Фауната около нас

• 210 545
  • 3 469
  •   1
Отговори
# 3 420
  • Бургас
Тази година има нашествие на богомолки и огромни скакалци!

# 3 421
  • Deutschland/HE
Вчера си имахме гостенче на пощенската кутия:

Е един друг от разходката миналата събота:

И един заек, но е отдалеч, че побягна като го приближих

# 3 422
  • Замък сред облаците

# 3 423
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Една жабка - едричка беше Hug

И едно птиче

От Витоша Blush

# 3 424
# 3 425

Страхотни снимки! Уж "моделите" нищо особено, но снимките са много красиви, на втората охлювът изглежда много засилен и целеустремен.

# 3 426
Имам поне 30 снимки от този ден на поне 10 различни охлюва, но успях да харесам само тези двете. Трудно се снима докато хем държиш кучешка каишка с едната ръка, хем се опитваш да държиш кучето извън кадър и далеч от "моделите".

# 3 427
О, грешка.

# 3 428
# 3 429
Един гълъб от вчера е в градината ни и не може да отлети. Изглежда в шок. Чудим се как можем да му помогнем. Оставихме храна и вода на няколко места на земята, но не знам дали е ял.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 10:36 от precious*

# 3 430
Аз бих се опитала да го заведа на лекар. Така е много лесна мишена за котки, че и за някой гларус ако имате наоколо.

# 3 431
Един гълъб от вчера е в градината ни и не може да отлети. Изглежда в шок. Чудим се как можем да му помогнем. Оставихме храна и вода на няколко места на земята, но не знам дали е ял.

Това е див гълъб гривяк, не е от тези градските в урбанкзиеаните територии. Тези дивите по това време отлитат на юг, вероятно е изостанал от ятото. Може би е добре да се свържеш с "Дивите животни", за непосредствено спасение ветеринар, защото ме съмнява да яде. По принцип не е рядка птица, някои ги отстрелват за храна, но би останал сам зимата тук и без храна не би оцелял. Сигурно ще си остане сам, защото са моногамни. Изглежда ми едричък, за да стане плячка на котка, подлежи на опитомяване.

# 3 432
Дъщеря ми вече се е свързала с местната организация за диви животни и от сутринта си разменят имейли. Искат да го заловим и занесем до тях, на 30на километра е в съседен град. Проблемът е, че аз цял ден съм на работа. Ако има някой след 6-7 да го приеме,  ще отидем.  Но се съмнявам.  Утре следобед пък заминаваме в чужбина за 4 дни. До обяд съм на работа и ако нищо не стане дотогава ще се опитам да го закарам набързо. За днес му приготвихме кутия с кърпа, но се съмнявам да влезе в нея на закътано. Котки има наоколо,  но само един мъжки идва в задния двор и не съм го засичала от месеци.  Гларуси имаме в града, но в нашата градина никога не съм виждала. Имаме 3 хранилки и два фонтана и доста птици идват у нас. Даже си имахме двойка дървесни гълъби, които често са по дърветата в двора. Не знам дали този е един от тях или друг, който просто тук се е наранил.  
Скрит текст:

Ето го

Простете, дълго стана, но исках да отговоря на всичко. После ще сложа снимките в скрит текс, че главата ми пуши от работа.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 20:36 от precious*

# 3 433
Няма да влезе сам в кутията. Не го гонете, просто следете през деня (ако можете) къде е и изчакайте да се стъмни и тогава действайте - заградете го с две ръце от двете страни и ги съберете, като внимавате да не го стиснете под крилата, а върху тях (и да не е много силно). Възможно е да се постресне и да се опита да рита или да пърха в опит да се освободи, но няма да ви нападне. Оставете го през нощта в кутията и на другия ден го занесете. Не му давайте храна и вода и не го пипайте, просто да седи в кутията на тъмно, и да има дупки за въздух. Също, не го оглеждайте за наранявания, за да не се стресира допълнително. Ако не виждате да му изтичат секрети от носа или очите, няма хрипове като диша и не си върти главата, най-вероятно травмата е физическа и с малко рехабилитация ще се оправи.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 13:25 от Little Queen

# 3 434
Чакаме отговор от организацията дали ще могат да дойдат днес или утре да го вземат. Предложихме им да оставим вратата към двора отключена докато ни няма и ако може някой да дойде през уикенда или в понеделник да има достъп. Дъщеря ми е свободна и ще го наглежда  да не го нападне някой. Изпратили са й подробни инструкции как да го залови с одеяло но не е успяла. Като се прибера ще опитам и аз. Вътре не можем да го приберем, че имаме котка. Но в гаража мисля,  че ще е  добре.  Само са успеем, де Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт