Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 46

• 74 903
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Скумрия на грил тиган със свежа салата и студена бира

Днес на обяд лека салата,че днес е петък и довечера ще правим сбирка с приятели

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 12:58 от Krotinia

# 496
# 497
Домашната бабина торта с ванилов крем приготвих, за да се почерпим за първия рожден ден на зайчето ми Артур. 🥰🐰🎉🎂
https://inthebeniskitchen.com/2022/07/08/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B … 0%B1%D0%B0%D0%B1/

Скрит текст:

# 498
Супер лесно. Пилешки филета овалях в дука (готова смеска съм си купила) и запекох на фурна върху хартия и сложих няколко капки зехтин просто за аромат. Само това е цялата работа. Важно е да не ги печеш много, че стават сухи. Моите станаха леко сухи, другия път ще пека не повече от 8-10 мин. Сега, разбира се, пържени стават десет пъти по-вкусни, но....

Благодаря много, а от къде купуваш дука?

От мен едни Нисковъглехидратни понички с орехи пекан

# 499
и аз моля Иланг, дай насам рецептата за пълнозърнестите кракери, Онези триъгълни разтапящи се в устата тригуни моля и за тяхната рецепта  ..че ще се гътна
от мен един мохито десерт

с лайм и мнооого мента в маскарпонето основа от пълнозърнести бисквити сиропирани в ром и кафе ,
абе десерт само за възрастни Wink
😂 🤣
 и пълнозърнести гризини с пресен босилек сирене и семки

# 500
  • София
Тайна,това сырники които пуснах на Пепчо? Хубави ли стават?
А чесънчето как го правиш?

# 501
  • Под сянката на разлистените кактуси
Зелен фасул с телешко. Нещо като гледам снимката, малко му е копъра Rolling Eyes

# 502
  • София
Тайна,това сырники които пуснах на Пепчо? Хубави ли стават?
А чесънчето как го правиш?
От ютуб са, ресторантски уж. Аз понеже комбинирах няколко рецепти, а оформянето взех от това клипче.Тези са с грис, малко ми станаха плътни, но запазиха форма, за разлика от предишните, които бяха мекички, но изобщо форма не държаха.

https://youtu.be/xrtirH7amYM

А за чесъна: Обелен чесън, залят с олио или зехтин се пече със сол , на 180 градуса до златисто. После се добавят подправки - риган, черен пипер и мащерка. Става сладък и карамелен. Може да се смачка на пастет, или да се яде така.А с мазнината може да се ароматизират други храни. Аз пекох в буркан и във фраера за 30 минути или докато станат златисти скилидките.Подправките ,освен сол се слагат след това, защото ригана и пиперът може да придадат леко лютив вкус.

# 503
А аз ще замоля за рецептата за тиквичките рагу. Манджата изглежда много апетитно. Всъщност на мен всичко ми е апетитно. За съжаление нямам снимки, че да компенсирам молбата си.
Едит
Днешната яйчена имровизация на фурна.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 18:17 от mariat

# 504
Благодаря много, а от къде купуваш дука?

От магазини Зоя, от Amazon или от арабите на женския пазар. Май съм виждала и в DM на щанда с храни.

# 505
  • София
Taina, това предполагам е сладко от ягоди, но домашно ли е?

# 506
  • София
Taina, това предполагам е сладко от ягоди, но домашно ли е?
Домашно е, от ягоди, от другата баба.Тя ни снабдява и с  мед от жълтурчета и сладко от къпини.

И вечерята.

# 507
Споделям днес рецепта за лимоново сладоледено блаженство. Един от най-любимите сладоледи у дома. 🍋💛

Лимонов сладолед с лимончело

Крем супа от тиквички и лимон

# 508
Домашни бургери, в момента лежа и пъшкам като ранен войник, жестоко преядох

# 509
  • Пловдив
Мини кюфтенца с гарнитура моркови и леща Белуга, овкусени с лимон и сос от нар Heart

Общи условия

Активация на акаунт