Фауната около нас

• 210 561
  • 3 469
  •   1
Отговори
# 3 435
По-добре в гаража наистина. Това с одеялото е странно, според мен без него и на тъмно би било по-лесно. Одеяло съм ползвала само за да хвана котка, но с котките работата е на живот и смърт Joy.

# 3 436
На мен пък точно с одеялото ми се струва логично. Повече ме тревожи това с кашона. Да не се окажем утре с мъртва птица в кашон. Затова реших да използвам котешката клетка. Ето го хубавецът. 

Скрит текст:

Някак успях да го хвана, барабар с корен здравец от градината. Горкият гълъб, кой знае колко го стресирах. Сложихме върте гумена грейка увита в кърпа да се стопли. Изглежда добре засега. Утре сутрин, ако всичко е наред отиваме да го занесем. 🤞

# 3 437
Идеята на кашона е, че е закрит и осигурява спокойствие на птицата. От кърпата и грейката няма смисъл, на снимките изобщо не изглежда да му е студено, а и е лято. Ако трепери, по-скоро е от стрес, не от студ. Бих дезинфекцирала клетката доста добре после, ако ще я ползва котката.

# 3 438
Лято, лято, ама е 11 градуса. В клетката пак е на спокойствие .

И  да, ще я дезинфекцирам щателно след птицата.

# 3 439
Живея в близост с църква, в която се правят венчавки и често пускат ритуално бели гълъби. Късно вечерта разхождах кучето и гледам бяло гълъбче спи на настилката. Хванах го леко с подемно движение. Стресна се и излетя до най-близкия клон на дърво. Оглеждам се, но не виждам бяло гълъбче. Дано не е станало топла закуска на някой от множеството котаци.

# 3 440
Оспамих днес с този гълъб, но последно идвам да кажа, че преди малко дойде човек от организацията за диви животни и го взе.
Шапки долу тези хора!

И за да не е спам, ще покажа любимото семейство лебеди, с единственото си оцеляло малко.

От началото на юли

И началото на септември

# 3 441
Радвам се, че всичко е приключило благополучно за гълъба.

# 3 442
  • под тепетата
На пердето ми кацна едно бижу

Едвам го изгоних, не искаше да си ходи

# 3 443
# 3 444
Наднича, много сладка 🩷

# 3 445
  • Банско
Напоследък само мацинко ни преследват. Ето една от един басейн.

# 3 446

За първи път виждам пчелен кошер в естествена среда - над София, в шубраци.
ПП: Поправиха ме знаещи, че не се нарича кошер, а пчелин. Пиша го, защото е рядкост.

Последна редакция: пн, 22 сеп 2025, 07:23 от Шарлот

# 3 447
Централните котки. На единия нещо му се е случило с опашката. Дружелюбни са, но предпазливи. Когато хванах една счупена дъска, да мога да седна на нея под едно дърво, веднага се дръпнаха, единият се страхува и от телефона, като го видя да го доближавам към него:
Скрит текст:

# 3 448
Централните котки. На единия нещо му се е случило с опашката. Дружелюбни са, но предпазливи. Когато хванах една счупена дъска, да мога да седна на нея под едно дърво, веднага се дръпнаха, единият се страхува и от телефона, като го видя да го доближавам към него:
Скрит текст:

Предпоследната снимка е много готина, където са се гушнали.
И аз преди няколко месеца снимах една кръстоска между сиамка и още нещо, не беше съвсем късокосместа. Мислех да я кача тук, но за жалост снимката не излезе съвсем ясна и фокусирана, понеже не успях да я снимам много от близо, тъй като и тя (котката) беше страхлива, и колкото повече се доближавам, толкова повече се дърпа и иска да бяга. То от една страна е по-добре да са по-предпазливи, щото хора всякакви.

# 3 449

Централните котани са душички Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт