Къванч Татлъту 💙- Yakamoz S-245/ минали и бъдещи проекти, партньори-102

• 37 504
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Привет и хубава събота! Flowers Sunflower
Пепи Hug, мерси за кафенцето, а цветето е много красиво!!
Аз си чакам спокойно инфо за филма на БерКив Wink
повече искам снимки от реала с КБТ Stuck Out Tongue Winking Eye
за СП, о да отдавна е на НФ, както и Организето, жалко, че свалиха КСШ.
а Елчин си печели парички от реклами, що пък не, сега се е отдала на театъра, но предполагам, че ако й предложат добра роля за платформа, би приела.

....................................
И от мен, с голямо закъснение/но си спазвам думата Wink/ нещо за 7 еп на Якамоз.
страхотен Къванч/Арман в началото!

когато изхлипа и се разплака за Дефне ме прободе в сърцето Worried
направи го толкова естествено и трогателно!

И в сцената, в която нападна Умут-показа страхотна игра Hands Plus1

В серията имаше някои ключови моменти, които разкриха и големи тайни.
Още в началото, като разбрахме за сериала- в описанието на историята имаше изречение, че подводницата е с тайна мисия. е тя се разбра в последната серия. аз  си мислех, че ще извършват нещо незаконно и хората на Арман, ще им се противопоставят.
Но не.....
Якамоз са получили заповед от Нато да отидат до Кос и да спасят учените.
Дефне е работила за Нато, които са знаели за бъдещата екокатастрофа.
Еренай също е бил наясно, но като професионалист си е мълчал.

втория момент-клопката, която скрои Арман на Умут беше много добра.
Арман не е предавал никой от своите хора...

но разкри истинската същност на Умут, който беше готов да пожертва 2-ма от най-близките си войници.

Въпреки ужаса, който е преживял в Сараево/ разказвайки толкова емоционално на Арман/ това не го е направило по-човечен.
и като говорим тук за характерите на героите  за мен е>
егоист, властолюбив, нагаждач, лицемер понякога,  готов да предаде другар на смърт само за да спаси собствения си живот или за да има какво да яде.
Когато подаде консервата на Арман-го направи само с единствената цел- да бъдат убедени Рана и Феликс да се върнат към работата си, те бяха много важни за оцеляването.

този кадър толкова ясно отразяваше падението му

Арман, без да го е целял, стана лидер и спечели доверието на всички.

а Йонджа е един от най-любимите ми персонажи! Толкова смела, хладнокръвна, справедлива, но и чувствителна и съчувстваща. Без голямо его, умееща да работи в екип за благото на хората си.

И последния ключов момент>
Дефне е поддържала връзка по телефона с Асил Кая/бащата на Арман/ който се оказа, че е дърпал конците. Много добра хрумка на сценаристите!
Арман разбра всичко от тел. им разговор.

и малко за Дефне- не ми е чак толкова трудно да я разгадая, явно след раздялата им с Арман се е издигнала в кариерата си и е започнала да работи за Нато, като е имала достъп до секретна информация. Имала си е своите амбиции и самочувствие, потайна, не знам тоя Кенан дали наистина й беше годеник. Гледаше на Арман като на близък приятел, на който много държи. не очакваше, че пак ще пламне любов м/у тях и това сякаш я разконцентрира. разбирам я, че криеше много неща от него, най вече за баща му. Но това, което направи-спаси живота му, а за съжаление тя загуби своя.
Това, което си мисля, Асил Кая е знаел за Испания, а всъщност там беше най-опасното място, на което попаднаха. Можеше ли да го предотврати? Съобщението от Испания беше фалшиво.

Няма да изпадам в подробности за финала на серията, целта е да се доберат до семената- за да има с какво да хранят.
Извън подводницата останаха само Арман и един от войниците.
Арман е прострелян от Аяз.
С/у подводницата лети торпедо...кой ще оцелее накрая?
Дявола дали ще оцелее?

ще успее ли Арман да се срещне с баща си?

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 15:31 от Airra

# 166
Привет, дружки! Hug Сега се прибрах и отново излизам след малко, та да се обадя.
Пепче, благодаря за кафенцето и за красотите! Kiss Ще чакаме, все някога ще научим какво и как Hands Plus1 Аз лично не очаквам да научим много за филма на Киво и Берен, щом е за Нетфликс, но поне горе- долу да разберем жанра ...
Айре Heart Eyes Може да е позакъснял коментарът ти за Якамоз, за това пък е качествен, благодаря ти! Kiss
Сигурно си права за Дефне, тя не е спряла да се вълнува за Арман, но мисля, че си бяха годеници с Кенан, той дори знаеше историята им и явно ревнуваше, особено като го видя на живо. Но, явно не го е обичала така, както е обичала Арман, видя ми се, че не беше чак толкова съкрушена от загубата му или поне външно не го показа. Дори за Джем ми се стори, че плака повече Thinking Тя по принцип ми се стори, че е човек непоказващ емоциите си. Докато Арман буквално полудя, когато я загуби, наистина много силна сцена и Къванч отново показа, че никой не може да изиграе по такъв невероятен начин загубата на много любим човек, поне за мен. И никога не се повтаря в тези сцени, но винаги ти къса сърцето еднакво силно. Интересен въпрос си задала - знаел ли е Асил Кая за Испания, т. е той знаеше, че са били там, но дали е знаел какво ги чака там ? Не вярвам, иначе защо щеше да пита за Дефне и защо му трябваше да спасява синът си изобщо тогава ?  Thinking Има над какво да се помисли.
От мен едно следобедно и морско

и една прекрасна усмивка на ашкъма ни Heart

До по-късно! Hug

# 167
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря за споделеното и реакциите!!!

Пепи, много си права, че не мога да отчитам, че не всеки вижда очевидното!!!

Фенче, и ти си права, че не може да искам всички да сме на една вълна!!!
Ако си ме прочела добре, щеше да видиш, че в преразказа съм вмъкнала
доста други неща, които говорят за характерите на героите. Не, не ти се сърдя!!!
За следващия сезон няма да се включа в превода. Не защото очаквам заплащане.
Всичко каквото съм написала до сега за Къванч е било безвъзмездно.
Правила съм го с удоволствие, за да зарадвам феновете му,
и най-вече от уважение към таланта и личността на Къванч!!!
Но за да задоволя собствените си претенции, смятам,
че трябва да опитам, да се науча да качвам субтитри.
Това ще е от полза за всички ни. Мисля го отдавна, но ми трябват няколко урока.
Гифчетата не са толкова трудни. Просто този път ги правих,
защото стопкадрите ми бяха много грозни. А за Къванч винаги искам най- доброто!!!

Айре, специални поздравления за еп.7!!! Много ми хареса!!! С удоволствие те прочетох!!!
И за напред никога не е късно да се пише за Yakamoz. Все има някой, който не го е изгледал.
Само не разбирам, когато пишеш за това  -  "..., ти си знаеш." Чудя се какво ли не знам.
Майтапя се. Не е задължително всичко да знам.

Терзи, благодаря!!!

Пепи, разбирам, че ти е професионален навик да задаваш въпроси.
Като лоша ученичка, не винаги отговарям, но не ги забравям.
Та ето сега сгоден случай  да сложа нещо за музиката на Yakamoz.
Ето го този 40-годишен младеж
 Ahmet Kenan Bilgic.
Много интересна биография >>>
Скрит текст:
Ахмет Кенан Билгич е награждаван мултижанров композитор, продуцент и музикален ръководител. Той е композитор на Sarmasik (IVY) и Butterflies, два филма, участвали на филмовия фестивал Сънданс, където Butterfly спечели Голямата награда на журито. Работил е по над двадесет игрални филма и има репертоар от единадесет албума. Няколко от филмите, за които Билгич работи като музикален надзорник, бяха официални записи на престижни филмови фестивали като Трибека, Ротердам, Карлови Вари, Палм Спринг, Голуей Филм Флийд, Солун, Истанбул, Стокхолм, както и Мейн Инт. фестивал. За последно той завърши озвучиването на късометражния филм Leylak, който беше приет с ентусиазъм в рамките на веригата на филмовите фестивали и спечели наградата за най-добър късометражен филм на Tribeca Film Festival (2021) и Galway Film Fleadh (2021). Освен това той е един от изпълнителните продуценти на късометражния филм. Предстоящите му проекти включват дългоочакван телевизионен сериал, продуциран от Netflix. Билгич се отличава с това, че е многостранен композитор с широка идентичност в музиката и визуалните изкуства. Това, което го отличава, е неговият музикален талант, който обхваща широк спектър от различни музикални жанрове. През 2000 г. основава Gevende, водеща група за авангардна световна музика. Групата записва пет албума и е поканена да участва на различни фестивали по света; Бразилия, Норвегия, Португалия, Холандия, Франция, Германия, Унгария, Гърция, Дания, Иран, Пакистан, Индия, Непал, за да назовем само няколко. Вдъхновен от гласовете на езици от различни географски региони, Билгич пише песни, вдъхновени от тези езици, създавайки свои собствени в процеса. Наричаха го „разказвач“ на несъществуващ език. Освен това работата на Gevende включва композицията на музиката за видеоиграта Monochroma. Траекторията му започва през 2005 г., докато Билгич учи икономика в университета Ескишехир, където започва да композира музика и да работи по звуков дизайн за анимации. Следвайки страстта си, той спечели наградата „Златно лале“ за най-добра музика на 30-ия международен филмов фестивал в Истанбул през 2011 г. за първия си игрален филм „Атликаринца“ (Весел кръг). Работил е и за международни филми, последният му филм е независимият американски филм Draupadi Unleashed, чиято премиера беше на фестивала за индийско кино в Ню Йорк и беше прожектиран в AMC Theaters в САЩ. За този филм той комбинира мистичните мотиви на източната музика с класическата хармония на западната музика. Освен това през 2019 г. той бе удостоен с наградата за най-добра творческа иновация в звука на UK Theatre & Technology Awards за звуков дизайн и музика на британската продукция Substratum Live Dance & Mapping, която композира и продуцира със Serkan E. Çiftçi. Проектът беше отличен и за най-добра продукция на живо в европейските награди за картографиране, организирани в Лил, Франция. Находчивият музикант е работил и като композитор-вокалист за най-голямата музикална компания в Турция, наречена "Jinglehouse". Той беше член на журито на 23-ия филмов фестивал за черна нощ в Талин и на 39-ия филмов фестивал в Истанбул, член на борда на MSG, асоциацията на композиторите в Турция, и основа своя звукозаписен лейбъл LU Records през 2018 г. LU Records се фокусира върху музиката композиран и проектиран за кино и визуални изкуства. До момента са публикувани над двадесет проекта. Компанията също така организира събития и разговори, фокусирани върху киното и музиката. През последните две години LU Records спонсорира наградата за най-добра музика на Истанбулския филмов фестивал. Билгич се интересува и от други дисциплини на визуалното изкуство, което му дава обширни познания по музика. Композирал е за театрални и различни танцови представления на Çiplak Ayaklar Kumpanyasi, иновативната асоциация за модерен танц в Турция. Той ги акомпанира със своите импровизации на живо.
- Мини биография на IMDb От: Дезире Хостетлер
Превод - гуглето.
И е работил с Толга Карачелик  в проекта Пеперудите,
който е с много награди >>>

Скрит текст:
Иначе за музиката за филма с Берен и Къванч, друго имах предвид.
Друг път. Сега само си отбелязвам за следене този момент.
Нека започнат снимките, тогава ще се върна на този въпрос.

Лека и приятна вечер,  дружки!!!
И не ми се сърдете!!!

# 168
  • Плевен / София
Здравейте момичета,

# 169
Добро утро, дружки! Hug

Диве, чела съм внимателно всичко, споко, но не ми свърши голяма работа. И много други фенове четох, че имат проблеми с разбирането на героинята на Йозге. Това със субтитрите е супер идея да помогнеш, ама пък ако наблегнеш и на турския, за да редактираш преводите, защото слагащия субтитрите това прави, цена няма да имаш!
Всички сме така тук Hands Plus1
Цитат
Всичко каквото съм написала до сега за Къванч е било безвъзмездно.
Правила съм го с удоволствие, за да зарадвам феновете му,
и най-вече от уважение към таланта и личността на Къванч!!!
Гости Flowers Hibiscus
Днес ще се пробвам да гледам Якамоз, за да видя какво съм пропуснала. В момента съм се отдала изключително на книги и не зная дали ще се получи, но ще пробвам.

Нищо около патрона, покриха се ... Дано другата седмица е по-интересна. Пожелавам ви хубава, спокойна неделя! Hug

# 170
Привет, момичета 🤗🤗🤗

Ето затова си обичам нашата тема, защото мога да прочета и "погледна" през очите на другите как изглеждат героите изиграни от Къванч 😍 Благодаря ви!
Айре, страхотен пост, изчетох те с удоволствие. С Дива направихте стандарт как да се коментират сериалите на Нетфликс.
Има голяма разлика от това как се коментира всяка серия по отделно и така изсипани всички серии на куп. Очакването какво ще се случи в следващия епизод, кой какво е видял е доста по различно от това да имаш цялата история. Губи се до голяма степен точно момента на изненадата . Но пък на вас ви се получи и съм много благодарна и горда, че малко и аз имах възможност да участвам.
Айре, и аз се възхитих на момента, когато Арман изхлипа, когато разбра за Дефне. Направи го толкова естествено, че е трудно да се повярва, че е просто актьорска игра.
Дефне всъщност искаше да каже на Арман какво знае, когато слязоха на пристанището в Хихон, тя му каза, че трябва да говори с него, когато се върнат на подводницата. Арман даже я прикани, но тя отказа. Той дори я упрекна, че винаги прави така. Този упрек към нея го имаше още в първи епизод, а и след това т.е тя по начало винаги е имала някакви тайни или по точно никога не се е разкривала докрай, което евентуално може да е и причината за тяхната раздяла.
Отиването в Испания стана точно по настояване на Дефне. Умут насочи подводницата към Шпицберген като каза на екипажа, че няма смисъл да ходят към България, защото запасите от храната са разграбени, но Дефне настоя да спрат в Испания на път към хранилището за семена.
Образът на Арман определено претърпя развитие от първия епизод до края и той без да иска се превърна в лидер. Така както го описваха в анонса към сериала още преди снимките.

Диве, благодаря за инфото за композитора. Много впечатляваща професионална биография.
За филма на Толга Карачелик " Пеперуди" и преди четох. Ще го потърся, иска ми се да го погледна.
То покрай Къванч научих толкова много неща.

Фени, Гости 😍😍😍

Хубав ден ви желая 🤗🤗🤗

# 171
Привет дружки Hug, благодаря за споделеното и реакциите към последния ми пост Kiss

Пепи Hug,  разбира се, че и ти участва!
не знам какви стандарти сме създали, но на мен така ми дойде отвътре да използвам стоп кадри, където се виждат част от диалозите, въпреки, че кадрите не бяха особено красиви Wink
Със сигурност коментирането на стандартните дизита е много по-вълнуващо, чакане на озети, фрагове, гадаене какво ще се случи, има  моменти на изненада. Но пък Якамоз толкова много ми харесва като проект, че за мен няма значение, че е за НФ и могат да се гледат всички серии накуп. Най-важно е качеството!! Hands Plus1 Сериала е иновативен, различен като жанр, като реализация, отделно, че е спинофф с белгийския сериал. Аз го изгледах доста бавно и наистина му се насладих, въпреки кратките серии.
Цитат
и аз се възхитих на момента, когато Арман изхлипа, когато разбра за Дефне. Направи го толкова естествено, че е трудно да се повярва, че е просто актьорска игра.
мдаа Hands Plus1
за Дефне........
Цитат
Този упрек към нея го имаше още в първи епизод, а и след това т.е тя по начало винаги е имала някакви тайни или по точно никога не се е разкривала докрай, което евентуално може да е и причината за тяхната раздяла.
има нещо такова.
Фенче Kissing Heart, може би не разкриха характера й пълноценно с това, което се е случвало в миналото й и за това остана донякъде неразбрана.

Цитат
наистина много силна сцена и Къванч отново показа, че никой не може да изиграе по такъв невероятен начин загубата на много любим човек, поне за мен. И никога не се повтаря в тези сцени, но винаги ти къса сърцето еднакво силно.
Hands Plus1
Цитат
така си е Hands Plus1
става дума за любов Hearts възхищение, фенство Blush
я италианките колко бързо преведоха сериалите му!! Hands Clap
Покриха се КБТ, не се знае къде са, Башак мълчи в ИГ, дано другата седмица донесе повече новини.
Диве Hug благодаря за споделеното за композитора!
и аз много исках да се науча да слагам суб-ри, имах уговорка с Тереза/от Сблъсък/ да ми даде някой урок, но така и не стана. Иначе си имам свалена програмата.
Цитат
И за напред никога не е късно да се пише за Yakamoz. Все има някой, който не го е изгледал.
съгласна съм Hands V
имам да споделям още неща....
Но най ме гризе любопитството-какво ще се случи в следващ сезон.

Гости Hug, хайде изгледай го и ти, ще ти хареса!

...................
бебчето на Едже/Йонджа/ Blush

......................

хубава неделя !

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 14:26 от Airra

# 172
  • Плевен / София
🎥 Игра на съдбата ми - еп.26 - Финал
https://ok.ru/video/3539443124932
https://cloud.mail.ru/public/tkTk/jaUD3djg2
https://videa.hu/…/film-animacio/.26-.mp4-n9RzUbUibxvqC_d83

Лично на мен не ми хареса финала на историята на Асие и Джемал....
Скрит текст:
Привет дружки Hug, благодаря за споделеното и реакциите към последния ми пост Kiss

Пепи Hug,  разбира се, че и ти участва!
не знам какви стандарти сме създали, но на мен така ми дойде отвътре да използвам стоп кадри, където се виждат част от диалозите, въпреки, че кадрите не бяха особено красиви Wink
Със сигурност коментирането на стандартните дизита е много по-вълнуващо, чакане на озети, фрагове, гадаене какво ще се случи, има  моменти на изненада. Но пък Якамоз толкова много ми харесва като проект, че за мен няма значение, че е за НФ и могат да се гледат всички серии накуп. Най-важно е качеството!! Hands Plus1 Сериала е иновативен, различен като жанр, като реализация, отделно, че е спинофф с белгийския сериал. Аз го изгледах доста бавно и наистина му се насладих, въпреки кратките серии.
Цитат
и аз се възхитих на момента, когато Арман изхлипа, когато разбра за Дефне. Направи го толкова естествено, че е трудно да се повярва, че е просто актьорска игра.
мдаа Hands Plus1
за Дефне........
Цитат
Този упрек към нея го имаше още в първи епизод, а и след това т.е тя по начало винаги е имала някакви тайни или по точно никога не се е разкривала докрай, което евентуално може да е и причината за тяхната раздяла.
има нещо такова.
Фенче Kissing Heart, може би не разкриха характера й пълноценно с това, което се е случвало в миналото й и за това остана донякъде неразбрана.

Цитат
наистина много силна сцена и Къванч отново показа, че никой не може да изиграе по такъв невероятен начин загубата на много любим човек, поне за мен. И никога не се повтаря в тези сцени, но винаги ти къса сърцето еднакво силно.
Hands Plus1
Цитат
така си е Hands Plus1
става дума за любов Hearts възхищение, фенство Blush
я италианките колко бързо преведоха сериалите му!! Hands Clap
Покриха се КБТ, не се знае къде са, Башак мълчи в ИГ, дано другата седмица донесе повече новини.
Диве Hug благодаря за споделеното за композитора!
и аз много исках да се науча да слагам суб-ри, имах уговорка с Тереза/от Сблъсък/ да ми даде някой урок, но така и не стана. Иначе си имам свалена програмата.
Цитат
съгласна съм Hands V
имам да споделям още неща....
Но най ме гризе любопитството-какво ще се случи в следващ сезон.
Гости Hug, хайде изгледай го и ти, ще ти хареса!

.
Скрит текст:
..................
бебчето на Едже/Йонджа/ Blush

......................

хубава неделя !

Айра с удоволствие ще го изгледам,
Скрит текст:
но по време на едномесечната ми отпуска....
Последните ми три одита са много големи, два от които не са в София и съм само с телефон....

# 173
Айре, аз преди писах, че гледах в други теми как са се случили нещата с други сериали на Нетфликс. Ами не видях обсъждане, особено серия по серия. Та затова написах, че създадохте някакъв стандарт, някаква рамка как да се случват нещата. Да използвам една втръснала ми от употреба дума, но със стоп-кадрите си е направо иновативен метод. Много добре се получи. За описанието на Дива нямам думи, аз това никога не бих могла да го направя.
Най- хубавото беше, че имахме и толкова бързо превод, въпреки че времето съвпадна и с доста празници.
Айре, съгласна съм напълно с теб,че сериала е нов, нестандартен. А края и свързването на двата сериала Якамоз и Into the night  за мен е едно от най-големите достойнства на сериала. Видях, че има и други сериали и филми, които са спин-офф , но чак сега като изгледах двата сериала разбрах защо се казваше, че е първия подобен правен за Нетфликс. Нямам си на идея дали е правено нещо подобно за други платформи, но тук се получи повече от блестящо.
Гледа ли ги човек първата мисъл след края е, кога ще видя продължението на историята.

# 174
Пепи Hug мерси Blush
Цитат
Гледа ли ги човек първата мисъл след края е, кога ще видя продължението на историята.
мда Hands Plus1
поне да имахме някакво инфо....
Цитат
Най- хубавото беше, че имахме и толкова бързо превод, въпреки че времето съвпадна и с доста празници.
на мен ми съвпадна с постковид симтоми Confounded Wink
Намерих ти филма Пеперуди с бг суб.
https://ok.ru/video/3005261613810

а днес Умут Арал имал РД Birthday- здраве и успехи му желая!
сега разбрах защо ми е по-симпатичен, щото е водна зодия Wink

Гости, така и предположих, че не ти е удобен момента за гледане, a не че не проявяваш интерес към патрона Wink

Heartpulse

Последна редакция: нд, 26 юни 2022, 17:22 от Airra

# 175
Айре, много благодаря. Ще го загледам и без това съм се закотвила на принтера цял следобед та мога да се разнообразя.🤗

# 176
Привет, дружки! Hug

Благодаря ви за всичко споделено! Kiss ЧРД на Умут, да е жив и здрав и все така да радва феновете с майсторството си и споделянето на сцени от сериала и зад кадър! Flowers Four Leaf Clover
Да, поне да имахме някаква информация ...
Цитат
Знаете ли вы, что фото Кыванча Татлытуга, как одного из ведущих и наиболее важных турецких актеров есть в Музее Кино в Адане?
В Адане, в кинотеатрах на свежем воздухе около 200 людей смотрят
самые интересные фильмы века.
Это большое событие происходит летом в основном. Многие гала - показы известных фильмов тоже прошили в Адане, в Музе Кино. Даже такое важное событие как Фестиваль Кино Alt inKoza, который является одним их значимых фестивалей Турции, а Адана - одним из важных центры культуры, проходило там под открытым небом в Музее Кино.
Музей Кино расположен в старом доме в Tepeba ğ Kayalıbağ, районе
Муниципалитета Аданы, котрый переделали под музей. Был открыт 23
сентября 2011. Вклад Аданы для турецкого кино и Еşilçam огромны. Аудитория Аданы любит и проявляет интерес к фильмам, что является хорошим показателем для Анатолии. В Музее Кино находятся фото множества знаменитостей, в основном родившихся в городе, давайте знакомиться с некоторыми: Йылмаз Гюней, Йылмаз Дуру, Айтач Арман, Кыванч Татлытуг, Эмре Караель, Семиха Йанк, Долунай Сойсетр, Алиен, Махмут Хекимоглу, Али Озгентюрк.

Музей открыт и вход в него бесплатный каждый день с 8:00-17:00. 🏃‍♂

Знаете ли, че в Музея на киното в Адана има снимка на Къванч Татлъту като един от водещите и най-важни турски актьори ?
В летните кина на Адана гледат около 200 души най-интересните филми на века на открито.
Това голямо събитие се провежда предимно през лятото. Много гала прожекции на известни филми се проведоха също и в Адана, в Музея на киното. Дори такова важно събитие като филмовия фестивал Alt in Koza, който е един от най-значимите фестивали в Турция, а Адана е един от важните културни центрове, се проведе там на открито в Музея на киното.
Музеят на киното се намира в стара къща в Tepeba ğ Kayalıbağ, община Адана, която е превърната в музей. Открит е на 23 септември 2011 г. Приносът на Адана към турското кино и Eşilçam е огромен. Публиката на Адана обича и проявява интерес към филмите, което е добър показател за Анадола. В Музея на киното има снимки на много известни личности, предимно родени в града, нека се запознаем с някои от тях : Йълмаз Гюней, Йълмаз Дуру, Айтач Арман, Къванч Татлъту, Емре Караел, Семиха Янк, Долунай Сойсетр, Алиен, Махмут Хекимоулу, Али Озкимоулу.
Музеят е отворен, а входът е безплатен всеки ден от 8:00 до 17:00 часа.

Малко екранни целувки са споделили фенове, и те не знаят вече какво да пишат. Между другото и подругите не обсъждат Якамоз от излъчването му насам, за разлика от другите му сериали, които чопкат и до днес, странно е  Thinking

Изгледах отново Якамоз, ами страхотен ни е сериала, нямам търпение за втори сезон. Ще споделя впечатления по-късно. Само мога да кажа, че наистина трябва да се гледа много внимателно и то не един път, защото както казва Дивето, всичко в него е важно.

Аз пък се надявам да ви зарадвам с това интервю на Едже, не сме го виждали до сега, нали ? Поне аз не съм го чела.
Цитат
Едже Йоренч: Плаках, когато написах финала на сериала „Забранена любов“. Интервю 2015г.

Ж: Да преминем веднага към най-важното. Може ли да има друг край за Бихтер?

Е. Й.: Финалът на адаптацията на романа на Халид Зия Ушаклигъл „Забранена любов“ не може да бъде различен.

Ж.: Как изграждате конфликтите на характерите? Те са много силни и много проницателни в отношенията си един към друг. Не се случва винаги само едната страна да е права. Но те играят добре. Каква е тайната?

Е. Й.: Няма никаква тайна. Тайната е зад огледалото... Отвъд видимото. В това, което се случва в умовете, в психологията. В старите филми всичко беше разделено само на добро и лошо. В реалния живот няма абсолютно лоши или добри хора. Това също не е реалистично.
За мен е важно променянето на психологията в лицето на ситуации и събития. Всъщност героите никога не се променят, но психологията на хората се променя. Харесвам изненадите. Многопластовите образи обогатяват сюжета.

Ж.: Винаги съм смятал, че възгледите на г-жа Фирдевс за живота принадлежат на вас. Има ли герои в сценария, за които давате своя глас ?

Е. Й.: Ха ха ха.. Вярно е, че много обичам Фирдевс. Гюлтен и в „Кузей Гюней”... Тези две жени са напълно различни една от друга, но ако се вслушате в гласовете им, те казаха на дъщерите си едно и също по различни начини.

Ж.: Смятате ли, че Аднан, Нихал, Бешир и Фирдевс-ханъм са виновни? Допринесоха ли по някакъв начин за случилото се?

Е. Й.: В нашата версия на историята, мисля, че само Аднан беше невинен, защото той наистина обичаше Бихтер, обичаше я, беше горд, че жена като нея го предпочиташе. Той беше толкова уверен в любовните си инвестиции и собствените си сили, че дори не очакваше, че най-близките хора ще му забият нож в гърба.
Ако си спомняте, след като научи цялата истина (благодаря, Kaнал D, че ни предпазихте от забравяне, като непрекъснато излъчвате сериала), той не каза нито дума на Бихтер, когато влезе в стаята. Само обръщайки се към Бехлюл, сякаш пое последния си дъх, той каза с цялото си разочарование: "Ти беше мой син!“... Той повтори това... два пъти.
В този момент Бихтер разбра, че няма път назад. Аднан не иска нищо от Бихтер, тя просто стана " дъщерята на г-жа Фирдевс от екипа на Мелих бей“, той само говореше, гледайки Бехлюл с болка от раната, която получи от него. Така, че Бихтер всъщност дръпна спусъка, защото смяташе, че няма къде другаде да отиде, Аднан я заряза. Тогава тя наистина реши да умре ...
В оригинала Бихтер е сама в стаята, когато истината излиза наяве. Тя среща Бехлюл, докато се изкачва по стълбите, за да се приюти в стаята си, а Бехлюл е на път да опакова нещата си и да избяга. Бихтер е съсипана ... Тя се заключва в стаята, Аднан разбива вратата, за да я спре, защото разбира, че тя ще се самоубие. Той я моли, защото все още обича и е готов да и прости независимо от всичко, а Бихтер се самоубива като извинение, за да спаси честта на този мъж.
Финалът ни беше малко по-провокативен, Аднан също отмъсти на Бихтер с последната си дума в този момент. И Бихтер избра смъртта.

Ж: Как оценявате факта, че такъв професионалист като мадмоазел се влюбва в шефа си?

Е. Й. : Мадмоазел е господарка на тази къща след смъртта на съпругата на Аднан. Тя се нуждаеше от семейството, което си представяше, че е можела да има, а не от леглото на Аднан, и тя имаше това семейство. Когато Бихтер навлезе в живота им, започна ново съперничество. Мадмоазел първо загуби статута си, сега Бихтер сподели самотата на Аднан, тя стана новата майка на децата му. Мадмоазел беше заслепена от младостта и енергията на Бихтер. Във всякакъв смисъл тя имаше характер, който не самата Мадмуазел не притежаваше, тя беше това, което мадмоазел не можеше да стане... Тя й завиждаше. След това, когато опозна Бихтер и научи цялата истина, тя искаше да защити семейството си. Любовта беше платонична, но след като Аднан (и семейството му) претърпяха голяма травма, мадмоазел се превърна в безопасно място за тях.

Ж.: В сериала " Каква е вината на Фатмагюл? " свършихте много добра работа с такава чувствителна тема като изнасилването. Имаше голяма разлика между сцените там и в Забранена любов, но Бихтер също беше изнасилена от Аднан. Как трябва да гледаме на тази сцена? Разбира се, не поставям под въпрос вашата чувствителност по този въпрос. Каква трябва да бъде нашата гледна точка за постъпката на Аднан?

Е.Й.: В този момент мъж, елегантен като Аднан, толкова чувствителен, оценяващ жените и семейството си, премина към тъмната страна. Искам да кажа, все едно бихме прочели новините за ситуация от рода на "той се побърка и изхвърли детето си от петия етаж“.
Това беше отговорът на този въпрос по онова време. Това беше тъмно петно ​​в психологията на този човек, много внимателен, предпазлив във всяка ситуация, беше момент на лудост ... Разбира се, това беше недопустимо. Беше само между двамата, но Бихтер така и не прости на Аднан.

Ж.: Отново работихте с Берен Саат, Къванч Татлъту и Зерин Текиндор. Как вървят отношенията ви?

Е. Й.: И тримата са прекрасни хора, на чиито характери и творчество се възхищавам, уважавам тяхното усърдие, значението, което придават на работата си, и с които съм много щастлива да бъда наоколо при всяка възможност. Ние сме приятели... Обичам Къванч и винаги ще го обичам.

Ж.: Как оценявате прехода на Kъванч Taтлъту от Бехлюл към Kузей и от Kузей към Курт Сеит ?

Е. Й.: Къванч Татлъту - е много специална физика, много специален талант. Освен това, както казах, той е много трудолюбив. Той също така е готов да играе различни герои... и е много успешен в това отношение. Героят Секиз, който той създаде в Езел след Забранена любов, също беше невероятен. Къванч не е човек от един тип. Очаквам с нетърпение новия герой, който ще играе сега. Много съм щастлива и горда да работя с него.

Ж. : Гледали сте първата версия на Забранена любов през 1975 г.? Как трябва да ги разделим?

Е. Й.: Разбира се, че гледах... Гледах го по TRT TV в годината, когато беше излъчен за първи път. И тогава, препрочитайки книгата отново и отново, гледах сериала в стария и запис. Технически разликата е огромна. Това беше сериал, създаден в стриктно съответствие с книгата. Нашата версия беше адаптация към модерните времена и беше изпълнена с второстепенни герои и техните истории. Освен това всеки епизод беше дълъг около 75-80 минути.
Но най - прекрасното бяха милите думи на Халит Рефиг, сценарист и режисьор на първия сериал, след излъчването на нашата версия. Той ни поздрави и аплодира. Това ни накара да се гордеем безумно с работата си.

Ж.: По това време пишехте няколко сериала едновременно. Каква беше интензивността на работното темпо?

E. Й.: Тази година (2015) за първи път пиша сценарий за един сериал  (след сериала "Курт Сеит и Шура“).
Двете пишехме по три сериала седмично, единия ден определяхме контурите, втория ден го довършвахме и предавахме сценария, а в неделя имахме почивен ден. Имахме страхотно темпо. Никой не вярваше, че сме две. Чувала съм много хора да казват: " Няма да признаят, че имат голям екип“. Но в действителност бяхме само двете.
Сега се опитвам да пиша по два епизода седмично, всеки месец се опитвам да си взема десетдневна отпуска. Защото умората се усеща...

Ж.: Имате ли спомени от онези дни?

Е. Й.: Докато снимахме „Забранената любов“, имението беше като светилище. Балконът на мадмоазел гледаше към улицата и за снимачния екип беше трудно да снима на балкона, тъй като на тротоара от отсрещната страна на улицата винаги имаше голяма тълпа от зрители. Винаги, когато Зерин излизаше на балкона, те викаха „Мадмоазел!... Мадмоазел!“. Разбира се, те приветстваха актьорите, които пристигаха на снимачната площадка, и актьорите, които си отиваха от снимачната площадка. Въпреки това беше много щастлива снимачна среда. Много се забавлявахме в това имение по време на снимките. Седяхме в тази градина, смеехме се и говорехме ...
Когато писах сценария за сериала Листопад, бях на десетата година от професионалния си живот, разбира се, имената ни не бяха толкова известни, колкото имената на актьорите. Един ден отидох да пазарувам в магазин, подавайки кредитната си карта на касата, касиерката прочете името ми на картата ми и каза: „О, вие ли сте сценаристката Едже Йоренч?“ Тя беше развълнувана, започна да цитира нашите цитати и други неща. Колко ме беше срам! Но, и колко бях щастлива! Хората на опашката на касата изведнъж се заинтересуваха, оживиха се и аз се върнах вкъщи с отворена уста и горящи уши.
Наскоро срещнах фен от Дубай на летището и той искаше да си направим снимка, което ме изненада още повече. И аз никога няма да го забравя... хаха...
Освен това на следващия ден, когато сериалът „Забранена любов“ приключи, летях за някъде и седнах на летището. След като гледахме последния епизод, се забавлявахме дълго време, бях в добро настроение и не можах да спя. Прочетох десет вестника, всички новини за Забранена любов и търсех къде да седна. Навсякъде говореха за сериала "Забранена любов". Известно време не можех да седя, обикалях, стоях до тълпата и слушах отзивите и беше невероятно.
Веднъж пътувахме за някъде с Къванч, бяхме на летището. Къванч имаше шапка на главата, но тя не криеше нищо. Сядаме да хапнем, докато чакаме самолета. Арабско семейство бързаше покрай нас, за да хване транзитния си самолет, а две секунди по-късно спряха и се върнаха. Те разбраха, че това е Къванч и искаха да се снимат с него, въпреки че закъсняваха за самолета си. Забранена любов току-що приключи, това е голямо събитие, така че мисля, че бяха изненадани, когато видяха Kъванч няколко минути след като пристигнаха в Истанбул. Приближиха ни, самолетът е на път да излети, но жената плаче, защото снимката не е на фокус и иска да опита отново. И съпругът й направи снимката без предупреждение, те си тръгнаха, но вратите вече бяха затворени. Изпуснаха самолета заради Къванч...

Ж. : Сега дори повторенията горят. Как ви влияят тези повторения?

Е. Й.: Всички го гледат отново и отново с едно и също вълнение, а от време на време някои от приятелите ми ми пишат: „О, дявол да го вземе! Дават го отново." Но, аз не съм го гледала откакто свърши.

Ж. : Как снимахте последния епизод, последната сцена? Какво беше да завършиш работата, която прикова цяла Турция към екрана?

E. Й. : Не бях на снимачната площадка.. Обаче много добре си спомням, че плаках силно, когато написах края. В този ден имаше голяма сладка тъга. И спокойствието, че е направено нещо добро. Изпратих сценария на две части. Не изпратих финала на всички. Сценариите бяха отпечатани за всички, всеки получи само своята част, никой не знаеше какво ще се случи в другите сцени, освен тези, в които той участва. Номиналните скриптове с етикети на всяка страница бяха дадени лично, за да няма проникване в екипа.
Въпреки цялата важност, секретност и педантичност, сценарият се появи в интернет още преди да бъде излъчен последният епизод. Имейлът на режисьора Хилал Сарал също беше хакнат и нейният сценарий беше откраднат. Бяхме толкова депресирани.
По навик в края на всеки сезон пишех писмо до екипа и актьорите и то също влезе във вестниците. Но, въпреки това, въпреки факта, че стана известно какъв ще бъде финалът, сериалът беше гледан с много голям интерес.
Докато вършим работа и се чувстваме стресирани, не можем да живеем, като казваме: " Свършихме страхотна работа“... Толкова сме заети с работата си, че не можем да дадем на зрителя очакваната реакция. Но за нас беше голямо събитие, че дори парламентът спря заседанието по време на обсъждането на законопроекта за магистралата вечерта на предаването на последния епизод на Забранена любов и това беше записано в протокола. Сериалът завърши с дял от 72 процента, с други думи, три четвърти от зрителите гледаха финала на сериала Забранена любов, същата вечер. Това наистина се превърна в събитие.

Хубав ден и успешна нова седмица! Hug

# 177

Пепи, изгледа ли филма?
Фенче Kissing Heart, машала за Якамоз, сподели, като/когато имаш муза.
аз не случайно гледах по-бавно, с повторения на всеки епизод.
Благодаря, че си припомнила това за Музея на киното в Адана. Hands Plus1
и ме зарадва с интервюто на Едже Flowers Hibiscus, не сме го чели. / сега ще го прочета по-внимателно/ Мноого качествени, култови сериали са минали през перото й.

Умут е споделил в ИГ си това поздравително колажче от фенове.

тая снимка също е нова, споделена от Дамла.

а Къванч следи този бебешки профил в ИГ Grinning /както и Башак/
https://www.instagram.com/bebekhemsiremm/

пожелавам си нови снимки с тях Heart, скоро.....Wink
Скрит текст:
през нощта ги сънувах Innocent

здрава и успешна седмица! Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 12:36 от Airra

# 178
Привет, момичета 🤗🤗🤗
Айре, изгледах го и нищо не разбрах 😂 Ето как един много награждаван филм не ме докосна, не ме развълнува, не ме впечатли.
Ако можеш да ми пратиш линк на някой филм на режисьора на Денят на влюбените.🙏 Чак леко се притесних за бъдещите филми на Къванч, макар че Толга Карачелик не е техен режисьор.
Денят на влюбените поне знаем, че е по книга, която много се харесва, но едно е на книга друго как ще бъде заснет.
Онур Сайлак и той прави по нестандартни проекти, а на Хакан Гюндай четох една книга, но и тя е доста шантава та ще видим какво са надробили на края.
За филма с Берен още не мога да гадая, но и тук имам леки притеснения , най-вече свързани с това, че сценаристката и режисьора са снимали най-вече сериали , дано това да е на късмет.
Фени, златна си, благодаря за превода. Аз го видях при рускините, но сега вече е по друго. Направиха ми впечатление думите за това защо се е самоубила Бихтер и че упрека на Аднан е само към Бехлюл.
За Якамоз, рускините са направили специална група за обсъждане, но както и вчера отбелязах новия тип формат изисква и по различен подход към обсъждането. А ние мисля, че намерихме някаква формула. С течение на времето нещата ще се урегулират съвсем. Е, то ще зависи и колко още сериала за платформа ще снима Къванч.

Айре, много хубава снимка на Башак. Майчинството я разкраси, някак си чертите на лицето й изглеждат омекотени, това се виждаше още по време на бременността, а тук съвсем.
Дано ти се изпълни желанието, всички ще се зарадваме.
Хубав ден 🤗🤗🤗
По случая вчерашната годишна от края на КГ.

# 179
  • AMS

Привет, мили дружки!!!
Благодаря ви за преводите и коментарите!!!

Интервюто с Едже Й. ме развълнува и намерих репортажа.
Много от нещата ги знаех, но така събрани на едно място, не бях ги срещала.

Е Й

Оказа се, че същите въпроси са зададени от същия автор и на Мелек Г.

Мелек Генчоглу: „Забранена или не, любовта е животът“.

Aşk-ı Memnu с Melek Gençoğlu за злото, упоритата работа, живота

14.02.2015
    Bağlan Keskin

Ж : Може ли да има друг край за Бихтер?

М Г : Тази поредица беше адаптация на произведение. Останахме верни на работата. Ако разкажем за друга любов, може да има много завършеци, но Халид Зия Ушаклъгил е избрал такъв край за своята героиня.

Ж : Ако Бихтер не свърши така, щеше ли да остане икона?

М Г : Последният епизод от сериала счупи рекордите по гледаемост  , но още първият привлече голямо внимание на публиката. Причината последният епизод да се гледа толкова много беше реалността на характера, емоциите и преживяванията на Бихтер и тази реалност беше отразена много добре. Бихтер вече беше икона от първите епизоди.

Ж : Как изграждате конфликти на характерите? Характерите са много силни и много проницателни в отношенията си един към друг. Не се случва винаги само едната страна да е права, но те играят добре. Каква е тайната?

М Г : Важното е автентичността на героите. Да бъдат като в живота. Ние отразяваме конфликтите в живота на нашите герои. Всеки не е нито добър, нито лош в този живот и всеки е прав по свой начин. Ние не пишем за нашите герои като външни, ние мислим и говорим като този герой. Никой не го прави от позоция, защото "аз съм лош" или "аз съм лош", когато причинявам вреда на друг човек. Героят трябва да има своя собствена причина.

Ж : Винаги съм смятал, че девизите на г-жа Фирдевс за живота принадлежат на вас. Има ли герои в сценария, в които  чувате гласа си?

М Г : Не знам защо си мислите така. Simple Smile Нашите герои винаги са били себе си. Както казах, те винаги говореха със собствените си гласове.

Ж : Смятате ли, че Аднан, Нихал, Бешир и Госпожа Фирдевс са виновни? Допринесоха ли по някакъв начин за случилото се?

М Г : Разбира се, те имат своя дял в процеса. Особено голяма роля играе връзката майка-дъщеря на Фирдевс и Бихтер. И двете са амбициозни, особено Бихтер, която е срещу майка си и я обвинява за смъртта на баща си. Те се познават много добре, защото си приличат. Това увеличава напрежението между тях. Всички герои имат принос за случилото се, но не мисля, че някой от тях е виновен.

Ж : Как оценявате факта, че такъв професионалист като Мадмоазел се влюбва в шефа си?

М Г : Това е любов. ... Любовта не чува забраната, та аматьорството или професионализмът ще чуе.

Ж : В "Каква е вината на Фатмагюл?" се справихте много добре с чувствителната тема за изнасилването. Имаше голяма разлика между сцените там и тези в Aşk-ı Memnu, но Аднан беше изнасилил Бихтер. Как трябва да  гледаме в тази сцена? Разбира се, не поставям под въпрос вашата чувствителност по този въпрос. Каква трябва да бъде нашата гледна точка за Аднан?

М Г : Аднан виждаше такова право в себе си, защото беше „съпруг“. По-късно той съжалява за това, но изнасилването винаги е изнасилване. Това е насилие. Никой няма право да използва насилие срещу никого.

Ж : Отново работихте с Берен Саат, Къванч Татлътуг и Зерин Текиндор. Какви са вашите взаимоотношения?

М Г : Много добри.

Ж : Как оценявате преминаването на Kъванч Taтлъту от Бехлюл към Kузей и от Kузей към Курт Сеит ?

М Г : Kıvanç Tatlıtuğ е много успешен актьор. Той е много трудолюбив, много педантичен. Ние не се колебаехме да преминаваме от герой към герой, защото винаги бяхме сигурни в него.

Ж : Гледахте ли първата версия на Aşk-ı Memnu? Къде се различават двете?

М Г : Ние гледахме. Първата версия беше създаден в своето време. Ние я адаптирахме към настоящето. Има разлики, отговарящи на съвременните условия.

Ж : По това време пишете няколко сериала едновременно. Каква беше интензивността и темпото на работа? Спомени от онези дни? Реакция на публиката?

М Г : Поглеждайки назад сега, това беше темпо, на което не можех да повярвам. Пишехме три сериала едновременно. Не спях с дни, защото работех по-добре през нощта. Това ми причини нарушение на съня. Ние дори нямахме право да хванем грип. Когато кръвното ми се повиши, бях в спешното отделение на болницата с  хапче в устата и мислех за сценария, който трябваше да предам сутринта. Когато се прибрах в два през нощта, седнах и работех до сутринта. Често се повтаряше тази ситуация.

Ж : Сега дори повторенията горят. Как ви влияят тези повторения?

М Г : Щастливи сме.

Ж : Как снимахте последния епизод, последната сцена? Какво беше да завършиш работата, която залепи цяла Турция на екрана?

М Г : След като написах последната глава, почувствах, че на раменете ми е натоварена огромна тежест. Сякаш съм смачкан под нея. Голям товар. Избухнахме в сълзи, докато четяхме сценария за контрол. Спряхме и ... плакахме с дни ... С Едже се спогледахме и се разплакахме. Не знам защо плакахме толкова много в онези дни, дали защото се разделихме с героите си в сериала, дали заради болката, която всеки от тях преживя, или защото успяхме да завършим една работа и да преминем към друга с чиста съвет, но знам, че бяхме много, много емоционални.

Ж : Как оценявате Aşk-ı Memnu от днешната индустрия, свят и възглед за живота?

М Г : Не мога да различа забранената любов от възгледа за живота. ... Забранена или не, любовта е живот.. Aşk-ı Memnu се гледа в много страни и привлича голямо внимание. Горда съм. ...

М Г

Лека вечер!!!

Последна редакция: пн, 27 юни 2022, 23:11 от * Diva *

Общи условия

Активация на акаунт