Ревност

• 1 330
  • 21
  •   1
Отговори
Здравейте, имам голям проблем. С мъжът ми имаме дъщеричка на 5 години,но колкото по голяма толкова повече се убедих, че тя ревнува баща си от мен. Нещата които ме подтикнаха да пиша тук е, че нещата ескалираха, когато прегърнах баща и докато лежеше а тя ме задърпа за косата, след което легна прегърна го и каза пазям те. Тогава вече осъзнах, защо тя не заспива преди ние да заспим, а това се отразява много на интимните ни взаимоотношения. Също така винаги, когато сме тримата в къщи тя прави все някакви бели за които аз и се карам, а той я защитава и така навлизаме в спорове, че дори и караници (аз съм лошото ченге у дома, докато той си я глези). Имахме и проблем с къпането тя категорично отказваше аз да влизам с нея в банята и да я къпя, ако не влезе баща и да я къпе получаваше нервни кризи. Моля ви дайте ми съвет, ако някой е минал през това. Мъжът ми не приема това насериозно и вече усещам, че не мога да издържа на целият този цирк.

# 1
Здравейте, имам голям проблем. С мъжът ми имаме дъщеричка на 5 години,но колкото по голяма толкова повече се убедих, че тя ревнува баща си от мен. Нещата които ме подтикнаха да пиша тук е, че нещата ескалираха, когато прегърнах баща и докато лежеше а тя ме задърпа за косата, след което легна прегърна го и каза пазям те. Тогава вече осъзнах, защо тя не заспива преди ние да заспим, а това се отразява много на интимните ни взаимоотношения. Също така винаги, когато сме тримата в къщи тя прави все някакви бели за които аз и се карам, а той я защитава и така навлизаме в спорове, че дори и караници (аз съм лошото ченге у дома, докато той си я глези). Имахме и проблем с къпането тя категорично отказваше аз да влизам с нея в банята и да я къпя, ако не влезе баща и да я къпе получаваше нервни кризи. Моля ви дайте ми съвет, ако някой е минал през това. Мъжът ми не приема това насериозно и вече усещам, че не мога да издържа на целият този цирк.
Няма какво да направиш.
Освен да се скараш и с двамата.
Всяко чудо за три дена.
Остави ги и ходи на фризьор.
Бащата да я гледа.
Ти да не  ревнуваш?

# 2
Не ревнувам няма от какво! Те са баща и дъщеря, и мога само да се радвам, че се разбират! Проблема е, че поведението на дъщеря ми спрямо мен и взаимотношенията ми с баща и не са окей!

# 3
  • Кърджали
Съвсем нормално е. Няма какво да направиш.
Дъщеря ми беше така привързана и залепена за баща си, малкият пък - за мен.
Ще отмине.

# 4
  • SF
Прави се на интересна и понеже баща й я защитава като добро ченге, а ти й се караш като лошо ченге, тя е приятелка на доброто ченге.
Ако и той й се скара или я изгони в другата стая, докато тебе те няма, ще видиш, че като се върнеш, ще ти бъде предана.
Търси къде е изгодата.
В банята е изпадала в нервни кризи от лигавщини да е нейното.
Но е възможно и цял живот да чувства баща си по-близък от тебе. За момента е детска й работа.

# 5
В една стая/на едно легло ли спите? Ако да, намерете начин да отделите детето. Достатъчно е голямо, за да спи само в стаята.
Какво значи, че не заспива, докато не заспите вие? На градина не ходи ли, режим няма ли? Таткото е ясно, че се радва, но не е зле тактично да обясни на детето, че ти си жена му, а тя му е дъщеря. И че едната не може да замести другата.
Иначе е нормално при малките деца да се появи комплексът на Електра и Едиповият комплекс. Но трябва тактично да се преодолее, за да не се задълбочи на по-късна възраст.

# 6
След като той го играе доброто ченге, много ясно, че тя харесва него. Ще трябва да се разбереш с него, не с детето. Отговори си на следните въпроси:
-Наистина ли са важни тези ограничения, които ти налагаш, тоест - може ли да приемеш по-лежерните практики от бащата? - Ако можеш, разхлаби режима. Ако не можеш да ги приемеш, разговаряйте с бащата, за да възприемете сходни методи спрямо това детенце.
-Бащата отменя ли твои изисквания, спорите ли пред детето, той позволява ли неща, след като ти си ги забранила? - Ако той прави това, трябва много остро да разговаряте и да се разберете, че след като единият е казал нещо, другият няма право да го отменя.

На мен ми се струва притеснително това и аз в никакъв случай не бих толерирала такова поведение на бащата. Бихме разговаряли до дупка, докато се разберем кое е важно, не са ли моите изисквания прекалено строги, какви ще са последствията, ако се възприемат неговите начини и кое от двете е по-добре и по-полезно за детето. Ако моите изисквания са прекалени, бих отстъпила, но не бих допуснала да се нарушава авторитета ми пред детето.

# 7
Проблемът ти е, че не сте на едно мнение с мъжа ти по отношение възпитанието на дъщеря ви. Тя се възползва от това и ви манипулира. Сериозен разговор трябва да проведеш с мъжа ти.

# 8
  • София
Това е дете на 5. Все ще измислите нещо да я "излъжете". Примерно вечер, нека той я изкъпе и приспи, а после вие в спалнята ще си останете насаме.

# 9
Това е нормален етап от развитието на детето. Всяко момиче на тази възраст е влюбено в баща си, а момчетата в майка си. Ще премине този етап, няма причина за безпокойство. Но междувременно е важно за възпитанието на детето да се разберете с таткото и да имате еднакви изисквания. И по възможност детето да спи в друга стая (ако все още спи при вас).

# 10
Няма да премине докато двамата родители не започнат да работят в екип.
Ако бащата беше по-строг детето щеше да е към майката.

# 11
  • Бургас
С дъщеря ми беше по същият начин. И щом тръгна на училище всичко отмина. Но имаш по голям проблем с половинката си. Ако не се подкрепяте и не сте на една и съща страница за възпитанието и нищо няма да се промени.

# 12
Дъщеря ти не ти е враг. Не се вкарвай в драма. Тя е дете и това е част от развитието ѝ. Вземи си от библиотеката книжка за отглеждане на дъщери. Ще видиш, че е често срещано.

Време за интимност винаги се намира с малко повече изобретателност и план. Тя не ви пречи. Вие като родители нямате синхрон.

Успокой се. Прочети малко и ги остави да си имат тяхна връзка. Възползвай се от това, че го предпочита да му натресеш досадните неща.

Делегирай му задачи, за които обичайно ти си лошото ченге - будене рано сутрин, водене на градина, други неща, които изискват той да слага граници.
Всичко ще е наред.

# 13
Аз бих се възползвала от тази ситуация, за да си гледам кефа. Joy
Бащата ще разбере, че трябва да следва стратегията и правилата на лошото ченге, като му се качи и на него на главата. А това няма да закъснее. Simple Smile
Сега и да се карате, файда няма. Малка и сладка е. Ще порастне. Нека да има баща защитник. Това е важно.
Що се отнася до интимностите - ще трябва да го измислите по друг начин. Отделна стая, в друго време, на почивка, докато я няма...

# 14
Можеш да се уговориш с бабите да гледат дъщеричката за някой уикенд, а вие да си обърнете внимание на спа хотел в друг град или на приключение по ваш избор. Организирай срещи със съпруга ти, ако широкото семейство е подкрепящо. Те ще искат да градят отношение с внучката/племенницата.
Хвали се навсякъде, че съпруга ти има прекрасни отношения и страхотна връзка с дъщеричката си.
Хубаво е да си общуват, още по-хубаво е той да участва много активно в нейното отглеждане. А ти вземи време за себе си.
Всичко е въпрос на перспектива.
Разбирам, че не е приятно такова отношение, но това е дете. Тепърва ще бъде учено на граници и възпитание. Помоли съпруга ти, следващият път като постъпи грубо с теб, да и каже " Не е приемливо това отношение към майка ти" или подобно с хладен тон. Ще схване. Обясни му, че е важно за теб да сложи граници колкото и малка и сладка да е, нужни са граници. Нежни, но твърди. Обърни недостатъците в твоя полза.

Общи условия

Активация на акаунт