Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 11

• 48 298
  • 773
  •   1
Отговори
# 105
Детето ще бъде втора група. Възражзане е централен район и там няма много деца. Още на първо класиране в най-желаните училища в района(18,30 и 32) приемьт деця от четвърта група. Сигурно е, че ще влезете, но помислете за логистиката, защото няма да ви е удобно да търчите сутрин и вечер.

# 106
Детето ще бъде втора група. Възражзане е централен район и там няма много деца. Още на първо класиране в най-желаните училища в района(18,30 и 32) приемьт деця от четвърта група. Сигурно е, че ще влезете, но помислете за логистиката, защото няма да ви е удобно да търчите сутрин и вечер.

Благодаря Ви много! За логистиката осъзнавам, че ще ми е сложно, но ще изработим някаква схема с таткото. Просто не искам да е в този район, където сме в момента, с прекалено изразено присъствие на малцинствените групи. Бяхте ми много полезни всички Simple Smile

# 107
  • София
Тази година за всички училища във Възраждане влязоха деца от 4  група. Ако сте близо до метрото в Обеля е удобно. Вижте в кой район попадате обаче, всяко училище си има район.

# 108
Тази година за всички училища във Възраждане влязоха деца от 4  група. Ако сте близо до метрото в Обеля е удобно. Вижте в кой район попадате обаче, всяко училище си има район.

Вчера се разрових, по - обстойно, попадаме във район Връбница. Сега разучавам и другите училища в този район, като качество на преподаването, профили на ученици, ако щете, рейтинги и не на последно място, като локация. Бях останала с впечатлението, че по сегашните критерии имаме шанс единствено в 140 СУ, в Обеля 2 и затова малко се стресирах. Но след мненията на момичетата тук, честно казано се поуспокоих, и сега като чета инфо за предходните години, виждам че все пак ще имаме някакъв избор. Просто правя аналогия с кандидатстването за детска градина, а явно не е съвсем същото.

# 109

Вчера се разрових, по - обстойно, попадаме във район Връбница. Сега разучавам и другите училища в този район, като качество на преподаването, профили на ученици, ако щете, рейтинги и не на последно място, като локация. Бях останала с впечатлението, че по сегашните критерии имаме шанс единствено в 140 СУ, в Обеля 2 и затова малко се стресирах. Но след мненията на момичетата тук, честно казано се поуспокоих, и сега като чета инфо за предходните години, виждам че все пак ще имаме някакъв избор. Просто правя аналогия с кандидатстването за детска градина, а явно не е съвсем същото.
Адресът на таткото в района на кое училище е? Освен група в района на училищета ще ви даде и 5т. за съседни райони.

# 110

Адресът на таткото в района на кое училище е? Освен група в района на училищета ще ви даде и 5т. за съседни райони.
[/quote]
136 ОУ Любен Каравелов.

# 111

136 ОУ Любен Каравелов.
[/quote]
18 СУ ще сте 4гр. 5т. Тази година са приети половината деца от тази група
30 СУ - 4гр. с 5т. Тази година са приети всички от тази група.
32 СУ - 4гр. с 0т. Тази година грурата е била на томбола с малък шанс.
Във всички останали училища от района са останали свободни места на първо класиране

# 112
Цитат
18 СУ ще сте 4гр. 5т. Тази година са приети половината деца от тази група
30 СУ - 4гр. с 5т. Тази година са приети всички от тази група.
32 СУ - 4гр. с 0т. Тази година грурата е била на томбола с малък шанс.
Във всички останали училища от района са останали свободни места на първо класиране

Това пак звучи обнадеждаващо Simple Smile Е, може да нямаме шанс за "най-елитните", но и другите училища са ми добър вариант.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 13:44 от LynnSummers

# 113
  • София
LynnSummers за да можете и в двата района да кандидатствате си оставате на постоянен Обеля и настоящ Връбница. Така ще имате достатъчно избор.

# 114
LynnSummers за да можете и в двата района да кандидатствате си оставате на постоянен Обеля и настоящ Връбница. Така ще имате достатъчно избор.

Имаш предвид, постоянен Обеля и настоящ Възраждане (постоянен на таткото), нали? Защото Обеля се води район Връбница. Ако настоящия е приравнен на постоянния, така мисля да направя.

# 115
  • София
Да, извинявай, Възраждане, Постоянен Обеля, настоящ Възраждане. Не е приравнен, но така или иначе няма да хванете уседналост 3 години и ще сте втора, в най-лошия случай трета група, което пак ви дава предимство.

# 116
Няма нищо лошо в районирането, но както всяко друго нещо "пътят към ада е постлан с добри намерения". За работа излизам в 7, кога да оставям първокласничка по местоживеене... и как да взимам до 17:15 като работя до 17 и пътувам по 40 минути поне до "местоживеенето"... А точки дори и символични за месторабота няма...
Детето учи до работното място. Пътува с нас. Излизаме в 7.00 ч, оставяме го в 7.45 ч в училище, от там отиваме на работа за 8.30 ч. Вечер сме до 17.30 ч, тичаме до училище и го взимаме в 17.45 ч.

# 117
  • София
И моето записах по месторабота. Режимът ще е същият. Аз съм до 17 часа и училището ми е на 10 минути.

# 118
  • София
Второ дете записвам по месторабота. Работя от 8 до 16:30ч. Училището ми е на 5мин. от работата. Имам училище и на 1, и на 3мин., но избрах първото, защото ми е напът от метрото и имам моя класна, която преподава в горен курс. Детето в 16:40ч. вече е излязло от училището. Така мога да го заведа на всякакви занимания по интереси. За мен това в чудесна практика. В кварталното нямаше да мога да ги водя аз. А взимането - към 17:15ч. и за някои занимания, които стартират, би било късно (баткото тренира на Зимния дворец, например). А това, че чак в четвърти клас започна да пътува сам понякога, не е било проблем, защото не се променят маршрутът ми и часовете на отиване и връщане от работа. Така че не водя дете, ами си отивам на работа Simple Smile

# 119
Воденето на детето в училище близко до работата не е ли в ущърб на детето? Става по-рано, всеки ден губи време в пътуване и не учи заедно с децата от квартала. Много от децата, които учат в близко училище в трети клас вече ходят сами. Критични с воденето са първите 2 маскимум 3 години. Минала съм през този етап. Нямах възможност да изляза рано от работа и детето ми го прибираха други родители от компанията. Оправих се някак.

Общи условия

Активация на акаунт