Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 11

• 49 169
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Като знам какви неуредици и случайности има, по-добре идете до ЕСГрАОН службвата в Лозенец и проверете къде се води детето.
Освен ако не са я направили тази услуга онлайн междувременно

# 211
  • На края на вселената!
Като знам какви неуредици и случайности има, по-добре идете до ЕСГрАОН службвата в Лозенец и проверете къде се води детето.
Има я като електронна услуга,  работи с КЕП, ПИК.

# 212
  • София
Може ли линк, къде да открия онлайн услугата?

# 213
  • София
Има онлайн услуга за промяна на адрес, с Евротръст е, супер лесно и удобно, аз я ползвах за първите класирания

https://address.sofia.bg/bg

# 214
  • На края на вселената!
Може ли линк, къде да открия онлайн услугата?
ССЕВ - Система за сигурно електронно връчване
Скрийншот след вход, справките са само за ЕГН, с което е подписа. Има възможност за подаване на документи за семейни помощи (детските надбавки).
Скрит текст:

# 215
Здравейте, не мога да се ориентирам записването на децата за първи клас само по адресна регистрация ли е -- на дете или родител, или и по месторабота?

Благодаря много. Знам, че се гледа уседналост 2 години...

# 216
  • София
Здравейте, не мога да се ориентирам записването на децата за първи клас само по адресна регистрация ли е -- на дете или родител, или и по месторабота?

Адресна регистрация на детето, уседналост 3 години, повече информация на сайта на ИСОДЗ https://kg.sofia.bg/#/home

# 217
  • пустинята Гоби
Записването става след класиране. Може да кандидатствате и в училище, което не ви е в района по местоживеене, но ще ви приемат само, ако останат места след като приемат децата, които имат уседналост.

# 218
Много благодаря!

# 219

Може да разгледате тук https://sabev03.github.io/info-1-klas/index.html
Събрана е основната информация от ИСОДЗ за приема в първи клас и са представени разяснения по цялата система.

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 19:58 от epicagotenmoten

# 220
Прощавайте, последен въпрос, децата ми имат различен настоящ адрес от постоянен адрес. В момента на кандидатстване за първи клас на постоянния адрес ще сме уседналост над 3 години, а за настоящия адрес ще сме с уседналост 2ра категория (под 3 години, но над 1). Мога ли да избера по кой адрес да кандидатства детето ми?

# 221
  • Sofia
Можете.
Всъщност вие кандидатствате за даденото училище и то автоматично ви слага в група по уседналост. Няма значение дали адресът на детето е постоянен или настоящ.
Можете да сложите училището по настоящ адрес като първо желание. Но тъй като сте втора група там, всички деца от първа група са с предимство.

# 222
  • пустинята Гоби
Само да кажа, че ако сега влезете в системата за кандидатстване, в секция "Училища" ще ви излезе списък с всички училища в София. Като влезете в профила на училището ще може да се ориентирате за най-ниския бал, по който са приемали деца тази години и да си прецените горе-долу шансовете за прием.

# 223
  • София
Аз сега влязох в системата и се чудя какви са тези по 1бр. свободни места и то за твърде желани училища?
Някой има ли представа?

# 224
  • пустинята Гоби
Явно има свободни места след последното класиране. В училището на моето дете, в което ще е първокласник в колона "Свободни места" седи 0 бройки.

Общи условия

Активация на акаунт