Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 11

• 49 148
  • 773
  •   1
Отговори
# 195
Седя и разглеждам училищата, свободни места, желания и т.н и видях за доста училища да чакат за 0 места по 15-20 човека. Та чуденката ми е, има ли някакъв смисъл от това ?

# 196
Седя и разглеждам училищата, свободни места, желания и т.н и видях за доста училища да чакат за 0 места по 15-20 човека. Та чуденката ми е, има ли някакъв смисъл от това ?
Ако им е училище по район има смисъл. Нека да виждат, че има неприети деца и да не се правят на ударени и да не откриват допълнителни места. Само чакат хората да си запишат децата където могат и после да ги возят из цяла София, а в същото време общината и инспектората да отчетат свършена работа. Играта на нерви тази година е гафа на кампанията.

# 197
Здравейте, извинявам се предварително, ако информацията ми не е за тази тема и ако е така , моля да  изтриете поста ми.
В 12 СУ има 5 свободни места за 1 клас. Не мога да дам информация за учителите, които тази година ще водят 1 клас. Стаите на малките са ремонтирани и обновени. Намират се на 1 етаж в отделен коридор от по-големите ученици и имат лафка.

# 198
Не знам родителите на децата, които не са записани как ще издържат на напрежението до септември месец?

# 199
Не знам родителите на децата, които не са записани как ще издържат на напрежението до септември месец?
В повечето случаи сами са избрали да чакат.

# 200
Извинявайте за въпроса, но какво се случва през септември?

# 201
Извинявайте за въпроса, но какво се случва през септември?
Има още две класирания. Като минат и те децата могат директно да се записват в училища, в които има свободни места. Същевременно от РУО се свързват с родителите на незаписаните деца.

# 202
Какво се случва с ИСОДЗ, исках да проверя прилежащо училище по адрес, но дава, че няма намерени резултати, до преди една седмица си работеше справката. Дали е нещо времнно или бъг?

# 203
  • София
В момента няма да кандидатства детето ми за първи клас, но имам питане за да мога да си предвидя нещата. Уседналостта ще е от значение явно и за напред. В момента детето ми е на 3 години. Баткото го приеха по настоящият ми адрес. За малкото дете не съм ходила до сега да се занимавам с адреси и не помня и с баткото как беше. Та за кандидатстване в първи клас се взима адреса на детето. Но ако специално не съм ходила да изкарвам адресна регистрация, то взима ли се автоматично адреса на майката? Например настоящ адрес ми е район Лозенец, ул.Чавдар Мутафов. Не съм ходила да изкарвам никакви адресни регистрации за малкото дете. То на този адрес ли се води или трябва някъде да отида и да декларирам нещо?

# 204
  • пустинята Гоби
За градина/ ясла не сте ли кандидатствала с малкото дете, за да се ориентирате къде е регистрирано? Помощта за раждане от същата община ли я взехте?

# 205
  • София
Това, което знам е, че децата вървят след майката при адресните регистрации.

# 206
  • пустинята Гоби
Така е, но ако тя я смени, регистрацията на детето се сменя с отделна молба, не се сменя автоматично. В случая говорим за настоящ адрес, а не за постоянен, та явно е сменян някога.

# 207
  • София
Така е, но ако тя я смени, регистрацията на детето се сменя с отделна молба, не се сменя автоматично. В случая говорим за настоящ адрес, а не за постоянен, та явно е сменян някога.
Сменян е преди 10г, но тогава детето не беше родено. Тоест от раждането н адетето не съм променяла адреса.
За градина не се гледа адреса на детето, а само направиха проверка на адресите на родителите.
За училище се гледа адреса на детето.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 12:48 от kroki_kk

# 208
  • пустинята Гоби
Щом от 10 години си на този адрес, детето вероятно е на същия адрес. За градината явно грешката е моя, моите деца не са посещавали общинска градина. Ако си взела помощта при раждане от общината за която питаш, значи всичко е точно.

# 209
Щом от 10 години си на този адрес, детето вероятно е на същия адрес. За градината явно грешката е моя, моите деца не са посещавали общинска градина. Ако си взела помощта при раждане от общината за която питаш, значи всичко е точно.
При кандидатстване в ясла и първа глупа се вземат адресите на родителите. За втора, трета и четвърта група се гледа адреса на детето.

Общи условия

Активация на акаунт