Фауната около нас

• 215 903
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 1 110
Днес пак снимах гларусите във фонтаните - знам, че и преди съм публикувала техни снимки, но ми харесва да ги гледам как се радват на водата - пият и си вдигат главите нагоре, все едно си правят гаргара, плуват, а понякога и се гмуркат (горките - не подозират за съществуването на морето):

# 1 111
# 1 112
  • София
За пръв път виждам такова животно (дано е за последен). Стоножка ли е, щипалка ли е - не знам, ама се движеше адски бързо и търсеше сянка. Накрая се скри в едни новопокарали цветя и те си останаха неоплевени...
Скрит текст:

# 1 113
На сколопендра прилича.

# 1 114
  • София
Не смея да потърся в Гугъл. Хапе ли и да очаквам ли инвазия, след като веднъж съм видяла такова?

# 1 115
  • Варна
Сколопендрите хапят и са много отровни, стой далеч. Това обаче не съм сигурна че е такова. Много дълги крака има Thinking

Пп: По принцип стоножките са хищници и е хубаво да ги има, защото пазят градината от други вредители.

# 1 116
Днес снимах две влюбени гарги - седяха си една до друга и се ухажваха:

Изглеждат някак срамежливи; врабчетата и гълъбите направо откачат.
Това, което се вижда на клончето, е че едната леко се опитва да се доближи до другата. И освен това издаваха някакви звуци (като нежно крякане).

# 1 117

И пчеличките го бяха налазили този храст. Личи си, че пролетта е вече тук! Simple Smile

# 1 118
# 1 119
Влизам в серия котки - любители на мотори. Едната съм я пускала вече, а другата е от днес. Снимани в две балкански страни - съседки. Явно им харесва формата на седалката, а може би им е топличко.

# 1 120
Малко животинки от контактната зона на зоопарка

Последна редакция: ср, 24 май 2023, 14:05 от reninel

# 1 121
# 1 122
От днес водни кончета и риби:

Бях на една екопътека, но не беше много хубаво - неподдържано и обрасло... Имаше и срутени мостове, наклонени беседки и т.н. По-добре да бях отишла в някой от градските паркове.

# 1 123
  • София
Малко буболечки

# 1 124
Едно пиленце, но какво е?Не са с добро качество снимките, отдалече- да не го уплаша...  

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 12:46 от Roo Roo

Общи условия

Активация на акаунт