Любители на кучета - 129

• 32 460
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Темата е за любители на кучета, а не кой си кастрирал кучето и кой не. Мине не мине и се появи някой да коментира как не разбира кви са тия хора, които не ги кастрират.
Говорим си, не си го йастрирай твоето, не е задължително, но и не мрънка, когато има проблем, защото помня, че се оплакване.
И не ми дръж тон.

# 361
Аз пък не съм длъжна като отида в кучешкия парк или градинка, постояно да си пазя кучето от агресивни разгонени женски или да се нахвърлят агресивни, НЕкастрирани мъжки по други мъжки кучета.
Нагледала съм се на такива и аман. Онзи ден пак имахме същия случай с едни далматинци. Пуснати без каишки, хвърлят се на всяко минаващо куче. Не съм длъжна да търпя подобно агресивно поведение, на безотговорни стопани, които натрапват кучетата си на всички останали, които търсят спокойствие.

# 362
  • Пловдив
Темата е за любители на кучета, а не кой си кастрирал кучето и кой не. Мине не мине и се появи някой да коментира как не разбира кви са тия хора, които не ги кастрират.
Явно не виждате ,или поне достатъчно често, трупове на изхвърлени бебета - прегазени,удавени,отровени ... Малцината са късметлиите , като моя и на Риюниън ,и още една дама с 3 броя осиновени(Извинявам се ,че не се сещам за ника) ,пилито.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 17:00 от whitefang

# 363
  • София
Ми не, не разбирам аз например, ако коментарът ти, Лютиче, е към мен. Край нас - пореден случай на ново кучило самоеди - женско, гледано в двор, уж под ключ и хоп, втора бременност ... за тази година. Пък стопанина, уж отговорно я гледа, раздаде първото кучило, ама сега сложно ...

# 364
Аз пък не съм длъжна като отида в кучешкия парк или градинка, постояно да си пазя кучето от агресивни разгонени женски или да се нахвърлят агресивни, НЕкастрирани мъжки по други мъжки кучета.
Нагледала съм се на такива и аман. Онзи ден пак имахме същия случай с едни далматинци. Пуснати без каишки, хвърлят се на всяко минаващо куче. Не съм длъжна да търпя подобно агресивно поведение, на безотговорни стопани, които натрапват кучетата си на всички останали, които търсят спокойствие.

Ключът е в болднатото, а не в кое е кастрирано и кое не.

Това поставяне под общ знаменател е изключително грозно. Това, че нечие куче ражда за втори път не значи, че при всички е така. Вие за вашите сте взели мерки. Оставете чуждите на мира.

# 365
  • София
Малко е като с децата. Нашите са най 🤣.все другите са виновни, но с разгонени кучета и пубери, оправия няма.  С кучетата е лесно, с пуберите, не, законът не го позволява, а колко презервативи съм купила?...

# 366
  • София
.....Оставете чуждите на мира.
Добре, Лютиче - но надявам се, разбираш, че пазенето на твоето, от останалите мъжкари наоколо трябва да го приемеш в такъв случай като нещо, което не подлежи на оплакване ...
В случая на кучето, дето ражда за кой ли път - ми е жал за него ... и кучилото, което няма да намери дом ...
edit - Реагираш остро, а не е нужно. Просто, както навсякъде има различни гледни точки. Ти се дръпна по повод факта, кой може и не може да си развъжда кучето. Оттам тръгнаха нещата. Лично аз, нямам против развъждането, стига да е с ясни критерий. Дори и не за породистост. Ето например мой приятел даде кучето си за развъждане - има вече първо кучило, което е раздадено до последно. Оттам нататък линията свършва, ако разбирате. ..

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 16:48 от pilito

# 367
  • sofia
Тари, честит нов приятел на Чоки! Много са сладки!
ОК, бялзъб, JRTподобни. Дори можем да ги наречем БТ-български териер?
За кастрацията...не е задължителна. Задължително трябва да е, кучето да се обгрижва, както и да се следи да не застрашава себе си и околните.

# 368
.....Оставете чуждите на мира.
Добре, Лютиче - но надявам се, разбираш, че пазенето на твоето, от останалите мъжкари наоколо трябва да го приемеш в такъв случай като нещо, което не подлежи на оплакване ...
В случая на кучето, дето ражда за кой ли път - ми е жал за него ... и кучилото, което няма да намери дом ...

Окейй, явно темата е с изисквания към кучетата и стопаните в нея. Предпочитам да не участвам, отколкото да мисля през цялото време дали ще ви хареса някое оплакване или начина, по който го гледам.

# 369
  • sofia
Лютиче, то е като с родителството. Всички се стараем...Няма перфектни родители, кучета и деца..

# 370
  • София
Ееее, хайде недейте така, де! Лютиче, никъде няма да ходиш - никой не те е нахокал лично, не се впрягай толкова!
Ако приемем, че се знаем достатъчно в темата, според мен не е трудно да се прави забележка на когото е уместно, без да се генерализира и без всеки да търси критика към себе си. Има отговорни и безотговорни стопани и това е. Кастрирани кучета също могат да са проблемни; факт е, че кастрацията е хубаво (но не задължително по закон) нещо. Моля ви, наистина не сме от вчера заедно Simple Smile

# 371
  • София
Лютиче, то е като с родителството. Всички се стараем...Няма перфектни родители, кучета и деца..
Има беее, нашите. И деца и говеда, все са перфектни 🤣. Особено като са с разстройство или имат газове.

# 372
  • sofia
Има беее, нашите. И деца и говеда, все са перфектни 🤣. Особено като са с разстройство или имат газове.
Бе моето подозирам, че не е идеално...Меко казано. Joy

# 373

Понеже моят е крайно неагресивен, нищо че е мъжки, голяма порода и некастриран (още), най-много го нападат по-малки от него кучета (по размер). По-голямо куче го е нападало само веднъж и то, докато беше още бебе. Едно дребно висна на повода от зор чак (стопанинът от немай къде го дръпна нагоре и продължи да напада от въздуха). Женски действително са го ръфали повече. Редовно го лаят дребни породи, като последното ме дразни много напоследък, защото когато е със щерката собственици на малки породи си позволяват погледи и коментари, все едно моето куче им е виновно, че те не са си възпитали техните.

# 374
  • sofia
Проблемът е в това. Несъобразителните стопани...За това избягвам ходенето на Кучешки поляни вече. След инцидента, при който кането метна Лелчо, не ми се рискува. Той си е откачалка. Водя си го на повод.
Кастриран е.

Общи условия

Активация на акаунт