Последни приготовления в очакване на първите юлчета.- Термин Юли- тема 8

• 45 564
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
  • Замък сред облаците
Бях пуснала назад линкове, от май месец видеа с дишане пак на Елена Василева.
За психологически е до човек.
Жените са раждали десетки хиляди години, последните 100 г пък медицината напредва всеки ден, няма да раждаме на полето, така че не би трябвало да е нещо страшно, че да има и техники за успокоение и др подобни. Да, носят комфорт, но най-важното е осъзнаването, че това е естествен процес (както и болката от запека, за който се оплакваме) и че до нас ще има специалисти, които ще се погрижат всичко да е ок.
Ако само мислим, че ще е болезнено, страшно и т.н, качваме сами кортизола и адреналина, нервната система ще е напрегната и оттам тялото стегнато и ще си пречи само на протичането на процеса.

# 181
Здравейте! Колко често ви гледат на видеозон? Притеснява ме това, че този месец ми се очертават прегледи почти през седмица и се чудя ултразвукът (видеозон) вреди ли по някакъв начин на бебчето?

# 182
  • Замък сред облаците
Ултразвукът по никакъв начин не вреди на бебето. Добре е да се припомни на какъв принцип действа.

# 183
Айде и аз да се включа с мрън-  вчера сутринта си гледах крачката и даже си се подкефих как не са се подули още и нз от жегата ли какво вечерта ми се сториха доста баничести и цяла нощ ме боляха от коляното надолу все едно съм ходила километри, а реално само щъках в нас,че на тоя пек вчера не смеех да мръдна. Сутринта  ме хвана такава крампа едвам станах, сега пак ме заболяха краката след 2 часа, пих един диаспорал. Кръвното ми е ок, протеини блъскам колкото мога, чудя се с какво да ги третирам тея крачка, че много неприятно ако от сега така ми тежат. Някакви идеи и изпробвани методи?

# 184
Теди за възпалени хемороиди съм правила компреси  от лед обвит в марличка напоена в риванол.Вътрешно чай от зърнастец ,пиех го докато кърмех понеже ми се бяха яко възпалили тогава.Но е хубаво ако не утихнат наистина да те види лекар.

# 185
И аз да Ви се оплача.. От няколко дни съм с изключително силни менструални болки и такива в т.нар. срамна кост. На моменти дори не мога да ходя. За разходки даже не си помислям. В сряда влизам в 36 г.с, живот и здраве и се надявам тези неразположения да са нормални.

# 186
За болничен аз всеки месец давам по 50 лв, за 45-дневния ми искаха 10лв. За разлика от първата бременност, когато нищо не са ми искали.

Riаnne,  с наближаване на раждането е нормално да се чувстваш по-притеснена. Опитвай се да си намираш някакви занимания, за да си изместваш фокуса от това, какво може да стане и т.н. Страха при всеки го има, независимо дали му е първо, второ, трето и т.н. раждане под ред. При първо раждане те е страх, защото не знаеш какво те очаква, а при всяко следващо вече се страхуваш точно, защото знаеш какво те очаква. Подготви се психически за нещата, които ти предстоят - изгледай някоя лекция за дишането, кърменето ( вчера гледах на Елена Василева аз)...изобщо за това, което се предполага, че зависи от теб и се опитай да мислиш позитивно за предстоящата най-чакана среща. Когато моментът настъпи адреналикнът е толкова голям, че нямаш време да мислиш страх ли те или не, а даваш всичко от себе си, мобилизираш се правиш всичко по силите си.
И аз ще излъжа, ако каже, че нямам притеснения, най-вече за това дали ще успея да тръгна на време към болницата, дали всичко ще е наред с бебето и мен. Даже започнах да мисля, ами ако ми изтекат водите, докато съм в парка с детето..или докато мъжът ми рита, защото тогава поне час на дали ще си чуе телефона, ако му звъня. Или пък, ако попаднем в някакво голямо задръстване по пътя...и още куп неща. Ноо все пак се опитвам да избутам тези мисля някъде назад и да мисля за хубавите неща.
Фокусирай се в нещо друго, защото и кръвното най-вероятно е от притесненията.

И на мен ми се подyват вече краката и пръстите на ръцете от жегата. Гледам да пия вода, защото съм си жадна, както и да лягам по-често, но то пък изведнъж стана много топло.. Нощем се мятам като риба на сухо.
Менструални болки и аз имам, не най-силни, но неприятни.

# 187
Миналият месец имах болки, когато ходих по голяма нужда, нямах констипация и АГ ми изписа това. Ползвах го точно 4-ри пъти и ме облекчи. Преди два дена леко усетих напрежение и пак се мацнах два пъти, засега всичко е наред. Много са неприятно тези хемороиди.

# 188
Момичета, как са движенията на бебетата? При мен едното е отдолу и почти не го усещам, а другото е отгоре и имам чувството, че като се раздвижи ще излезе, а то от вчера не спира да се движи, което ми е малко странно, тъй като вече мястото трябва да им е тясно, камоли като са две, както е при мен. В 33+6 съм Blush леко ми е притеснено честно казано...

# 189
Момичета един въпрос.От снощи започна ве по често втвърдяването на корема ми,знам че са подготв.контракции но са доста на често,не са болезнени.Цял ден никак неми е добре чуствам се доста отпаднала,отдавам го на ненаспиването понеже вече месец заспивам чак сутринта,но днес определено нее като други дни.35 г.с съм притеснявам се бебчо да нее решил да избързва с появата си Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 190
И аз съм така. Долната бебка я усещам доста по-малко и по-леко от горната. А при мен долната дори е по-голяма с 150г Wink Но си обяснявам с това, че чувствителността е различна. Знам по себе си, като ми правиха амниоцентезата. Едното убождане ниско долу почти не го усетих, а това на нивото на пъпа беше доста болезнено. Аз днес съм 30+1
Момичета, как са движенията на бебетата? При мен едното е отдолу и почти не го усещам, а другото е отгоре и имам чувството, че като се раздвижи ще излезе, а то от вчера не спира да се движи, което ми е малко странно, тъй като вече мястото трябва да им е тясно, камоли като са две, както е при мен. В 33+6 съм Blush леко ми е притеснено честно казано...

# 191
  • София
И аз днес съм много зле, малката ме рита в мехура ниско и имам чувството, че при някой ритник ще се изпусна, нищо че не ми се пишка и само подскачам. Сега бяхме на пазар в Лидл и нз как ме ритна, но ми опъна нерв на гърба отзад и ми се подкосиха краката. Добре, че се бях подпряла на количката сиугрно щях да падна, все едно нямах крака. Само за секунди беше, после нищо ми няма. И това ми го направи два пъти. Сега лежа на дивана и май докато не се премести от тая поза няма да излизам. Утре сутринта сме семейно на преглед и нямам търпение. Ще питам какви са тия ритници назад, верно че съм с предна плацента ма на нищо не прилича това.. Болките в срамната кост също продължават и са нетърпими, като лежа ме боли таза и от двете страни. Общо взето нямам спокоен сън от много време. Само се радвам, че нямам много стягания и за сега никакви менструални болки, та не се притеснявам.

# 192
  • Велико Търново
Аз утре съм на тонове, и мисля да му кажа че тези дни имах менструални болки, минават бързо, но е факт че се появяват ☹️
На няколко пъти и мене ме рита в мехура и направо ме изстрелва в тоалетната 😃

# 193
При мен ритането в мехура, води до няколко капки в тоалетната. Днес си ходя по задачи и така почна да ме блъска, че само си виках "и да се изпусна, ще са 2-3 капки и никой няма да забележи Joy"
Plamingo задължително кажи за менструалните болки, имам познати които си имат разкрите от такива болки и е хубаво да се знае.

# 194
  • Велико Търново
При мен ритането в мехура, води до няколко капки в тоалетната. Днес си ходя по задачи и така почна да ме блъска, че само си виках "и да се изпусна, ще са 2-3 капки и никой няма да забележи Joy"
Plamingo задължително кажи за менструалните болки, имам познати които си имат разкрите от такива болки и е хубаво да се знае.

Ако са две, три капки ще е добре 😃, аз напоследък започнах леко да пускам и като кихам, направо ужас 😃.

Мога само да се надявам че до нищо не са довели тези болки, но ще видим утре какво ще каже АГ.

Общи условия

Активация на акаунт