Любители на кучета - 129

• 32 451
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Общо взето, какъвто стопанина, такова и кучето ...
Капоне е от тез, дето много лаят по-големите от него. Гледам да се махам от пътя им по - навреме, за да избегна срама Simple Smile)) Когато не успявам, се разминаваме, споглеждайки се със стопанина с усмивка - понякога виждам, как се наежва човека, че видиш ли, ей сега ще го наругая, че ми се пречка на свещената улица ...ама не, няма такова нещо.
По градини и градинки не ходим, щото нашия е чувствителен / страхлив Bowtie /.

# 376
  • плевен
Привет! Имам кавалерче на 6 месеца.Досега го храним със суха храна Dog Vision по препоръка на развъдника, от който го взехме. Два -три пъти купувам и храна на N@D, която си хапна с удоволствие. Дали някой има опит с тази храна ?
Ето го и него:

# 377
  • Варна
Аз пък ще си направя тениска с надпис " Не ни доближавайте, моите не са дружелюбни " , защото ми писна от странно гледащи ме стопани, как на секундата обръщам посоката или изчаквам разминаване, докато се крия зад някоя кола, казан, дърво, а те настоятелно ме гонят. Ми не искам бе, не искам.

# 378
  • sofia
Хаха, Естела, направи една и за мен!
А, пилето, искаш да кажеш, че и ние сме откачалки?!?Yum

# 379
  • Sofia
Оли, Тари, колко е сладко! Как се казва? И баткото как го приема?

Марсия
Ми как - седи и го гледа периферно - много е смешен

# 380
Тари много е сладко котето и гледам добре е прието и от сега се гласи да командори момъка 😁

Гледам много отговори и се чудех какво се е случило, а то пак темата за кастрацията. Тя си е доста спорна и винаги при повдигането й има обидени и напуснали темата. И аз съм от тия дето имат две такива смески и за туй и двете са кастрирани. Лютиче живее в Германия мисля и там всъщност няма бездомни кучета и котки и е нормално да не разбира защо ние тук подкрепяме кастрацията. Ей го днес в полето при моите кучета някой е изхвърлил едно мъжко. Голямо, с голяма глава, красиво и лакомо като за десет. Не е кастрирано и съм сигурна, че от някое село им се е видяло че много расте и много хляб ще яде и хайде в полето. А за мен остава да го храня и да кастрирам последното женско куче там, което още не съм успяла. Та заради ей тия бездомни, които все се увеличават подкрепям кастрацията, особенно за тези по дворовете в селата бих я направила задължителна ако от мен зависеше.

# 381
Лори е от серията ,, ненужни и за изхвърляне", от некастрирана майчица....Поздрави и обич -на всички ,от нас!

# 382
Огромните кученца ги кастрираме. Дребните си ги носите на ръце и после се пръкват едни, които никой не ги иска.
Съжалявам за грубия тон, но доста се напрягам от подобно отношение.
Я пак, че нещо не разбрах. Какво отношение?!

# 383
  • Пловдив
Много ми се иска да не разваляме добрата атмосфера в темата.
Тук сме събрани хора, които обичаме животните и дори да се родят неочаквани кученца съм сигурна, че всеки ще се отнесе отговорно и ще им намери дом.
Братчедке Лори, ненагледа се ти на природни красоти!

# 384
  • под тепетата
Лори, Roo Sparkling Heart
 Мъжът с най-чистите уши Satisfied

Иланг, споделям мнението ти!

# 385
Тамън идвах да се похваля, че паднаха последните корички от раната, дето си беше направила от близане на корема, след кастрацията, Гинчето. Ама и тя е плод на любов, не на селекция и  си остана непродадена и така се сдобихме с нея...Най- интересното е, че собствениците на майка ѝ, дето ни я оставиха уж за малко и после зачезнаха( като се появиха отново след седмица, вече си я обичахме, ама тя- душичка, влезе ни под кожите), ни убеждаваха да я заплодим поне веднъж, пък после да я кастрираме, пък кученцата какво ще правим, не стана ясно. И те така.....
И, да споделя, че след като няколко дни беше кротка и много послушна, диването взе да си връща формата и за наша радост, да беснее и прави бели. Вчера, в най-голямата жега, си беше отмъкнала един плетен шал и  след като избърса пода с него, се завиваше и си го постилаше- да ѝ е топличко:

# 386
Привет, не знам на кой му е кастрирано кучето и на кой не 😁 ама ние нали още не сме изкарвали Лъки и ще ми е много интересно как ще реагира на първата си разходка, но има време. Притеснявам се повече от уличните кучета, че той какъвто е и дребен.. и ако изляза с него и детето, и недай си Боже да ми изскочи някой голям пес 😱 Като че ли като бях по-малка не виждах така проблеми във всяко нещо, ама сега вече гледам по друг начин на нещата. Все лошото 🙄 Точно и стигнах до извода, че преди да родя нямах никакъв страх от кучета - без значение дали домашно или улично, дори глутници, обаче сега явно си подхранвам някакъв страх.. Днес се появи едно много красиво и голямо куче, не знам каква порода беше и дали не беше смесица - приличаше ми хем на Голдън ретривър, хем пък на коли, хем не знам.. много красив и моят мъж го галеше едно друго, обаче една играчка на детето запя и кучето сякаш се "наежи" или аз се притесних сигурно и грабнах детето 😁 Та така. Малко се притеснявам 🙂 И да ви питам - какво бихте препоръчали за разходките на малкото куче, тоест каишка със синджир или нагръдник, или?

# 387
  • sofia
Аз бих препоръчала да е нещо, което му е удобно и от което не може да се измъкне. Ние ползваме нагръдници. Хубаво е да е с вас, когато купувате, за да пробвате. Също, преди да го научите да ходи до вас спокойно, не ползвайте от рулетните поводи. Учи ги да дърпат и са доста опасни. Може да му вземете по-дълъг платнен повод. Има тренировъчни по 5-10 метра. Лакомства, за да се научи да слуша и добро настроение от вас! 😀

# 388
  • тук-там
Аз съм с едно кастрирано и едно не. И двамата са с родословие, Нъки е шоу. При нас е кауза. Много искаме да популяризираме породата в Бг и много искаме да развъдим Нъки. Бих ги развъдила и двамата, ама няма как - роднини са. За това кастрирахме Мокка. Като цяло аз съм от тези, които или развъждат или кастрират. Това смятам за коректно. Мъчно ми е за Мокка, защото няма да я продължим, а тя е страшно умно животно.

# 389
  • Пловдив
Оли, Тари, колко е сладко! Как се казва? И баткото как го приема?

Марсия
Ми как - седи и го гледа периферно - много е смешен
Демек, поглед " ко' е туй нЯщо"
Grinning

Дами, с дребосите , не сте откачалки
Но трябва сериозно да поработите  по
социализацията . Без значение от възрастта, може да се коригира .
Ама то така като сте се отнесли пренебрежително към тази част , защото е дребос и може накои да се "спасяват", като го вземат на ръце-което пък много опасно и рискувате вие да го отнесете при опитите да бъде "докопан" любимеца ви , дори и за безобидно подушване.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 03:08 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт