Фауната около нас

• 215 836
  • 3 546
  •   1
Отговори
# 3 525
# 3 526
# 3 527
Тигърчето е сладко, но мижа с-у слънцето

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 09:33 от reninel

# 3 528
Част от посетителите ни.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 22:23 от precious*

# 3 529
Ех, какъв живот кипи! Представям си на пролет как огласят двора ви! Прекрасна инициатива. ще се опитам да заредя хранилка на вилата. И една дребничка ябълка имаме - ражда по много, но дребни вкусни ябълки - не я обираме - оставяме им я за угощение.

# 3 530
О, напролет и  през лятото наистина е чудесно. Най-любимо ми е рано сутрин да си изпия кафето в тишина и да слушам птиците. Имам 2 приложения, които ги разпознават по чуруликането.Червеношийките са най-гръмогласни. Нямам идея откъде вадят такъв глас с тези малки телца. Simple Smile
Ето една от тази сутрин.

И синигерчета от вчера

Пристрастяващо е. Blush

# 3 531
  • под тепетата
Абсолютно! Мъжът ми е сложил много камери на вилата и зяпаме редовно нахалните свраки.
 Благодаря, че споделяш тези красоти с нас, precious*!

# 3 532
Кои са приложенията, които разпознават птичките по тяхното чуруликане ?

# 3 533
Имам фобия от птици и не бих си сложила хранилка, но точно пред прозореца расте един глог, който сега все едно е хранилка за птиците. Все има по някоя, която кълве плодчетата, но са много плашливи и не мога да ги снимам. Харесва ми, че идват малки птички, няма гарвани и гълъби, идват косове и червеношийки.

# 3 534
Кои са приложенията, които разпознават птичките по тяхното чуруликане ?
BirdNET е едното. Ето така изглежда вътре:

Скрит текст:

BirdNerd е другото.

Скрит текст:

Дъщеря ми ползва Merlin bird ID, но там не знам какво става. Ако сме заедно обаче приложенията ни хващат и показват едно и също.

И днес голяма навалица.

Вчера имахме буря и събирам смелост да изляза и да оправя бъркотията.
Pony69, ако някой допреди 2-3 години ми беше казал, че ще се радвам на птици и че ще ги храня щях много да се смея. Цял живот съм изпитвала погнуса и неприязън към птици и пера. Поради тази причина нямам якета, възглавници и завивки с пух, перо не пипвам даже и с пръчка. Само от мисълта се потрисам. Гълъбите ми бяха гнусни, а гарваните и враните ми бяха грозни и зловещи. Ама ето на, на дърти години се чалнах и сега се радвам когато кацнат в градината ни.

# 3 535
  • под тепетата

# 3 536
  • Deutschland/HE
Precious, запали ме да си купя хранилка с камера. Гледах в Амазон, но отзивите на тези под 100евро са доста противоречиви. Ще продължа да търся.

# 3 537
# 3 538
Обувки или котка 😉?

# 3 539
  • UK
Котка, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт