Американски колеж - двадесет и шеста тема

• 74 058
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
  • софия
Да, за учебна година 2021-2022 нямаше прием след 8. клас. Понеже не съм следила, не мога да кажа кога/дали друг път се е случвало.

# 91
Добро утро😄
За учебната 2021/2022 имаше прием след 8 и след 9 клас. Приеха около 10 деца след 8 клас и 5-6 след 9. Моето гардже хвана баш този влак😄
За учебната 2022/2023 има прием след 8 клас, но няма след 9, защото випуск 2025 е пълен.

# 92
  • София
Благодаря на всички за отговорите на моите въпроси!

Вчера прочетох внимателно правилника и се стреснах. Звучи ми като карцер направо... Simple Smile

Виждам, че не може току така да освободиш детето за 3- 4 дни например, за да отидете на почивка .
Спазва ли се това ?

Ние караме ски, а през зимната ваканция вече няма сняг, през последните години ги освобождаваме за 3-4 дни от училище и отиваме в Австрия за седмица в началото на февруари.

В АКС май тази опция няма да е възможна ?

# 93
  • софия
Нпълно възможна е и ще се изненадате колко много ученици се възползват от това.
Съществената разлика е, че в АК има определени стъпки, които ви звучат непознато и страшно, но нито са непреодолими, нито са спирачки. Решавате, че ще пътуват х дни, детето отива и си прави нещата с учителите. Това е.

Това е едно от действията спомагащи невидимо за доста по-голяма оправност след време в реалния живот. Просто от 8 ми клас им се налага да следват определени изисквания, да попълват документи, да оборят (възпитано)  учител, да  вземат бележка, да предвидят план и т.н.

Ако смятате, че хиляди родители са си оставили децата в карцер, помислете пак Simple Smile

Познавам деца със стил и поведение от френски финес до пънк бунтари и кпоп цветни коси,  всеки с характерните си черти... Колко пък да е страшно училището.

# 94
  • София
Да, не е. Ние затова ходим в Доломитите през  дългата Коледна ваканция. Там тогава сняг има.

# 95
Мдам, моята днес отиде на училище налепена с детски цветни татуировки 😂
Не ми е звънала да са я затворили в тъмницата 🤣

# 96
  • Софето
Да се похваля, записах дъщерите миналата седмица. Наесен с песен ще си имаме колежанки. Grinning

# 97
  • София
Да, не е. Ние затова ходим в Доломитите през  дългата Коледна ваканция. Там тогава сняг има.
По-нагоре, Амели е написала, че може.. явно зависи...

# 98
  • София
Може, процедурата не е сложна, но в общия случай всичко, което е пропуснато, трябва да се предава/отработва допълнително  - контролни, домашни, проекти.

# 99
Здравейте, идвам с 2 въпроса:
1. Кога се очаква превод на стипендиите за осмокласници? Бяха казали началото на юни и се чудя дали не съм объркала банковата сметка  Thinking Някой да ги е получил?
2. Мога ли да подам на администрацията друг адрес за получаване на договора или да се разбера с куриера за пренасочване на пратката? Стига да не ги изпращат стандартно с български пощи Smiley
Благодаря Simple Smile

# 100
  • София
Здравейте, имам въпрос към мамите с деца в 11кл.
Според детето, преподавателят по Геометрия е дал задачи за подготовка за тест, които са нямали общо със тези от теста. По-лошото е, че материалът от въпросното писмено изпитване не е бил преподаден?! Към момента не е наясно с текущата си оценка, защото не е проверен тест, правен преди 2 седмици, а от вчера очаква резултат на следващ.
Не се решават повече от 2 задачи в клас, а след това се дават доста сериозен брой тежки задания, за които децата нямат необходимите знания и умения да решат.
Всичко това се твърди от моят син, но аз не знам дали е така и няма как да проверя. Показва ми тук някаква тетрадка с доста оскъдни записки, ама дали е записал всичко?! Притеснявам се да не се е забъркал в някакъв личен конфликт, защото винаги има собствено мнение по всички въпроси и винаги е прав.
Та, ако има мами на деца от този випуск, моля да ми дадат обратна връзка относно часовете по Геометрия. Знам, че вече е късно да се направи каквото и да било, но поне ще разбера дали “грешката е в моя телевизор” Wink
Категорично има големи проблеми в катедрата по математика. За 11ти клас, потвръждавам - непреподаден материал или преподаден в часа преди теста, после даван в тестове, липса на инфо какво точно ще се даде на теста. Преподаването като цяло е на много лошо ниво, поне в нашия клас, няма координация между учителите, няма яснота кога може и кога не може да се прави мейкъп - поне не е по правилата на катедрата. Доста е разочароващо като цяло. За биология -  няма и да коментирам. Там нещата изобщо не са розови.
Привет, ще може ли да уточните дали гореизброените проблеми са при профилите с математика? В 10 клас
 предстои да избираме профил и предвид опита ни от тази година с предмета, дилемата е голяма Neutral Face

# 101
  • софия
....
2. Мога ли да подам на администрацията друг адрес за получаване на договора или да се разбера с куриера за пренасочване на пратката? Стига да не ги изпращат стандартно с български пощи Smiley
Благодаря Simple Smile
Може. Трябва да се обадите и уточните. Договорите се пращат с куриерска фирма (Спиди мисля беше).

Джанка, при вас проблем с математиката няма ли Wink Защото при нас тази година беше безкраен "празник". Може и да е заради преподавателя (един и същ с вашия), който само за 1 година, ще остави незабравима следа. Последно беше дал за домашно задачи за бонус, които никога не са обяснявани и решавани в клас. А не е мрън да не е полагала постоянни усилия. Последно си говорихме и ми каза, че е силно демотивирана, защото полага усилия, решава всичко, което е дадено от преподавателя, разбира го къде сама, къде с помощ и накрая на контролните пак не се справя, както иска, защото се случва гореописаното.
Неприятното ми впечатление е, че проблемът е в катедрата като цяло. На един мейк ъп бяха събрали децата в столовата. Показателно колко са били. Защо са били толкова много би трябвало да се замисли Катедрата.
За съжаление голям избор и дилема няма за профила, предвид насоката за кандидатстване.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 13:58 от zvаnchе

# 102
  • София
Пътуванията за почивка в учебно (или работно) време са въпрос  на дисциплина. Както аз като работодател силно не харесвам почивките на морето по време на "болнични", така и гледам да не уча детето си на ски ваканции в учебно време. За ски има уикенди и Боровец, има и Алпи за двуседмичните официални ваканции. Една от призините да изберем АК беше именно дисциплината, за пълна свобода си има държавни училища.

Пътувания в чужбина за състезания са друго (и между другото, си имат официална пътечка и разрешения в наредбите на МОН).

# 103
  • София
....
Благодаря Simple Smile
Може. Трябва да се обадите и уточните. Договорите се пращат с куриерска фирма (Спиди мисля беше).

Джанка, при вас проблем с математиката няма ли? Защото при нас тази година беше безкраен "празник". Може и да е заради преподавателя (един и същ с вашия), който само за 1 година, ще остави незабравима следа. Последно беше дал за домашно задачи за бонус, които никога не са обяснявани и решавани в клас. Неприятното ми впечатление е, че проблемът е в катедрата като цяло. На един мейк ъп бяха събрали децата в столовата. Показателно колко са били. Защо са били толкова много би трябвало да се замисли Катедрата. За съжаление голям избор и дилема няма за профила, предвид насоката за кандидатстване.
Има разбира се, голям... Точно заради това се притеснявам, ако избере профил, в който има математика /а повечето са такива/ дали няма да попадне в същата ситуация. Затова ми се иска да има повече информация преди да вземе финалното решение.

# 104
  • Отвъд алеята зад шкафа
От 15 септември до април ваканция за ски няма, с изключение на Коледа и НГ, които да си го кажем не са баш ваканция, а са празнични дни. За сметка на това има 10 дни априлска, + Великден, + 1 май, + 6 май, + 24 май, + НВО-та, +спортни празници и се получава, че април и май половината са неучебни. Ама за ски не стават. Ако няма някоя грипна или дървена ваканция януари-февруари, ските остават мираж. А такива ваканции винаги са изненада и човек е трудно да планира от петък за понеделник пътуване за ски. За мен невъзможността да се отсъства една седмица от училище по домашни причини си е огромен минус на Колежа. Пет години трябва да се съобразява семейството за 10 месеца от годината случайно да не трябва да пътува някъде. Ако преправят ваканциите от МОН, няма да е лошо да сложат една седмица зимна ваканция.

Общи условия

Активация на акаунт