Ревност

• 1 448
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • Между гори и планини
Грабваш някоя приятелка и отивате на екскурзия някъде за няколко дни, или спа. Да се гледат баща и дъщеря. Все някога трябва да спре да я глези и да влезе в ролята на родител, а не на другарче.
Трябва и сериозен разговор с него на 4 очи. Спорове относно възпитанието да не са в присъствието на детето.
Остави го той да я къпе и приспива ( ама на 5 години какво приспиване бе?) , а ти си гледай филм.
И ако спите в една спалня, крайно време е детето да има своя стая. Моите се са отделени в техните стаи от малки, малкият беше на 6 месеца. Слагаш в леглото, пожелаваш лека нощ, гасиш лампата и толкова. Не е бебе!

# 16
И аз мисля, че ти проблем с детето нямаш, имаш проблем с мъжа ти - ако той е на твоя страна доста ще се променят нещата.

# 17
При нас е същото с разликата, че аз съм много щастлива от факта, че ми остава време да се поглезя. Той си я къпе, приспива. Но пък тя е невероятна чаровница и хитрушка (и тя е на 5 г.) голяма наша слабост, знае как да влезе под кожата на всички ни и това което прави е по- скоро сладко, закачливо, по никакъ начин не ме натоварва или притеснява.

# 18
Аз съм на мнение, че когато единият родител се кара/забранява, другият трябва да го подкрепя. Звучи, сякаш имаш проблем с детето, с детето нямаш, но определено с мъжа имаш. Винаги единият родител е малко по-строг, но в рамките на разумното. Вие сте ги минали.

# 19
Ситуацията е нормална фаза в развитието. Започва да идентифицира себе си като  момиче (съответно жена) и това е първият мъж в живота и. Спокойно и с много любов и се обяснява, че  тате си има жена и това е мама, а тя като порасне ще си има свой мъж и свои деца.
Прочетете за едипова фаза.... всичко си ви е наред. В тази възраст би клонила към баща си независимо как се държи - дори да не го играе доброто ченге. Инициативата трябва да дойде от таткото - да и каже, че я обича безкрайно и тя му е дете, а партньор му е мама. Също и да реагира, когато тя ви напада. Да, ще бъде фрустрирана и също е нормално, ще го приеме и ще се ориентира към търсене на взаимоотношения сред връстниците си. Иначе се отива в татковите принцеси, за които достоен мъж няма. Респективно в мамините с(в)инчета, които никоя не ги заслужава.

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 20:49 от Не се сърди, човече

# 20
  • Между гори и планини
Хайде сега, щуротии сме писали! Ние деца щото нямаме!
Двама сина отгледах, докато малкият станс на 7 , мъжът ми беше почти постоянно в чужбина,  но едипов комплекс нито един не разви. Вероятно защото лиготии при мен не минават!

# 21
Нищо ви няма, период, ще мине.
Още малко и двамата ще ви отсвири 😉

Общи условия

Активация на акаунт