Лидл 164 - Юнска, на червено...

• 79 531
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И от съседни кошери няма да се докара еднакъв мед, та какво остава за мащабни сравнения.
Това, че нещо, някъде е различно от вкус с който сме свикнали, съвсем не е достатъчна причина да се определи като боклук, фалшиво и т.н. Лабораторни резултати биха били вече такава 🙂

# 661
Точно, на мен също ми е интересно с какво - като чистота на продукта от излишни добавки е различен продукта. Ако се спазват правилата, всичко като състав трябва да е описано на етикета. Не трябва да им вярваме ли или разликата остава наистина само вкусова, се питам?

# 662
На един мед в К. пишеше на етикета: без консерванти, без гмо, без подсладители...А има ли мед, чийто етикет отбелязва тези неща, ако ги има? То има ли кой да проверява? ...

# 663
Нямам навик да чета етикети..
Със сигурност химично изследване би било много прецизно като резултат, но за щастие не съм стигнала тази "лудост" все още 😉
Преди да се родят децата  съм ходила да вадим мед и  знам доста неща...
Бурканите мед вкъщи бяха пълнени директно от центрофугата...
Та,  естествено че вкусовете са различни, но ясно мога да направя разлика между споменатите от мен продукти...
Това е моето мнение, не ангажирам никого с него разбира се,  а ако на някой съм била от полза, се радвам  🙂

Чувала съм за механично,  външно добавяне на глюкоза, под някаква форма...
Пак да не скочи някой,  не съм химик...
Незнам какво пиши на етикета на медът, но предвид, че пчелите се хранят със захар,
Ще е опоменато и няма да са в нарушение,  но едно е цялото количество в буркана да е от кошера на пчелите, съвсем друго ако " някой " добави 30- 50-70 %  нещо "друго"

И последно, нямам морала да нарека храната, боклук...

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 17:15 от Sofi_to

# 664
И от съседни кошери няма да се докара еднакъв мед, та какво остава за мащабни сравнения.
Това, че нещо, някъде е различно от вкус с който сме свикнали, съвсем не е достатъчна причина да се определи като боклук, фалшиво и т.н. Лабораторни резултати биха били вече такава 🙂

Това е точно така. Аз съм любител пчелар и от едни и същи кошери вадим различен мед в различните сезони. Това, че онзи в магазина не прилича на този от съседите, не е гаранция, че този от магазина не е истински. Всеки сезон пашата е различна.

# 665
  • Пловдив
Здравейте.В понеделник купих от детските къси панталони за момче. Размерите бяха 146/152  ,158/164 .Липсваше 152/158.Дали няма такъв междинен номер или просто липсваща наличност ?

# 666
Тези продукти, които са от седмична брошура, и не са намалени (примерно тези на снимката), ако не се продадат всички бройки, оставят ли ги и след датата или ги махат?

# 667
Здравейте.В понеделник купих от детските къси панталони за момче. Размерите бяха 146/152  ,158/164 .Липсваше 152/158.Дали няма такъв междинен номер или просто липсваща наличност ?
И аз веднъж търсих такъв междинен номер, но се оказа, че няма.

# 668
  • Пловдив
Благодаря.

# 669
Има ли как да се върне стока, която има само онлайн бележка от приложението?

# 670
  • София
Да, може да се върне - според политиката на Лидл. Сега ако се изрепчат, че е ползвана, отваряна опаковката или подобно ...

# 671
Тези продукти, които са от седмична брошура, и не са намалени (примерно тези на снимката), ако не се продадат всички бройки, оставят ли ги и след датата или ги махат?

По принцип за всички продукти от седмичната е възможно да ги намалят ако се застоят повече от 2 седмици, за да изчистят рафтовете за новите предложения.

# 672
  • София
Незнам какво пиши на етикета на медът, но предвид, че пчелите се хранят със захар,
Пчелите се подхранват със захарен сироп пролетта, когато се отварят презимувалите кошери и пчелите са слаби, а още няма достатъчно паша. Не се хранаят със захар - това не е мед. За зимата им се оставя мед, за да се хранят. Хитреците вадят всичкия мед, а им оставят сироп.
"Домашният" мед често е преработен захарен сироп, но понеже захарта е скъпа ги хранят със сладък сироп, който не е ясно от какво е забъркан.

# 673
  • Велико Търново
Днес на кб ми направи впечатление следното

Досега имало ли го е това?
Относно консерванти, гмо и оцветители.... Има си регулаторни органи, които одобряват съответствие между продукт и етикетировка.... Колко спят в отделен въпрос. Поне лидл за едно ги признавам - следят си допълнително самите  те, като търговец дали има разминавания.

# 674
Да, това на бележките го има от доста време.

Общи условия

Активация на акаунт