Лидл 164 - Юнска, на червено...

• 79 447
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 165
А кафето е другия артикул, който ме шашна - купувам на зърна по килограм и цените са "майко мила". Скоро от фешън пекарна ще е по- на сметка.
За Румъния: преди три седмици пазарувах от Карфур в Букурещ - и там не е вече толкова евтино и въпреки това за 100 лв. купих повече основни продукти от колкоко тук. Но там има реално по-ниско ДДС на храни и алкохол също.
Тук бирата и виното не са били никога с ДДС под 20%, както ни сапунисват.

# 166
Маринованият врат имали дъх или само  на мен ми се струва?

# 167
  • Велико Търново
Влязох в Лидл и купих само локум с бадеми и моркови. Не ми хареса вида на маринованият врат, нямаше нищо намалено 30/50... И реших  да си спестя излишни глупости.
За сметка на това, снощи едва не излях едно тъпо евтино вино. Вярно, аз нищо не разбирам от вина, хубавите ги пият гостите ни, аз пия едно разредено от лидл и много си го тача, но това е отврат!
Къде да го вложа се чудя?

# 168
Продължават да хвърчат на горе цените...
Киселото мляко 3.6% БДС преди беше 0.99, стана 1.05, днес вече е 1.15. Кравето БДС сирене и то с половин лев на горе.

# 169
Аз лично вече не рабирам защо продължават с тези цени ( според мен си е спекула) - все още си дават помощи за ток на бг фирмите, бензин/газ по мои наблюдения не са се вдигали последните 2 седмици, навсякъде из Европа, цените последния месец са се застопорили ( според медиите), нови Тол такси няма още ...умувам , умувам и се чудя , кое аджеба налага нашето сирене/мляко и т.н. продукти, които не се внасят отвън , да стават все по-скъпи ( в рамките на дни и то ) , и продукти не от ПА да са с 10-15% по-скъпи на българския пазар , отколкото в къде , къде по-богати страни. Явно нещо на местно ниво ще да е - данъци ли, ДДС -ли ....вече и аз не знам, но ми е спекулативно цялото това нещо, за това ще бойкотирам и нищо излишно няма да купувам ( освен ако цената му не е блазнеща, разбира се).
И наистина имаше момент, в който КМ Пилос 3.6 беше със стандарна цена , по висока от РС БДС 3,6- 4 ст. разлика..което също будеше недоумение в мен , но явно са се поправили бързо, бързо Simple SmileSimple Smile

Дописвам се : https://www.24chasa.bg/novini/article/11744280

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 14:44 от paulieM

# 170
А кафето е другия артикул, който ме шашна - купувам на зърна по килограм и цените са "майко мила".
Ние пием много кафе и се чудя как да оптимизираме разходите. Последния път взех на зърна, но не мога да го смеля в къщи с кафемелачката, така както са фабрично смлените. И се чудим какво да правим, мм е решил да купуваме кафеавтомат точно заради това меляне. 🙄

# 171
А кафето е другия артикул, който ме шашна - купувам на зърна по килограм и цените са "майко мила".
Ние пием много кафе и се чудя как да оптимизираме разходите. Последния път взех на зърна, но не мога да го смеля в къщи с кафемелачката, така както са фабрично смлените. И се чудим какво да правим, мм е решил да купуваме кафеавтомат точно заради това меляне. 🙄

купете си хубава мелачка и готово. да ти обадя ли място с хубаво кафе на супер цена?

# 172
Обади ми, и дай идея за хубава кафемелачка, в смисъл има ли такава, на която да може да се регулира степента?

# 173
Хич не ви трябва, Леми. Голям слугинаж е .

# 174
Lemy Ние сме с кафеавтомат от 2017 - много съм доволна. ММ е с обикновено Делонги в офиса, че и старо - купи си една мелачка за 70-80 лв. керамична някаква Simple Smile, но той си прави кафе по-рядко там.
П.П. Поддръжката на автомата не е нищо по-различно от обикновена кафемашина в общия случай контейнер и приставка (на другата машина е ръкохватка).
В началото и края на работа се измива сам с гореща вода от контейнера.
На определено време имаш почистване на варовик с таблетка за целта и основно почистване на 500 кафета или нещо такова пак с таблетка.

# 175
  • Sofia
...Ние пием много кафе и се чудя как да оптимизираме разходите. ...
Аз силно намалих (от месец вече) пиенето и още ще... за да оптимизирам разхода на калция и особено на магнезия. Simple Smile И съответно паричния разход за кафе, та и на пр. мляко.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 16:00 от Morena

# 176
Във Фантастико има Kimbo Intenso 2 пакета по 250 гр за 6,49 лв. Много добра оферта.

# 177
  • Велико Търново
Ние сме от 2015 с кафе автомат, съответно кафе на зърна. Купувала съм всякакво, лаваца от къде ли не, баристо, чибо, Коста... Всякакви брандове. Вземала съм от кафе магазини с насипно кафе и за всяко ММ е регулирал мелачката на автомата. Всяко си иска различно смилане. По едно време, вземаме само едно от лидл на около 12лв кг (тогава), но ни омръзна иначе не беше зле. Италиамо също не е крайно зле, но не беше уау! Една евтина джимока от едно промо с купони, без малко да счупи машината с мазните си зрънца. От нова година насам, купувам само от една фирма дистрибутор на кафе и съм супер доволна от кафето, но нямам опаковка. Мисълта ми е, ако си намерите читаво кафе от дистрибутор или вендинг поддръжка ще е най изгодно! Ние консумираме около 3кг кафе на месец и без него не мога. Но и кафе извън къщи не пия! Докато работех си носех в термочаша в колата и цял ден се наливах.
В реда на мисли за цените, никога досега не е била захарта по-евтина от бялото брашно! Или поне откакто аз наблюдавам тези суровини. Чак ми е странно, как захарията не е хвръкнала още х2.
П. С. Моля ви, ако някоя от вас скоро посещава икеа София, и би искала да ми изпълни една поръчка, да пише Simple Smile не мога да си поръчам от онлайн магазина зкачалки, а ги има налични само там Sad

# 178
skk007, захарта в Била в петък беше 2,40, брашното е все още под това, май.
Аз вчера се шашнах от вафлите Хипер, бяха 0,50, от вчера 0,75. Не са полезно нещо, ама тях си ги ядем с ММ.

# 179
брашното много неприятно е поскъпнало и то.
гледам имам купон за сирене. смятам - с намалението излиза 12 и нещо килото. явно е добра цена, като гледам масовото. ужасТ.

Общи условия

Активация на акаунт