж с един, втория път с два и това не общо за полетите й от Кьолн насам, а само за последните два полета..

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 16:52 от пенсионирана русалка

# 86
  • София
Ей, никой не пише, а не мога да редактирам горния пост, понеже е стар.. Къде сте майки на  завършили дванайсетокласници, действате ли с преводи, заверки и легализации вече? Simple Smile

GD, мернах във Фейса една снимка и разбрах къде сте : ) Честито дипломиране на "холандеца", да ви е жив и здрав, много професионални и лични успехи му пожелавам  Heart

Ние се прибрахме от Италия, презаредили батериите със слънце, вълни, морски бриз,  венецианска култура, доста чаши Шпритц и алтернативен рок на живо. А девойката утре си лети към Германия Sad Гости ще чакам през август пак. Баба им чула-недочула кои коли предстои да не се допускат в центъра на София (където живеем) и се уплашила, че Сеат-ът , дето им подари в края на 12 клас след взимането на книжките, ще е в категория недопускани. И взе, че заговори в Месинджър баш пред запалената драйвърка в Манхайм за нов подарък, който ще го пускат в центъра. И това  ми чадо с бензин в кръвта като почна на мига  да мечтае  на глас къде ще ме вози с ново возило през август и как направо ще си го откара в Германия, понеже сестрите й пет пари не давали за каране (което си е истина) и щели да имат златен талон след 20 години заради несядане зад волана. На въпроса ми кой ще плаща гражданската и данъка там, АКО въобще се появи такова возило на хоризонта - сигурно било, че догодина ще работи повече часове.

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 23:26 от пенсионирана русалка

# 87
  • България
Дипломите са факт.
Според мен са много по-благоприятни от предишния вариант.
Моят син ще кандидатства инженерна специалност, което напълно отговаря на профила му и не знам как се процедира ако нама необходим хорариум по някой предмет.
Имам един доста тъп въпрос, но знам, че тук ще получа отговор.
В кой момент дипломата се изпраща физически в университета?

# 88
  • München, Deutschland

Имам един доста тъп въпрос, но знам, че тук ще получа отговор.
В кой момент дипломата се изпраща физически в университета?
По мое време беше като отидеш вече да се запишеш в университета и си на място така и така, с т.е. логистично не е било никакъв проблем. Разни копия се пращаха по-рано.

# 89
  • България
А тези копия кога се пращат?
Имам спор със сина ми. За това питам. Той се занимава с кандидатстването, но аз си карам на принципа, че проверката е висша форма на доверие.

Общи условия

Активация на акаунт