Февруарски мами - 2023!

• 53 608
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
Момичета така и така сме на вълна дрешки, искам да попитам по-опитните мами и не само тях. Много съм боса в това отношение и наистина не знам какво да взема. Според вас около 10 броя бодита с дълъг ръкав, 10 с къс, 10 ромпърчета дали биха ми достатъчни на първо време. Засега бебка върви добре и съм се спряла на размер 56, че имам чувството, че номер 50 може и да не ни стане или да го израстем много бързо.
Може да е глупав въпроса, но аз наистина не съм сигурна какво да взема...
[/quote

Аз 50 размер не съм взимала,наблегнах на 56,62 размер. По десетина броя взех и аз. Не мисля че повече ще са необходими за старт:)

# 661
Напълно достатъчно са ти. 50 размер няма да взимам, директно 56 и 62. Ако 56 са му големи, малко ще навия и това е. А и в началото израстват размерите 50-56 за 1-2 седмици...
За материите задължително взимам памук.
Като съвет - не взимайте неща с качулки за новородени бебета, не са безопасни,нито практични и удобни.

# 662
Моята сушилня малко свива дрешките. Та внимавайте. Аз бодита с къс ръкав не съм взимала. Само с дълъг и ромпъри. Бяха ми дали много. Половината останаха неносени с другата бебка, защото ги израстна бързо. А през цялото време (и до момента) едвам затварям скрина от дрехи Joy

# 663
Добро утро момичета, за киселини на мен ми помага това

Бих искала да ви попитам нещо, сега съм в 26г.с., вчера за пръв път ми се появи кафеникаво цапащо течение, съответно се изплаших супер много и веднага отидох на лекар. От няколко месеца пия аспирин протект по 1 на ден, направиха ми обстоен преглед, нямало разкритие и плацентата си била наред. Изписаха ми магнерот. На някой случвало ли му се е такова нещо, как се развиха нещата? Днес също имам малко кафеникаво, но изключително много се притеснявам, макар, че доктора каза, че не е притеснително.

# 664
  • Враца
Аз също се чудех за това мече, хубава материя ли е?
За момента взимам само 100% памук, но нещата, които ми харесват напоследък са все едни изкуствени, но пък са толкова сладки.
Вие от каква материя предпочитате? Relaxed

Аз поръчах мечето от този сайт, защото от Емаг го дават размер 0-6 месеца, което според мен е голямо и бебчо ще се "затрие" в него. Smile Отвътре се води 100% органичен памук, а отвън – полиестер. В този сайт има S размер /0-3 месеца/ и M размер /3-6 месеца/.
https://dokishop.bg/products/hugino

Материята на мен ми харесва и изглежда топличко. Прилагам и реални снимки за да придобиете представа.
Хубав и спокоен ден на всички дами! Hug

# 665
Добро утро момичета, за киселини на мен ми помага това
//cdn.bg-mamma.com/mKZl/o8Gd8.jpg

Бих искала да ви попитам нещо, сега съм в 26г.с., вчера за пръв път ми се появи кафеникаво цапащо течение, съответно се изплаших супер много и веднага отидох на лекар. От няколко месеца пия аспирин протект по 1 на ден, направиха ми обстоен преглед, нямало разкритие и плацентата си била наред. Изписаха ми магнерот. На някой случвало ли му се е такова нещо, как се развиха нещата? Днес също имам малко кафеникаво, но изключително много се притеснявам, макар, че доктора каза, че не е притеснително.

Аз с тази ми бременност съм нямала, но миналата година по това време претърпях мисед в 6та седмица и доста имам разпитвано за това точно. Такова кафеникаво зацапване може да се появи след полов акт, или при някакво натоварване (вдигнато по-тежко, по-дълга разходка, преуморяване при качване на стълби, даже пускане на прахосмукачка). Добре си направила, че си отишла на преглед, и щом всичко там е било добре, значи наистина е така Simple Smile Иначе като времетраене, може да продължи (по-това което са ми казвали лекари) до 3 дена, докато се изчисти. Най-важното е в момента да не се натоварваш, психически и физически, и да следиш да не се усили, или продължи по-дълго. Ако се случи (пожелавам ти искрено, да не се случва пак) - тогава пак на лекар.

# 666
Благодаря за успокоителния отговор, ще се наблюдавам лежа си. Пътувахме вчера, около 150км. И като слязох от колата до тоалетната, тогава стана. Може би дето съм била свита, дано отмине и не се засили.

# 667
Благодаря за успокоителния отговор, ще се наблюдавам лежа си. Пътувахме вчера, около 150км. И като слязох от колата до тоалетната, тогава стана. Може би дето съм била свита, дано отмине и не се засили.

А, тогава може и да се от самия път, особено ако е било пътуване в БГ, от самите вибрации на автомобила и неравностите по пътя. За мое успокоение, АГ-то ми бе препоръчал да пия по 1 но-шпа ако ще правя по-дълги пътувания, и в началото докато ходех на работа (живея във Варна, кв Аспарухово, моста не е най-гладката повърхност), понеже има вариант да предизвикат леки контракции при някои бременни.

# 668
Здравейте, момичета!
Виждам, че темата доста се е развила от последното ми посещение като даже успях и да изчета написаното Simple Smile
Обръщам се към Вас със следното питане - има ли такива, които имат повече околоплодни води?
До колкото разбрах повечето околоплодни води са свързани с гестационен диабет, казаха ми, че нямам такъв, а размера на бебето е нормален за 28+4 г.с. - 1320 гр.
Преди 3 дни правих обременяване с глюкоза и 3те проби са в нормите, но по съвет на лекаря, ще се консултирам и с ендокринолог - препоръча ми д-р Яначкова в клиника д-р Щерев.

Освен това, вече сме напазарували голяма част от нещата за бебето - всичко от намаленията на магазините за черен петък, остана само бебешкото легло/ кошара.
Приемам и съвети за такива, знам, че много предпочитани са тип next to me.

Благодаря!

# 669
Аз си взех next to me от Комсед на намалението от 30%. Този уикенд пак имат намаление, 25%. После си поръчах от baby.bg люлеещи дъги за същия модел.
Кошарата е такава https://comsed.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0-%D … D1%80%D0%B2%D0%BE

# 670

Освен това, вече сме напазарували голяма част от нещата за бебето - всичко от намаленията на магазините за черен петък, остана само бебешкото легло/ кошара.
Приемам и съвети за такива, знам, че много предпочитани са тип next to me.

Благодаря!

Ние сме напазарували само големите неща за сега Simple Smile взехме кошче тип Next-to-Me на CAM (беше мостра в магазина и я бяха намалили с около 40%) и също така дървена кошара за детската от Никол Бейби - имаха намаление по повод новия физически магазин. Надявам се така да сме обезпечили спането поне до втората година Simple Smile

# 671
С каката бяхме с нормална кошара. Сега взехме една нормална от икеа и една next to me, защото ще съм си отново секцио и ако кърмя предпочитам в началото да си спестя някои ставания докато заздравее. Така или иначе с мм сме категорични, че у дома всеки си има легло и никой не спи в леглото на другия. Каката не е спала никога при нас, смятам така да процедираме и сега.

# 672
  • Враца
Привет, дами! Blush
Тъй като въобще не съм запозната с продуктите на Wooden spoon, дали има някоя, която е ползвала и е доволна?
Аз мислех да взема бебешкия шампоан за коса и тяло и маслото за тяло.
https://zelen.bg/product/bebeshki-shampoan-za-tyalo-i-kosa-300ml-wooden-spoon
https://zelen.bg/product/bebeshko-maslo-za-tyalo-wooden-spoon-10 … d=7900&rlv_rpos=1

# 673
Привет, дами! Blush
Тъй като въобще не съм запозната с продуктите на Wooden spoon, дали има някоя, която е ползвала и е доволна?
Аз мислех да взема бебешкия шампоан за коса и тяло и маслото за тяло.
https://zelen.bg/product/bebeshki-shampoan-za-tyalo-i-kosa-300ml-wooden-spoon
https://zelen.bg/product/bebeshko-maslo-za-tyalo-wooden-spoon-10 … d=7900&rlv_rpos=1

Аз съм ползвала техни продукти, и по принцип съм си доста доволна от тях. Особено маслото им за тяло за зимата го предпочитам. Снаха ми взима от тях продукти за малкия, мисля че крема и единия течен сапун.

# 674
  • Враца

Аз съм ползвала техни продукти, и по принцип съм си доста доволна от тях. Особено маслото им за тяло за зимата го предпочитам. Снаха ми взима от тях продукти за малкия, мисля че крема и единия течен сапун.

Много благодаря. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт