Университети в Германия и други държави с немски език -тема 18 :)

• 51 625
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ми имах предвид примерно заплеси като  моето, което принципно си ходи на кафе/до супермаркет  в  Нидерландия без лична карта, ей така с колелото...

Ти къде се загуби Wink
Чета и ви се радвам. Simple Smile Ако взема да пиша, ти ме познаваш, трябва да изпиша света. Дъщеря ми се е захванала със 100 неща едновременно, което обаче не я спира и да се развява, защото съседните държави, сигурно ще изчезнат. Кога спи, как ще се справи с всичко, което се е захванал, къде ги зарежда тези нейни  батерии- не знам. Абе, да са живи и здрави!

# 61
  • София
Аз пък искам моята да пътува, а тя - нещо не може да се организира. Това й пречи, онова ... Чак ме е яд, че и без това пропуснаха 2 години с този вирус.

# 62
  • София
Моите не ги свърта на едно място, на  девойката в Манхайм й свършиха изпитите вчера, оставила си е един директно за втора дата  през септември, че иначе с 6 изпита  в рамките на 8 дни щеше да  е интересно (дано от петте, на които се яви, да няма много поражения, че са едни математики, едно чудо).. И беше се засилила моментално да поеме към Бавария при голямата си сестра... Но въпросната си идва насам, понеже заедно двете  оттук ще ходим в друга посока да си поразвеем  байряка Simple Smile, та гостуването  на малката остава за юли. Ама сърце трае ли.. Щяла да ходи междувременно  при бивша съученичка в друг град. Само третата не мърда (и гости в лицето на сестра си не иска), че на 27-ми й е последният изпит за изминалите 6 семестъра, който, дай боже, успешно взет,  ще й даде правото в края на август да се яви на базиса..

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 16:24 от пенсионирана русалка

# 63
Случайно някой да знае дали от аптека в Германия може свободно без рецепта да се купят Шуслерови соли?

# 64
  • София
Случайно някой да знае дали от аптека в Германия може свободно без рецепта да се купят Шуслерови соли?
Moже Simple Smile

# 65
# 66
  • столицата
За какво се ползват тези Шуслерови соли? Станаха популярни напоследък. Ако помагат, казвайте да знаем. Малко извън темата, ама тук всичко знаете Simple Smile

# 67
  • München, Deutschland
Аз само в темите за бременни съм ги засичала, при някакви неразположения в първия триместър, за да не се пият лекарства.

# 68
Шуслерови соли се ползват за много неща - различни номера са. Ние ползваме N 3, 4, 6 при настинка (хрема, леки болки в ушите, гърлобол, за имунната система). За това ни помага.

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 07:26 от marinarina

# 69
  • тук-там
Няма ли кандидатстващи тази година в Германия? Никой не пише. А това е първия випуск по новата система и е интересно тя дава ли предимства на кандидатите или обратното. Още не сме виждали какво предствляват новите дипломи, нито как ще се превеждат. Тук е мястото да обменим инфо и ще съм благодарна да го правим. Аз за жалост сега не мога да помогна с нищо. Ще се борим догодина, девойката е 11 клас.

# 70
  • София
mtz, в 12-класната тема има  качена диплома вече, нали на места са ги раздали Simple Smile Дамата просто е покрила лични данни и оценки.

За другото - специално за медицината не знам дори и напред във времето дали ще разберем как точно трансформират дипломата в hochschulstart и отчитат ли ДЗИ под някаква форма.

# 71
Няма ли кандидатстващи тази година в Германия? Никой не пише. А това е първия випуск по новата система и е интересно тя дава ли предимства на кандидатите или обратното. Още не сме виждали какво предствляват новите дипломи, нито как ще се превеждат. Тук е мястото да обменим инфо и ще съм благодарна да го правим. Аз за жалост сега не мога да помогна с нищо. Ще се борим догодина, девойката е 11 клас.
Рано е още, не сме взели дипломите, а за Германия са необходими за кандидатстването.
Немските дипломи ще ги връчват на 21 юни, след това ще подаваме документи.
За българските дипломи има доста работа да се свърши преди да се кандидатства, но първо трябва да се получат, за НЕГ е предвидено на 23 юни.

# 72
  • София
Независимо че кандидатите са по новата система, движението на майките  им (по-голямата им активност) насам ще настъпи като през миналите години вероятно около 25 юни, понеже финалните срокове са същите като преди  - 15 юли.

Аз пък си имам гостенка от 2 дни, сега с нея ще пътувам близо седмица, после още два дни ще е  тук, а след това - айде пак към немско...

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 16:09 от пенсионирана русалка

# 73
  • тук-там
Русалка, да си изкарате страхотно! Къде ще обикаляте?
Ще е интересно това кандидатсване как ще протече с новите дипломи и изобщо с профилите в 11 и 12 клас. Особено ако детето в решило да кандидатства нещо различно от гимназиалния профил.

# 74
  • София
Русалка, да си изкарате страхотно! Къде ще обикаляте?
Ще е интересно това кандидатсване как ще протече с новите дипломи и изобщо с профилите в 11 и 12 клас. Особено ако детето в решило да кандидатства нещо различно от гимназиалния профил.

Малко към Mare Adriatico, стига с тази Германия Wink

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 16:29 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт