Февруарски мами - 2023!

• 53 729
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Миналия ден бях на фетална морфология и пуснахме биохимичен скрининг.Чакаме резултати.
Доктора каза, че бебенцето върви със седмица напред.
Продължавам си фклиевата  киселина и витамини Фемибион.
В 11+5  г.с съм.
Доволна съм от прегледа, доктора беше много детайлно и отделяне време на всяко нещо да обясни.
Вие какви витамини приемате?

моята първа фетална е чааак на 26 авг, док, е в отпуска да тогава Sad
аз пия един местен витамин - стори ми се най-всеобхватен:

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 15:06 от Lucie_

# 256
Миналия ден бях на фетална морфология и пуснахме биохимичен скрининг.Чакаме резултати.
Продължавам си фклиевата  киселина и витамини Фемибион.
В 11+5  г.с съм.
Доволна съм от прегледа, доктора беше много детайлно и отделяне време на всяко нещо да обясни.

Не примам никакви витамини, само единствено фолиева киселина, имало време за витамини, това са думите на моя док Grinning

# 257
  • София
Минах вчера фетална морфология, с бебчо всичко е наред. До тук с добрите новини.... От роднините не бях казала, че съм бременна само на баща ми, защото е шантав и ме беше страх как ще реагира (той все е казвал, дори на нас със сестра ни, че най-голямата простия било да имаш деца, цял живот тормоз и ядове и тн). Аз живея с него в една къща, той е на долният етаж, ние на горният... Ами днес сестра ми му е казала (разрева ме първо, за друго и тя му е звъннала да го пита защо така се държи и му е казала, че съм бременна) и е започнала тирада колко съм тъпа и малоумна, че съм била ненормална и тн. Ами много се разстроих. Ревах 2 часа. За жалост точно сега няма къде да избягам, та ще трябва да го търпя. Вашите родители сигурно много се радват, че ще стават баби и дядовци.

# 258
Минах вчера фетална морфология, с бебчо всичко е наред. До тук с добрите новини.... От роднините не бях казала, че съм бременна само на баща ми, защото е шантав и ме беше страх как ще реагира (той все е казвал, дори на нас със сестра ни, че най-голямата простия било да имаш деца, цял живот тормоз и ядове и тн). Аз живея с него в една къща, той е на долният етаж, ние на горният... Ами днес сестра ми му е казала (разрева ме първо, за друго и тя му е звъннала да го пита защо така се държи и му е казала, че съм бременна) и е започнала тирада колко съм тъпа и малоумна, че съм била ненормална и тн. Ами много се разстроих. Ревах 2 часа. За жалост точно сега няма къде да избягам, та ще трябва да го търпя. Вашите родители сигурно много се радват, че ще стават баби и дядовци.

Няма как да не ти е болно и да не си разстроена, но в момента важни са ти и бебчо, не някой друг, и сега изобщо не трябва да се тормозиш и разстройваш. Определено е тежко и само ти си знаеш как се чувстваш, но щом познаваш баща си и предполагаш, че така ще реагира, се стреми да не го мислиш толкова, колкото и да ти е трудно.
Едва ли някоя от нас ще намери точните думи за съвет или ще те успокои, но и моята майка не реагира добре на новината, макар, че първо на нея съобщих от всички. Болно ми стана, преглътнах го и гледам да съм добре както аз, така и бебчо.
И искрено се надявам живот и здраве когато нашите малки чудеса се родят да си върнат думите назад и да погледнат по друг начин на живота Simple Smile
Горе главата

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 14:40 от Petyaaa7

# 259
Прегръдки от нас🤗Важното е че всичко е наред с теб и бебчо!Това е проблем на баща ти..Все ще се намери някой да те разтрои.Пожелавам ти една лека и спокойна бременост.И нашите родители ни критикуват,че ни е минало времето за второ.Но не обръщам внимание!

# 260
Koralche, Petyaaa7,

Предполагам, че сте млади Simple Smile може би родителите от някакъв вид грижа към вас така реагират. Аз съм на навършени 40 и за сега това е някаква бременност чудо, стига да я докарам благополучно до 12 седмица, да не говорим пък за до края.

Моите родители са вече възрастни, и мисля, че бяха загубили надежда. За сега се радват, но и те не смеят много да се отпуснат, защото първото ми инвитро приключи с мисед,

Та като един малко по-облъскан от живота човек, или поне така се чувствам, понякога наистина трябва да е малко егоист човек и на първо място да се интересува от себе си - ако вие сте щастливи от това, че сте бременни - това е най-важното HeartHeartHeart

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 15:40 от Lucie_

# 261
В 11+5  г.с съм.

Първата лекарка, при която ходих ми каза да пия само фолиева киселина. Не ми пусна и никакви изследвания, затова реших да потърся 2ро мнение. Още при първия преглед при лекарката, при която сега се следя, ми назначиха кръвни и хормонални изследвания. Това беше към 9 -10 седмица. От тях излезе, че съм на долните граници за желязо и витамин Д, а също така и че ТСХ е ниско, а ФТ 4 високо. Каза ми да пия вигантол(витамин Д), витамин Б12, фолиева, при преглед се установи, че имам някакво стеснение на съд, така че вечер приемам и аспирин. След сватба и много танци преди 2 седмици прокървих леко, та към списъка с лекарства добавихме no spa и утрогестан.. Бях на 2 ендокринолога, за момента за жлезата не пия нищо. Утре съм на БХС. Преди бременността никакви хапчета не съм пила, бях супер жизнена и тренирах много. Заради гадене и силни миризми не мога да ям нищо освен баница.. и така съм с 5 кг надолу. Та това е при мен.. на моменти ми е толкова трудно, че едвам успявам да се събера. Съвет: ако не се чувствате добре и сте отпаднали изисквайте да ви пуснат изследвания, защото липсата на витамини си е сериозна.. Успех на всички!

# 262
В 11+5  г.с съм.

Първата лекарка, при която ходих ми каза да пия само фолиева киселина. Не ми пусна и никакви изследвания, затова реших да потърся 2ро мнение. Още при първия преглед при лекарката, при която сега се следя, ми назначиха кръвни и хормонални изследвания. Това беше към 9 -10 седмица. От тях излезе, че съм на долните граници за желязо и витамин Д, а също така и че ТСХ е ниско, а ФТ 4 високо. Каза ми да пия вигантол(витамин Д), витамин Б12, фолиева, при преглед се установи, че имам някакво стеснение на съд, така че вечер приемам и аспирин. След сватба и много танци преди 2 седмици прокървих леко, та към списъка с лекарства добавихме no spa и утрогестан.. Бях на 2 ендокринолога, за момента за жлезата не пия нищо. Утре съм на БХС. Преди бременността никакви хапчета не съм пила, бях супер жизнена и тренирах много. Заради гадене и силни миризми не мога да ям нищо освен баница.. и така съм с 5 кг надолу. Та това е при мен.. на моменти ми е толкова трудно, че едвам успявам да се събера. Съвет: ако не се чувствате добре и сте отпаднали изисквайте да ви пуснат изследвания, защото липсата на витамини си е сериозна.. Успех на всички!

Потвърждавам с две ръце,
аз преди забременяването, през зимата, се чувствах ужасно изморена, заспивах в осем вечерта и спях до седем на другия ден, и следобедите пак едвам издържах да не заспя - оказа се много ниско ниво на витамин Д,

Сега, като Zvezdichka92 ,съм вече минус 4 кг от сутрешното гадене и хапване на нещо малко на сила, но си дерзая и чакам да мине 🙃

# 263
Здравейте, и аз съм с термин 12 февруари 😊 . 10 г.с доста тегаво е положението засега откъм гадене и повръщане 😁

И при мен беше тегаво положението изписаха ми тези хапки

# 264
  • София
Благодаря ви момичета за успокоителните думи, имах нужда. Ами аз не съм млада, на 35 съм, а съпруга ми е на 42. Имаме едно момченце на 5. Прави сте, че не трябва да се връзвам, но сигурно в момента и хормоните си оказват значение. За мен неговото държание и отношение е недопустимо. Направо ми идва да се изнеса.

# 265
Благодаря ви момичета за успокоителните думи, имах нужда. Ами аз не съм млада, на 35 съм, а съпруга ми е на 42. Имаме едно момченце на 5. Прави сте, че не трябва да се връзвам, но сигурно в момента и хормоните си оказват значение. За мен неговото държание и отношение е недопустимо. Направо ми идва да се изнеса.

Както е казала tornado790 - това си е проблем на баща ти Wink Ти имаш такова богатство - едно детенце, и сега още едно - аз бих се усмихнала от ухо до ухо, фокусирай се върху хубавото Simple Smile ( Разбира се на чужд гръб и сто мрънкащи роднини са малко, но за това сме и тук - да си спределяме и подкрепяме Simple Smile )

# 266
Ние не сме казали на бабата (майка на таткото,  моите родители починаха), аз лично,  поради същата причина. Тя има таланта да убие всяка радост и ентусиазъм, и тъй като и ние с мм не сме първа младост, имам усещането, че ще каже нещо гадно в това отношение. Че то дори не е случайно, а сме правили ин витро 😁 Хубавото за мен е, че не ми е близка и ми е все едно какво мисли по въпроса, но на мм ще му е гадно...

Аз на 01.08 съм на БХС. Дано всичко е наред. Малко след това съм записала час да се запиша евентуално на жк, въпреки че не съм решила дали ще е точно там. Ще преценя от прегледа дали това е моята лекарка.

# 267
Мами,болни съм от ковид ,нямам никакъв апетит,едвам едвам се храня ,а и нормално ли е в 3тия месец гинеколожката ми да не ми е изписала още витамини само ФОлиева киселина ?

# 268
Nannyyy - месецът точно преди инвитро процедурата донесох Ковид у дома, когато се прибрах за Великден. Личната лекарка на родителите ми веднага назначи витамин Д, и Авирон Рапид, гледам, че и тук из темите го споменават момичетата, а отделно, доколкото разбирам в София има болница със специално отделение за бременни с Ковид. Аз бих се консултирала за второ мнение - специално за Ковид.
Иначе мултивитамините - ако нямаш липси, не би трябвало да са проблем.
Аз имах много ниски нива на вит. Д през зимата, пролетта пък Ковид, а за капак седмица след положителния тест хванах някакъв вирус, от който 4 дена ми скачаше температурата над 38 гр, после пих антибиотик 7 дена, и до сега си покашлям Head Band Та си пия един мултивитамин колкото мозъкът ми да си мисли, че поне правя нещо, защото иначе се чувствам безсилна срещу тази влачеща се настинка Mask

Ние не сме казали на бабата (майка на таткото,  моите родители починаха), аз лично,  поради същата причина. Тя има таланта да убие всяка радост и ентусиазъм, и тъй като и ние с мм не сме първа младост, имам усещането, че ще каже нещо гадно в това отношение. Че то дори не е случайно, а сме правили ин витро 😁 Хубавото за мен е, че не ми е близка и ми е все едно какво мисли по въпроса, но на мм ще му е гадно...

Аз на 01.08 съм на БХС. Дано всичко е наред. Малко след това съм записала час да се запиша евентуално на жк, въпреки че не съм решила дали ще е точно там. Ще преценя от прегледа дали това е моята лекарка.
Ех, не Ви е срам Grinning и ние така (и с инвитро)Grinning,  а майката на ММ е още по-възрастна и от моите родители и аз изобщо не съм близка с нея. Оставила съм ММ да се оправя с нея както намери за добре.

А моят първи преглед е чааак на 26 август. Ако всичко е наред до тогава ще съм чак в 13+3 дена 🙈 ( но тук просто няма много други опции).

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 22:10 от Lucie_

# 269
Lucie, поне със сигурност ще се види пола тогава:)

И аз си купих едни витамини, но не съм ги започнала, само фолиева и прогестерон.

Последна редакция: ср, 27 юли 2022, 08:48 от Elektra.13

Общи условия

Активация на акаунт