ОКТОМВРИйско бебче сладко е радост най-голяма за мама и за татко!

• 10 422
  • 261
  •   1
Отговори
# 75
Water Lily Сашко долу-горе по толкова време е буден.

# 76
за белега от секцоито - трябваше да го мажа с "контратубекс" от самото начало, но нали вложих вс. усилия да си възтатовя кърмата и това мина на заден план. сега белегът е мораво-виолетов и леко прищипнат( вдлъбнат ) в кожата. на места на пипане е по-твърд, но не боли. наболява ме, само при натиск, корема между белега и пъпа.
моят гинеклог ми каза да отида на предлед най-късно до 40 ден, а този при когото раждах - като минат 2месеца. не съм посетила никой от тях все още.

илиянче ,защо казваш ,че сте по-фини? нали нашите мъници са родени в един ден май и двамата не са големи лакомници. то на нашият майка му е виновна ,всъщност. сега моето мишле тежи 4110 кг. вторият месец е наддал малко над 700гр.

а за нашият татко направо не ми се говори !!! понякога ми минават през ум и доста крайни решения #2gunfire. иначе много се занимава с малкият ,по -трудно му е да свърши някоя работа.

леля зеля, по колко бирка си пийваш beer, че аз нещо съм станала неудържима. нали уж увеличава кърмата. само дето аз нямам спирачки и става една....... дали не прекалявам?

# 77
  • Кюстендил

Мамите с кръвотечения, дано скоро ви спре, че да не направите някоя анемия. И нека лекаркарите си кажат, ама и аз знам че слагат инжекции.Ха сега де !Някои има ли представа дали е възможно да ми се гади
Цитат
от факта че все още имам кръвотечението

# 78
Добро утро от една рано станала мама и едно неспящо бебе! Hug
Е, изкарахме нощта без аварии. Снощи се справих с банята към 21.00, а после се нахранихме и после...няма заспиване до 23.00-то бяха едни смеховки, едно гукане и викане...и накрая се гушнахме двамата в моето легло и докога мислите? До 2.30-тогава пак ядохме, а като се има предвид, че се кърмим дълго в 5 бяхме пак гладни.Да ама цицците не стигнаха и имаше един рев...та правихме шише, михме дупета и така сега сме пак двамата на компа Laughing
Water Lili, ето не сте сами виж колко будуващи станахме. Аз като се замисля Кристиян понякога изкарва буден и повече, даже като имахме много колики спеше по 6-7 часа максимум в денонощието.
AIR, извинянай не съм те разбрала точно. Но наистина е добре да се наспиш и пак ти си решаваш, но не мисля че ако се цедиш веднъж, два пъти дневно, Ради ще забрави да се кърми или няма  да те иска-пък виждаш че сме доста  които храним и с цици и биберон...За свекито-твойта работа ще стане - 1 мес. ми стига за 1 година Laughing...Най-важен е сега изпита ти.
ma6inka, ами защо да не ти се гади-може. На мен по време на цикъл много често ми се е гадило и ставало лошо, а ти сега губиш кръв.
Чакаме Хера да довърши Mr. Green

# 79
 Mr. Green днес пак с кафе под мишница, рано рано - таъкмо изпращам щерката на градина - като станат с баща и сутрин все едно бомба пада - как могат толкова да изровят наред представа си нямам  newsm78

а за белезите - ПОПИТАЙТЕ НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА СЕ ХОДИ НА НЯКАКВИ НАГРЕВКИ - ИМА ИНФРАЧЕРВЕНИ ЛАМПИ ... УЛТРАЗВУК - ТОЙ Е НАЙ ДОБРЕ С КОНТРАКТУБЕКСА ДА СЕ ПРАВИ / така ще ви се махнат и бучки и ще се загладят напълно - а аз си мисля че са безплатни дори - нали сте родилки аз пластична операция си правих и не ми взимаха пари в болницата за цял месец процедури правих / в държавна болница тук в ас-д/  е не остана сестра - включително и от мъжки пол дето не дойде да ме види как ми е операцията ... Rolling Eyes
а ние спим вчера от 9 часа та сега още спи само на два пъти си се присламчи домен и си цоцна малко  Mr. Green , не съм видяла как се домъква но ми е доста странно  newsm78 на половин мерът я намирам откадето я оставям - ако огладнее довтасва винаги сама и си намира някак гърдата - ако не съм и удобна не плаче ами само че чува примляскване и аз се сабуждам / подсеща ме/  това че се върти вече като стрелка едно на ръка но тя направо все едно е станала и си е легнала до мен  Crazy

# 80
а да ви покажа един парад на физиономиите, но като за начало - гоооляма прегръдка на всички :
http://images12.snimka.bg/001582009.jpg

http://images12.snimka.bg/001616344.jpg

http://images12.snimka.bg/001582008.jpg

http://images12.snimka.bg/001616350.jpg

http://images12.snimka.bg/001616351.jpg

айде стига ви толкова че аз докато я снимам ако имаше някой мен да снима по-смешно щеше да ви е hahaha Joy

Последна редакция: чт, 30 ное 2006, 09:24 от krissie

# 81
  • Стара Загора
Чакаме Хера да довърши Mr. Green
Тя Хера докато довърши ще се мръкне пак Mr. Green
Е баси..писах писах и се разпадна връзката..а ся помни кво пиша патко такава като не правиш копи Twisted Evil
Направо забравих...Много съм заблудена. Ся ме мързи пак  Mr. Green
За захранването - то за това е захранване..само опитва бебчо не се храни..дохранва се с кърма/АМ. ЗНачи четох, че се въвежда винаги на обед всяко ново нещо. Хубаво било да се започне с оризова каша. Аз сокчета няма да давам и без това
Реве..пак ще довършвам

# 82
Krissie много са ви сладки муцунките Hug
И ние сме се опулили в 6 30 ,тази нощ беба се буди по на често.От няколко дни я бият нервите спи и се а не може и е кисела в мен заспива а като я сложа и се буди ,пък едва гледа newsm78
Ама едно гадно време е днес при нас Tired,ще се разминем с разходката.
Херка въпрос към теб/мисля че палите парното вече ,щото и ние го палим/ кажи какво слагаш за овлажняване на въздуха ,вода на радиатора или ....знам че назад я обсъждахте тази тема ама ми е изветрял ума ,та да повториш  Mr. Green,благодаря  bouquet

# 83
Привет и от нас
след като вчера цял ден мрънка и пръцка тази сутрин успяяя да се изходи и викам си край успокои се детето .. да ама нъцки сега пак се унася и изведнъж се присвива .. Ох чудя се дали не се върнаха коликите, от 20 дни липсваха и дечко си беше супер
Майка му се е строила пред компа с овесена водичка, пък дано през кърмата стигне ефекта и до него  #Crazy newsm78
айде пак се размрънка

# 84
  • Някъде в Европа...
Привет и от нас!
Няма и помен от вчерашното ми мрачно настроение Laughing, ама не че съм се наспала, де Wink. Просто си дадох сметка, че няма време за отпускане и ако ние сами не си правим да ни е хубаво- няма кой.

Сега си хапнах овесените ядки, изпих чаша чай на Хип, сложих една тава тиква да се пече... Simple Smile, пуснах пералнята...., ще измия чиниите...., пълна програма...
Малчо снощи ме буди в 1.30, после в 3ч само проплака, в 5.20 се беше разприказвал  Simple Smile и пак се кърмихме. След това си поспахме до 8. 20, той се събуди, мама му поприказва първо, после му направи масажче, нахрани го и сега детенцето спинка сладко-сладко Simple Smile
Днес пък аз съм самичка - татито ни пак е наряд.

Криси, снимките са много сладички. Ама вие на едно легло ли спите? Сигурно е много удобно легнала да се кърми, аз така и не се научих
Херка, чакаме те  Wink
Ели, успех днес на прегледа и не му се ядосвай много на доктора Wink. За свекито си напълно права  Wink
Коте, на Ради също му се засилиха коликите, той досега имаше съвсем леки, почти не плачеше, а сега си поплаква жално-жално. Много се чудех дали не еот някоя храна, която аз съм яла ooooh! newsm78, но не съм консумирала нищо по-различно от преди.
Това е засега!
Полсе ще се включа да ви кажа дали е станала тиквата   Winkникога досега не съм правила, все бабите се нагърбваха с това)

# 85
  • Primum non nocere !
Добро утро мамита!
Благодаря за топлото посрещане....
Уфффффффф...какво да кажа "  аз с гайдите"...тук в Германия сме сами с мъжа ми...Мама дойде за 2 седмици...но си замина...Свекита нямам....починали са отдавна....В началото беше доста изморително...Бебка понякога не е гладна , но стои на гърдата с часове....особенно като има колики...Аз се въоражавам с търпение...зарязвам и готвене и чистене и стоим и се люшкаме на един люлееш стол...Четох че при кърменето...пък от топлината на тялото на майката бебоците така се успокояват!....Понякога нямам време да вляза в банята и да взема душ.....но не допускам да се натоварвам психически.......Може би имам огромно търпение....защото съм на 35....а това е най-хубавата ми година....!!!!!Добре че мъжа ми не е придерчив....и вечеря с сандвичи... " Чисти хладилника"!!! ХА!!ХА!!
За Раждането тук....за отношението към бременна жена....за базата в болниците не ми се говори....Аз изпаднах в шок.....а работих в Бг в Университетска болница....Божееееееееее...половината да са така в Бг....ще имаме страхотно здравеопазване...ДА...ДА.....АМА НЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!
Яни по въпроса с хернията.....нищо не можеш да направиш....Зависи пак....колко е голяма....имаш ли болки.....постоянни ли са или само при напъване и вдигане на тежести....и т.н.
Но ако е голяма....и имаш постоянни болки...решението е едно....оперативно лечение....Операцията е малка по -обем....нищо сложно....но лошото е че след това трябва да се пазиш поне 3 месеца....Без никакви физически усилия...
Аз не давам нищо освен кърма..../ е само чайче за колики , но всеки ден/ .....даже и вода не давам.....и така мисля да карам до 6-я месец....
Бебка мрънка....ще пиша друг път.....!!!!

# 86
KOTE, той и моя беше добре и тъкмо мислих да му спирам капките и една вечер така изпищя от болка, че сега не смея и да си помисля да не давам капки.Не знам защо, но не винаги му е толкова зор да пръцне, а има дни в които се гъне, пръцне и т.н. докато накрая освободи напрежението, а после е весел и се усмихва.Мога да кажа обаче, че с коликите не сме били толкова зле, но чувам, че някой бебета ги почват след 3-я или като започнат да дават пюренца.Оффф, после ще почнат зъбите!АБЕ НЯМА СВЪРШВАНе #Crazy!

# 87
Здравейте мамчета:-)

Миг невнимание и колко много сте изписали...........Вие деца за гледане нямате ли си Joy Joy Joy Hug Heart Eyes

AIR само така!!! Всеки си има лошите дни.....важното е да не им се даваме Simple Smile За изцедената кърма не се притеснявай. Аз в родилното така й давах, защото не искаше да засуче,   оставяла съм я и на татко й така, пък досега не се отказала от мамината бутилка baby_neutral

Оска наистина ви е трудно. Дано оправите проблема с изхождането. Другото, колкото и да е изморително ще отмине:-) За биричката, аз си я пия всеки ден. Пиех си я и докато бях с тумбака. А за количеството, ми на ден по една, понякога си позволявам и две, но втората си я пия след храненето в 22:00. Слагаме Еми да спи, а ние си пукваме една голяма купа с пуканки, взимаме си по една биричка и си бърборкаме и гледаме нещо  Simple Smile

Криси страхотни физиономийки:-)

Да ви кажа днес моят татко дойде да ми остави едни документи и Ема като го видя и не откъсна очи от него:-) Като хипнотизирана. Пусна му и една -две усмивки. Ама и той е колоритен:-) Има бяла брада Simple Smile

Yany
, как успя да се сдобиеш с това чудо.... newsm78. Малко ти беше другото, а сега и това за разкош. Дано да мине от самосебе си Simple Smile

Ели дано всичко мине добре при доктора и после да кажеш Simple Smile

Илианка нашето кенгуро е такова: http://www.babybjorn.com/TemplatesWeb/ProductDetails.asp?itemid=322
Много сме доволни!!! Само дето нямам идея от къде можете да си го вземете тук и колко струва. На нас ни го подариха:-)

# 88
  • Кюстендил
Здравейте и от нас!Аз да взема да се похваля от мойто бебче,снощи като заспа към 22,30 та се събуди чак в 7,30ч.Мама се наспа и сега се чуства идеално,особено като се има впредвид,че съм си при мама newsm44
 За мойто свеки да не ви разправям-живеем заедно,но не помага,ама хич #2gunfireдаже се налага да и чистя мърлявщините.Никога не ми е помагала в чистене,пране или гладене,даже се ослушва и за готвенето-по възможност аз да го направя.Единствения ефект от нея е разлигавянето на каката.
Аз отдавна съм и теглила една на ум и хич не ми пука-господ забавя,ама не забравя
Тя даже незаслужава да и се ядосвам,така че маминки с лоши свекита-живейте си живота,наслаждавайте се на бебчетата и не позволявайте на повлеканите да ви сасипват най-щастливите мигове от живота

# 89
  • Кюстендил
ОСКА,ако искаш пробвай да разреждаш АМ-слагаш половин мерителна лъжичка по-малко и ако малчо издържа по 3 часа,ще по-добре
Това го правех с каката и имаше екстра ефект

Общи условия

Активация на акаунт