Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 11

• 48 312
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Детето ми е класирани по второ желание и трета група в училище, което не искаме. Ще чакаме класиране в училището по първо желание. Трябва ли да откажа по някакъв начин класацията в училището, в което е прието детето ?

Да,отивате на място и отказвате
Само ако преди това сте ходили на място да го запишете. Иначе не е записано и не трябва да се ходи на място да го отписвате.

# 91
Не сме ходили никъде.
Много благодаря за отговорите !

# 92
  • София
Здравейте!
За да попаднем в 3-та група за желано училище за по-следващата учебна година може ли само бащата с детето да си смени настоящия адрес или задължително трябва това да е майката?

# 93
  • Sofia
Гледа се адресът на детето, не на родителите. Така, че да - може и да е с бащата.

# 94
  • София
От вчера официално си имаме записан първокласник. Simple Smile

Това с грешното потребителско име и при мен излизаше, докато обновяваха системата, после си се логнах без проблем.

Да напомня, че всички имате право да кандидатствате за помощта за 1-класник (махнаха миналата година подоходния критерий). В нашето у-ще казаха удостоверения след 15ти септември.

# 95
  • пустинята Гоби
В училището ли се кандидатства?

И аз записах вчера моето първолаче. Големи вълнения, все едно на Луната го пращам Grinning .

# 96
  • София
В училището ли се кандидатства?
За помощта за първокласник ли?
В социални грижи. А от у-ще се взима удостоверение, че е записано детето в първи клас.

# 97
Относно еднократната помощ за първокласник.На мен ми дадоха бележка от училището и трябва да отида в социалните.Въпроса е подготвят ли се някакви документи освен тази бележка ?Акт за раждане,нещо?

# 98
Тази година компанията върви доста по спокойно. Явно и двете страни са си направили изводи от трудния старт миналата година.

# 99
Здравейте на всички и честито на записаните първолаци!
Много ще съм благодарна, ако някой успее да ми даде някакви препоръки за действие. Имам дете, което е набор 2017 г., и живот и здраве след две години ни предстои кандидатстване за 1 ви клас. Бащата на детето е с постоянен адрес в район Възраждане (над 3 г), аз и детето сме с постоянен адрес в Обеля 1. По районирането на училищата ни се пада 140 СУ, но след като проучих училището, установих, че не искам да я записвам в това училище.
Въпроса ми е, има ли шанс, ако сега променя адреса й в район Възраждане, да се класира за някое училище в този район? Какви ще са ни шансовете, и какво ще се случи, ако не успее да се класира в район Възраждане? Предполагам, че е обсъждано многократно, и се извинявам предварително ако е, но наистина ще съм благодарна за съвет Simple Smile

# 100
  • София
Можете да видите как са се класирали тази и миналата година децата в този район. Ако смените на настоящ адрес на бащата попадате (трета група ако не се лъжа, някой да ме поправи ако греша).

Тук за миналата година https://sabev03.github.io/info-1-klas/klasiraniq.html#

В сайта на Исодз за тази година.

# 101
Можете да видите как са се класирали тази и миналата година децата в този район. Ако смените на настоящ адрес на бащата попадате (трета група ако не се лъжа, някой да ме поправи ако греша).

Поправям Ви, за след 2 години ще попадне във втора група, ако смени адреса при бащата. Може да се смени само настоящия адрес и детето да кандидатства с два (постоянен и настоящ). С постоянния в Обеля и с настоящия във Възраждане.

# 102

Поправям Ви, за след 2 години ще попадне във втора група, ако смени адреса при бащата. Може да се смени само настоящия адрес и детето да кандидатства с два (постоянен и настоящ). С постоянния в Обеля и с настоящия във Възраждане.
Честно казано, не искам въобще да си оставям възможност за Обеля. Мисля да сменя постоянния във Възраждане. Въпроса е ако не се класира никъде, понеже шансовете няма да са много големи, тъй като ще е 2 ра група, какво се случва?

# 103

Честно казано, не искам въобще да си оставям възможност за Обеля. Мисля да сменя постоянния във Възраждане. Въпроса е ако не се класира никъде, понеже шансовете няма да са много големи, тъй като ще е 2 ра група, какво се случва?
Търсят се училища, където има място. Някои училища пускат на второ, трето класиране още места. Не съм запознат във Възраждане как стоят нещата.

# 104
  • София
Ама разгледайте първо как са минали таз и миналогодишните. Във втора и трета група шансовете са големи, да, има такива училища където има проблеми с първа група но не са чак толкова много. Моето дете влезна по първо желание четвърта група+ 5 точки в Младост, където уж му смятах аз 5% шансове

Общи условия

Активация на акаунт