Университети в Германия и други държави с немски език -тема 18 :)

• 51 672
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Русалче, прегръдки! Дано е само умора с натрупване и като си почине всичко да си дойде на мястото.
Моят младеж също няма търпение да си" се прибере вкъщи", особено ако се сдърпаме нещо. Малко ми става криво като чуя, но пък значи му е добре и да не се тревожа.

# 586
  • София
Бас ловя, че ще вдигнем виртуални наздрваици за успеха, а всичко това , което описваш , ще остане един спомен...Simple Smile

# 587
  • столицата
Прегряла е. Ще си почине, ще презареди, ще си я поглезиш и всичко ще си дойде по местата. Всеки има предел. Явно сега е достигнала своя. Всичко ще е наред! Прегръдки.

# 588
  • тук-там
Русалке, едно голямо гуш за теб и малката медичка! Пийте в петък по едно просеко и разпуснете! Стискам палци само да е здрава, с другото съм сигурна, че ще се справи!

# 589
  • България
Русалке, прегръщам те!
И това ще мине, но докато мине...

Относно разделите с децата. Дъщеря ми живее на другия край на света. Покрай КОВИД не се бяхме виждали 2 години и 4 месеца. Винаги съм се успокоявала, че щом тя е добре, и аз съм добре. Обаче, когато я гушнах през май, плаках 10 минути...

# 590
  • София
С момичетата разделите са някак по-тъжни. Когато синът ми беше в Англия аз смятах, че така трябва. Той беше с приятелката си и мислех, че всичко е както трябва. В крайна сметка се върнаха в БГ.
С дъщеря ми намирането на квартира в Германия беше инфарктно и няма да ви казвам как си тръгнахме и я оставихме там без квартира... Сега се радвам, че 3 години по-късно също реши да се връща (може би при гаджето, не точно при мен Wink

# 591
  • Варна
Ох, това с настаняването е много сложно. Младежа няма да получи общежитие този семестър. На 5 октомври заминаваме с него, ще видим какво ще правим. Преди 8 години с дъщеря ми преживяхме голям стрес с липсата на жилище. Още ми държи влага и сега отново. А разделите да много трудни. Сега и двамата ще са в Германия. В събота щерката се прибира, на 17.09 ще правим сватба. Ставам тъща.

# 592
  • София
Честито, да са живи и здрави децата!! ( разбира се и родителското тяло)
Много, много любов и щастие!!

# 593
  • където и да е,само да не съм сама
G. D., чудесно, че и двамата се чувстват на място. Така и на теб ти е спокойно на душицата.

Sofi, не се свиква.... А за толкова дълга раздяла, единствено си пожелавам ако може да не ми се случва.

Super Tedi, опитът и самостоятелността, която придобиват е незаменима, но тръгвайки, никой не знае как ще го завърти и дали ще се върне.
Уикенда точно си говорих с една прекрасна двойка вече и с дете, завършили в Англия. Опитът и преживяванията, контактите, екскурзии те са им безценни, но нито за миг не са и помисляли да останат. Но както момичето ми сподели-те тук си имат всичко и влизат с летящ стар в семейния живот, а не тепърва да печелят, доказват, купуват и т. н. Може би е и въпрос на приоритети.

Fani, това са ми от любимите новини...
Здраве и споделеност, компромиси и разбирателство за младите!

# 594
Лекарства позволени ли са в куфара? Вие изпращате ли?

# 595
  • Deutschland/HE
Няма никакъв проблем с лекарствата дори в ръчния багаж, проблем правят Спиди и Български пощи.

П.С. Много е странно защо не приемат лекарства от България към Германия. Последните две години ми се наложи на няколко пъти да пращам лекарства от Германия до България и нямаше никакъв проблем (говоря за лекарства купени с рецепта).

# 596
Лекарства позволени ли са в куфара? Вие изпращате ли?
За Германия - да. Пътувахме в неделя и в чекирания багаж бях сложила много лекарства. Нямахме проблем.

# 597
Да попитам мамите с деца в ТУМ, дъщеря ми я поканиха на интервю за ТУМ, тя е записана в ЛМУ, но за ТУМ повече я влече. Дали някое от вашите деца е било на такова интервю и да имате инфо как протича, че тя "малко" се притесни Simple Smile

# 598
За такова интервю в ютуб  има видео на момче учащо в ТУМ. Нека се разтърси , видеото е много полезно, моят син точно от него се влюби в този университет.  Те са поредица от видеа и всяко дете разказва за своята специалност . Нямам тук достъп до този канал за да пусна линк, но съм сигурна, че детето лесно ще го намери с няколко ключови думи.

# 599
Здравейте от още една майка на първокурсничка (в Регенсбург)!
Аз също съм ужасена от липсата на места за настаняване. От общежитията категорично й заявиха, че свободни легла нямат, макар че кандидатства за стая от началото на годината. Други варианти на поносими цени почти няма, никой не отговаря на съобщенията и мейлите й и в момента сме в безтегловност. Сега вече разбирам какво означава по-трудно да бъдеш приет на общежитие, отколкото в университета.

Общи условия

Активация на акаунт