Фауната около нас

• 215 935
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 120
Малиййй, на Ени-то пИпилянката Confounded Scream
При мен знам, че също има, но само веднъж съм виждала, а и тя отстъпчиво се изнесе нанякъде.

Имам си обаче други, ама те са добрички. Laughing
Едното е слепоче, а втората госпожа е водна --> неотровна.

# 121
  • Велико Търново
Ох, лошо ми става от снимките тук.. Но си следя всяка една с интерес и отварям с нетърпение Simple Smile

# 122
  • София
Понеже няколко години назад (2-3-4), за мен се брои като "сравнително скоро", та ето малко скорошни...

а тази е в едно село до Перник (и има още!)

# 123
Рошлата Перничанка е много чаровна.

# 124
  • София
И може да ги галиш, да ги черпиш с лакомства (ябълки), да се снимаш с тях... абе, уникално яко е - нямах идея колко точно меки са! А има и ему-та, и еноти, и елени, и много пернати. Зоокът се води мястото, всички живинки са видимо добре гледани. Ох, сега пак ми се приходи Simple Smile

# 125
Една позната веднъж ми каза, че два пъти й се е случвало лама да я наплюе (в различни зоопаркове). Не знам защо така не я харесват Joy

# 126
  • София
Доста къса клечка, горката жена!
А тези са алпаки, не знам дали плюят. Ама като имаш лакомство в ръката, защо им е Grinning

# 127
Алпаките не плюят (толкова) и не са толкова проклети. В зоокъта има (поне, когато аз ходих) и лама, но е отделно и не ти дават да я пипаш. Защо ли Grinning Аз не ги доближавам Grinning

# 128
  • на брега на морето
При нас се завъдиха чайки. Миналата седмица уличният жълт храненик на ММ Дайдаям откри в тревата паднало бебе. Много ми стана криво - самотно, гладно, жадно и беззащитно. А мразя чайки.

# 129
В Плевен гларусите са ужасно много и големи, издават звуци като хиени. Тук съм отраснала и не помня момент да не ги е имало. Преди две седмици бях на северното Черноморие и там въобще нямаше толкова много.
Учат си малките да плуват, като използват фонтаните. Снимките са от края на лятото, от миналата година:

# 130
skk007 Relaxed Flushed , спирам засега с ужасите.
Имам си и други, по-симпатични модели. Hug

Любимото, малко човече:

И този неуморен нахалник (де да беше само един Worried )

Естествено, и гарга. Не че е гарга, ама така е прекръстена.

# 131
  • София
Аааа, ама казвайте ги какви са (освен чудесни)! Аз само свраката познавам, защото имаме много Simple Smile И два вида кълвачи имаме, ама като за снимка - цъ, не седят.

# 132
Първия симпатяга е червеногушка - European robin
Втория се води черешарка - Hawfinch
Simple Smile

# 133
  • Велико Търново
Ние имаме един или два щъркела, които всеки ден кръжат над нас, но никога не съм с телефона в ръката за да ги запечатам. Иначе им се радвам от сърце, защото знам че ядат змии и гущери.

# 134
Имаме декоративна черница (като мини дърво) в двора и днес видях, че по средата на короната й гургулица (много прилича на гугутка) е свила гнездо и мъти, рожбичка ❤.
Понеже следобяд пече много в предната част на двора се местя отзад, където е сянка и не смея да шукна и да мръдна, за да не я тревожа.
Мъжкият го засякох, че прелита да я храни, но повече не смея да нахалствам и да досаждам. Много ги харесвам, това нежно гукане е много приятно и имат симпатични герданчета.
Вчера видях енот (миеща мечка). Беше едно дебело и безкрайно сладко животинче, но страхливо.

Общи условия

Активация на акаунт