Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 420

• 34 037
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Свикнахме всеки ден да имаме нови неща!
Значи още едно интервю и снимки...
И да не съм съвсем без  новина - реклама на Дисни+ /  не е с Енгин, но е интересна  /

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 22:09 от Марта_49

# 481
  • Пловдив

https://www.armanayse.com/engin-akyurekbahattin-sadece-engelsiz- … nT1S-i3ifLkfHu6as

Превод: Ирена Маркова.

Интервю на Айше Арман с Енгин Акюрек

Ето ме тук, с още едно интервю с Енгин Акюрек.

Енгин, един от тези хора, на които откровено казвам: „Щастлива съм, че се запознах с теб“.... Той е човек, който мисли за живота, разсъждава, усмихва се, а красивата енергия, която излъчва, веднага се предава на всичко и всички около него.

Разговаряхме с него за социалната инициатива #Винагинапред на компанията Shell, чието рекламно лице е той. „Реалната възможност историята на  Бахаттин да вдъхне надежда на някого е много по-ценна от всякакви високопарни фрази“, казва Енгин, който обича да се включва в социално значими, докосващи хората проекти.

Разбира се, след като го хванах за интервю, го попитах и за много други неща - от страстта му към гмуркането до ежедневието му в МОDA, от любовта до брака...

Нека спра дотук и да оставя всичко в ръцете на Енгин....

1. Бахаттин не е герой заради препятствията и уврежданията, които има. Той е реален герой, в истинския смисъл на думата!
* Отново правиш нещо  много ценно – вземаш участие в социалния проект  

* Бахаттин  е блестящ млад човек. С какво най-много те впечатли той?

* Преди всичко с факта, че той е в съгласие със себе си и с това, през което му се е наложило да премине. Истински, неподправен. И отлично си върши работата. Според мен, човек изглежда най-красив, ако добре си върши работата. Видях как грееха очите на Бахаттин, когато обясняваше как се взема лъкът и как се държи. В този момент аз го видях силен, щастлив, истински герой. Героизмът за мен е точно нещо такова. Да се развивате, правейки нещо, в което силно вярвате,  и да го правите, без да сочите с пръст и да се перчите. Бахаттин е човек, който може да служи за пример на много хора. Не просто герой заради уврежданията и преградите, които има, а реален герой, в истинския смисъл на тази дума!

2. Постиженията вдъхновяват!
* Според теб, кой от вас двамата е звездата в този проект?
* Аз давам своя глас за Бахаттин.

* Какво мислиш, че трябва да правим, за да се увеличават Бахаттиновците в нашата страна?
* За всеки има работа в това отношение. На първо място, всички трябва да подходят отговорно към този въпрос - обществените организации, асоциации, фондации, общини и държавата трябва да реализират проекти и да създават ресурси. Живеем във век на информационен бум, във времена, когато информацията е лесно достъпна, особено в социалните мрежи. Мисля, че има начини да бъдат спечелени много хора, които се намират в ситуация, подобна на Бахаттиновата, без да ги обричаме да стоят затворени вкъщи. Ако всеки поеме лична отговорност за това, което зависи от него, обществото ще осъзнае проблема. Но е необходимо да се подходи открито към този проблем. Мисля, че и успехите на Бахаттин  ще вдъхновят мнозина...

* Именно Турската асоциация по увреждания на гръбначния мозък (TOFD) помогна на Бахаттин и го върна към живота. Те помогнаха на стотици младежи като Бахаттин и продължават да го правят. В момента част от парите от продажбите на сандвичите deli2go в Shell отиват за TOFD. Закупуват се инвалидни колички за нуждаещите се.  Ти как се отнасяш към това?
* Винаги съм считал, че в  този живот, ако човек нещо каже, нещо напише, след предложенията му трябва да дойдат действия. В този ред на мисли считам, че  Shell държи на своите ценности. Полага усилия. Аз лично много се радвам на рекламните роли, защото  клиповете, които заснемаме, след това се третират много отговорно.   Най-голямото ми желание е това да стане пример за подражание...

* Ще дариш приходите от новата си книга, която ще бъде публикувана след време, на TOFD...
* Имам такава идея, да. Книгата все още не е издадена. Когато бъде публикувана, бих искал да даря хонорара си, разбира се, ако TOFD приеме. Първата ми книга „Тишина“ излезе през 2018 година. „Тишина“ е сборник с измислени истории, които съчиних за детството и днешните дни, написани от по-наивна гледна точка. Отдавна се каня да пусна втората книга. Но досега нямах възможност поради натоварения си работен график. Дано намеря време да го направя. Историите във втората книга отново са малко наивни в основата си, но и по-задълбочени, с повече коментари. Безвремието присъства във всичките ми истории...

3. Мисля, че до човечеството не достигнаха предупрежденията от пандемията
* Кои са нещата, които най-много занимават мислите ви в момента? Според вас в какъв период живеем?
* Преживяхме дълъг период на пандемия. Бяхме затворени по домовете си. Ограничена беше свободата ни, страдахме… Дори не можехме да излезем да изпием по едно кафе. Разбрахме, почувствахме колко ценни са простичките неща в живота… Припомнихме си как да се наслаждаваме на  приятелски разговори, как да ценим живота, припомнихме си,  че няма нищо по-важно от здравето. Аз лично се надявах, че човечеството ще извлече поука от този процес. Поне бихме могли да се научим да оставяме егото си настрана в определени ситуации. Но мисля, че за съжаление не осъзнахме предупрежденията, които ние, цялото човечество получихме от пандемията.

4. Нашите ценности и чувства имат пресечна точка
* Вие свършихте много работа с Shell в продължение на две години. Какви са общите ви чувства и концепции?
* Мисля, че с Shell станахме спътници. Приятели, срещанали се на общия път, които се разбират и стават искрени в отношенията си. Мисля, че искреността, която струи от заснетите реклами, води началото си точно от тези отношения... От срещата на ценности и чувства в една обща пресечна точка. Аз редовно получавам добри отзиви. Например, когато влезете в бензиностанция на Shell, можете да разберете по реакцията на хората, които работят там, защото вие всъщност разказвате истории, на които те самите са свидетели и участници. Или когато някой на улицата ви каже „Shell е винаги напред“… Но, разбира се, има и отегчени хора. Всъщност, така се получава с резултатите от вашия труд - има такива, които го харесват и такива, които не са доволни.

* От доста време се занимаваш с гмуркане...
* Да. С течение на времето гмуркането за мен се превърна от ваканционно занимание в сериозна страст. Едно от нещата, които са добри за мен,  за душата ми… След като започнах да се гмуркам, разбрах, че синият цвят е добър за мен. Възхищавам се на тоновете на синьото, на промяната на нюансите на този цвят, докато навлизам по-дълбоко, както и на отражението на слънчевата светлина във водата. Мисля, че ако нещо е добро за душата ти, то мястото ти е точно там.

* Снимките също са страхотни...
* Мога да споделя нови подводни снимки, ако ви харесват.
* Когато аз самата започнах да се гмуркам и видях уникални риби, техните цветове, разновидности, шарки и така нататък, просто полудях. Отново и отново повярвах в съществуването на Твореца. Толкова е съвършено,  всичко е там долу… под водата, това ме доближава повече до мен самата и до Бог. Ти какво мислиш?

* Колко добре го обясни... В такъв случай  продължаваш да се гмуркаш и да правиш нови открития. Най-интересното е,  че при гмуркането всъщност човек диша с всичките си клетки на място, където де факто не може да се диша... Когато срещнеш малка рибка на мястото, където всъщност ти си гостът, когато видиш, че тя е по-силна и по-бърза от теб, си даваш сметка какво дребно същество си. Когато се издигаш обратно нагоре, започваш малко по малко пак да ставаш човек, чувстваш се жив. При всяко гмуркане човек  прави откритие и става малко по-човечен.

5.Роден съм в Анкара, имам начин на живот като на мястото, откъдето съм.... Така чувствам, че имам корени и че оставам верен на самия себе си
*  Живееш в Kadıköy. Срещаш се с търговците, с всички други. Правиш неща, които не са написани в „Наръчника на знаменитостите“  Станал си толкова известен, а водиш живот на обикновен човек. Как постигаш това?
* Да, живея на улица Bağdat в Kadıköy. Аз също съм много щастлив да живея тук. Родом от Анкара, водя начин на живот, подобен на този, откъдето съм дошъл. Така мога да изпитвам чувство за принадлежност и всъщност да остана верен на себе си. Аз не гледам на житейския си избор и на имиджа, който имам, като на успех. Ако го гледах по този начин, предполагам, че нещата щяха да са по-различни. Но аз считам, че човек трябва постоянно да поддържа и развива успеха, който е постигнал,  т.е.  да гледа на живота си като на проект.

* В какъв човек се превръща “Влюбеният Енгин”? Винаги ли се владееш?
* Не, не. Всички цветове стават по-живи, всички аромати започват да миришат по-хубаво, отколкото преди съм ги усещал! Сякаш отдавна съм бил в мъгла, а сега всичко започва да става ясно! Всъщност ставам повече Енгин, отколкото някога съм бил. Въпреки че външно изглежда, че се владея, да контролираш нещата е като да ходиш по тънка жица. Нека веднъж се скъса тази жица... Отваряш сърцето си и сърцето си... Поглеждаш пак, образите започват да се размазват, оздравявай бързо...

* Е, чудесно си го обяснил... Не мислиш ли да се жениш? Или да бъдеш баща… Разбира се, че това е работа на съдбата. Но все пак реших да попитам… Не знам какъв би бил като съпруг, но съм сигурна, че ще си прекрасен баща… Какво мислиш… Бият ли вече камбаните за бащинство?
* Отговорът на всички тези въпроси засяга тази, която ще срещна и в която ще се влюбя. Никога не съм казвал, че няма да се оженя. Също така, тези чувства никога не са били негативни за мен. Просто мисля, че в един момент някой се появява и всички тези чувства си идват на мястото.

6. Отново сме заедно с моята котка Сефа, но ако се прибера късно, става лошо
* Между другото, какво прави котката ти... Как реагира тя, когато ти се върна в къщи след  толкова месеци отсъствие?
* Сефа беше с майка ми много дълго време. Напълня, живеейки изцяло под  майчините ласки! Сега отново си я прибрах, заедно сме вкъщи… Знаете ли, котките първо искат да се адаптират към мястото, където живеят. Когато се върна у дома след три години, само час по-късно тя се почувства отново така, както преди. Не знаех, че имат толкова добра памет. Сега сме в добри отношения. Но ако се прибера късно, става доста лоша.

7. Грижа ме е за успеха на „Бягство“ повече заради създаването на нови и наши собствени истории, а не заради личния успех
* Изпълняваш главната роля в „Бягство“, първия турски телевизионен сериал за Disney+, а и историята ти принадлежи… Как възникна този проект?

* Написах историята на „Бягство“ през 2017 година. Моята отправна точка беше да разкажа как човек може да се окаже насред бруталната жестокост и да се изправи лице в лице със съвестта и човечността си. „Колко далеч можем да стигнем, за да живеем? Губим ли съвестта си?" Отчасти това, което се случваше в региона по това време, въвлече историята в такава атмосфера. Самата история също премина през определени процеси. Ali Doğançay написа сценария, а именно с този сериал сега, през 2022 г., Disney+ слага началото на присъствието си в Турция. Във всичко това има нещо особено ценно за мен. Като актьор станах част от собствената си мечта. Грижа ме е за успеха на „Бягство“ повече заради създаването на нови и наши собствени истории, а не толкова заради личния успех.

P.S.: Като отворите линка, ще видите всички свимки.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 06:04 от mariana51

# 482
Добро утро!

Благодаря за преведеното интервю!

И аз мисля като Енгин, човечеството не си взе поуките от пандемията, даже напротив, още една разделителна линия се появи, още една причина да мразиш човека с различно от твоето мнение. Конкретно за българите разбрах едно - абсолютна липса на емпатия, всеки гледа себе си и ако не е пострадал той лично,ако не е преживял загуба, не можеш да го убедиш в нищо.

Хубав ден, момичета!

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 06:36 от araselia

# 483
  • Пловдив

Днес РД има Туба. Да е все така успешна в личен и професионален план.
Навършва 40 години, верен приятел.

# 484

Добро утро момичета Two Hearts
Супер добре захващаме и днешния ден.
Още едно интервю - благодарности за превода
Не можем да се оплачем  - всеки ден имаме нови, хубави неща за споделяне.
А сега и обещанието за още една книга. И отново приходите ще бъдат дарени за добра кауза.
Страхотен е Енгин!

А Туба нека е честита! Красива дама, на красиви години!
Доказа на всички що е то професионализъм и нека продължава да бъде все така успешна и обичана!

# 485
  • Пловдив

Страхотно интервю отново, но съм впечатлена особено от този пасаж:

* Ще дариш приходите от новата си книга, която ще бъде публикувана след време, на TOFD...

* Имам такава идея, да. Книгата все още не е издадена. Когато бъде публикувана, бих искал да даря хонорара си, разбира се, ако TOFD приеме. Първата ми книга „Тишина“ излезе през 2018 година. „Тишина“ е сборник с измислени истории, които съчиних за детството и днешните дни, написани от по-наивна гледна точка. Отдавна се каня да пусна втората книга. Но досега нямах възможност поради натоварения си работен график. Дано намеря време да го направя. Историите във втората книга отново са малко наивни в основата си, но и по-задълбочени, с повече коментари. Безвремието присъства във всичките ми истории...

# 486

Днес искам да отдам заслуженото към Туба  относно прекрасното партньорство с Енгин /не само пред камерата/. Определено по времето на "КРА" се създадоха много добри и продължаващи и до днес приятелства. Личеше си отношението което имаха помежду си от многото "откраднати" общи снимки. Също доверието създадено по време на работа, което е много важно. Работата е екипна и тези които не могат или пък работят избирателно - просто в един момент фалшът им излиза наяве. Е, тогава се вижда кой, колко...
Радвам се, че Енгин и Туба направиха едни незабравими екранни двойки, но и останаха в професионален и личен план приятели.

# 487
Добър ден!
Стана обяд, докато влезнах!
Благодаря за преведеното интервю!:heart:Flowers Hibiscus
От това интервю разбрахме повече за плановете на Енгин,отколкото от предното със Шалале!
Много земен и чувствителен,усеща цветовете покрай него.С добра кауза!
Дано намери време да публикува втората си книга.А ние ще сме още по горди ,че сме негови почитатели!
Честит рожден ден и  Туба!
Много да е здрава и много професионални успехи и желая!

И нашето безценно момче!

# 488

Няма да ми омръзне да ги гледам.

# 489
  • Пловдив

Усмивката му ни обещава следобедна прохлада...

# 490
Да е честита, здрава, успешна и щастлива най-класната (за мен) турска актриса Туба Бююкюстюн!
Благодаря й за прекрасното партньорство с Енгин, което роди незабравимите Елиф-Йомер, а наскоро и Санджар-Мави! Двамата един до друг мога да ги гледам и да им се наслаждавам до безкрайност по всяко време и във всякакво разположение на духа. 

# 491
Е забрави ни днес Енгин!
Как ни е хубаво като пуска всеки ден по някоя нова снимчица!

Добър тандем си бяха Елмер!
--
Дисни пуснаха пак реклама в ИИ!
Този път с Ханде Ерчел!
Прави ми впечатление че и снощи пуснаха,с Пънар!!Дали няма да пускат всяка вечер с различен артист!
Ще дойде ли ред и на Енгин?

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 19:21 от Damata

# 492
  • Стара Загора
Добър ден!
Стана обяд, докато влезнах!
Благодаря за преведеното интервю!:heart:Flowers Hibiscus
От това интервю разбрахме повече за плановете на Енгин,отколкото от предното със Шалале!
Много земен и чувствителен,усеща цветовете покрай него.С добра кауза!
Дано намери време да публикува втората си книга.А ние ще сме още по горди ,че сме негови почитатели!
Честит рожден ден и  Туба!
Много да е здрава и много професионални успехи и желая!

И нашето безценно момче!

Честит рожден ден на Туба! Много стабилно приятелство имат с Енгин! Това го доказаха и в ДП,когато се притече на помощ!

# 493
  • Пловдив

Утре е сряда, чакаме епизод 4 на "Бягство". Дисни+ качват около 11 ч.

И Ахмет Тансу поздрави Туба днес.
Пускам един линк с реклама на Дисни+, продължават с актьорите подписали договори с тях.
Днес е с Ханде Ерчел: https://twitter.com/DisneyPlusTR/status/1544356596817477632

# 494

За хубава вечер.

Общи условия

Активация на акаунт