Фауната около нас

• 215 919
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 1 065
11 делфина в редичка - прилича на състезание Simple Smile

# 1 066
Е как да не ги виждаш? Вътре в третата вълна.

# 1 067
  • София
Тва черното в зелената вълна са делфини Simple Smile

# 1 068
Видях, видях  Simple Smile
Кьорчо

# 1 069
  • София
Спокойно, аз и по-кьорава съм се изявявала Wink А уж диоптъра ми е наред Grinning

# 1 070
# 1 071
О, чаплата! Една от моите слабости!
Обожавам мишеловите. Без да искаме блъснахме с колата един мишелов. Бяхме на магистралата. Изскочи изненадващо. Поне 10 км изминахме, докато обърнем  и видим нашето мишеловче. Беше ошашавен.  Слязохме, отидохме под дървото, където беше юначето и то излетя към близката горичка. Честно, щях да го взема у дома, ако стоеше още на мантинелата. Не го ударихме лошо, но беше адски студ. ММ беше ужасен, аз плачех.
Над 80 км изминахме, докато се убедим, че на Мишо нищо му няма. Колко малко му трябва на човек, за да хареса Дивата природа, такава, каквато е.
За една чапла така се разстроих. Те бяха двечки, прекрасни птици, но едно куче хвана едната и я уби. Много ми беше мъчно. Бяха си отгледали малките, но все пак...
Eфибуш, къде е това, ако не е проблем да кажеш.

Последна редакция: ср, 17 май 2023, 20:04 от Анонимен

# 1 072
Един прекрасен поздрав за всички, които обичаме животните:
https://www.facebook.com/reel/975350437160739

# 1 073

Това е статуя на лястовиче гнездо, върху която в момента се изгражда истинско лястовиче гнездо Simple Smile

# 1 074
# 1 075
  • под тепетата
Един тъп въпрос, но се чудех къде да го задам. Моят хубавец дали наистина е хубавец, т.е. мъжки? Ако са в сезон на ухажване, лесно ще ги видя и разпозная кой е мъжки и коя- женска? Има ли начин да ги разпозная?

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 10:42 от bilqna_69

# 1 076
^^Не могат да се отличават само по външен вид.

# 1 077
Веднъж в старото ми жилище излязох на терасата малко рязко и стреснах един гълъб, който отлетя и в същия момент снесе яйце Joy
Според мен, женските са по-фини.

Днес бях в парка, но не видях по-едри и интересни животни (уж край Плевен имало елени и зайци...).
Ето жаба:

Малко по-далечен план с водни ириси:

Гривяк:

Нещо тъжно - две косета, паднали от гнездо на паркинга:

Преместихме ги до тревата, за да не ги смачка някоя кола, че едва се виждат. Те изведнъж станаха енергични и избягаха сред храстите с крясъци.
Майката беше отгоре (направи опит да ни атакува, но като видя, че ги оставихме, се отказа):

# 1 078
При нас стават големи драми. Има някакви гарги, които отглеждат малки, а кварталът ни е пълен с котки. И като започнат през лятото гаргите да се карат с котките от ранна сутрин, направо ми иде да им извия вратовете, за да се наспя.

# 1 079
  • София
Нашето свраче.От дивите животни отказаха да го вземат, щото е с дефектно краче и нямало да оживее, казаха да го оставим на съдбата. На едното краче са му изкривени назад пръстите и не може да се държи на клон, а още не може да лети.Котките се гласяха да го изядат. През деня го държим на прозореца, да си общува с майка си.

Общи условия

Активация на акаунт