Любители на кучета - 129

• 32 472
  • 774
  •   1
Отговори
# 345
Тази снимка е жестока! Как лошо гледа дребното и как е навело глава голямото, не е истина направо Laughing

# 346
Хера е малко по-необичаен джак ръсел. Дори в един момент се съмнявахме дали действително е, но след като ветеринарят каза, а и други хора я разпознаха, няма вече никакво съмнение. И характерът е налице.
Вчера едно бездомно кученце се лепна за нас и освен да му дам малко от гранулките на Хера, които нося с нас навън в едно бурканче, нямаше какво да направя. Милото, и то търсеше обич и близост, и Хера му се зарадва...За пореден път вчера си обещах, че няма никога да бъда от онези собственици, които си изоставят кучетата. Може да й се ядосвам понякога, да се дразня на мърлявостта й, но едното нещо, което никога няма да направя, е да я зарежа някъде на произвола. Самата мисъл за това е толкова болезнена за мен, че се удивлявам, как на някои хора не им трепва нищо отвътре. Откакто я взехме, сънувам вече няколко пъти, че я изтървам от каишката и я губя. Това е сред най-големите ми страхове, да не хукне нанякъде и да изчезне. Тя всъщност веднъж вече се е отскубвала, но за да се втурне към един конкретен за нея дразнител, деца, които играеха с топка на едно игрище наблизо.
Но въпреки тревогите и страховете, вече не давам Хера за нищо и никого на света!

# 347
  • Пловдив
Хера е малко по-необичаен джак ръсел. Дори в един момент се съмнявахме дали действително е, но след като ветеринарят каза, а и други хора я разпознаха, няма вече никакво съмнение. И характерът е налице.
Няма какво да се съмнявате. Щом няма родословие ,издадено от оторизания  за това киноложки клуб,на който е член развъдчика продал ви кученцето,то  е "безпородно".Това не пречи да си го обичате и гледате дори по-добре от някои "маркови"(да се разбира породисти) кучета. Иначе самата украска не е необичайна ,нито извън "стандарта"

Цитат
Кришка
Така, като гледам, JRT скоро ще са официалното българско куче
JRT ,ще стане ,като преброите "JRT",като такива с официално родословие. Безразборното развъждане ,без необходимите здравни изследвания ,липса на генетично предавани заболявания в родители/прародители , тестове за характер,социализация,за работните линии - за работни качества , не е от полза за никоя порода .Нито пък за бъдещите стопани - едни очаквания ,различна реалност....
Иначе даже е "рядка" порода в световен мащаб - работно куче с много енергия и много специфичен профил на работа (под земята) , не много удачно за домашен любимец(заради енергията и темперамента).

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 14:54 от whitefang

# 348
О, порода любов над всичко! Но признавам, че много са ми симпатични и сладки джакръселчетата. И забелязвам как често, като срещнем мъжки, той е доста кротичък, а Хера е тази, която вдига врявата. Simple Smile
Първото й разгонване изглежда мина и го преодоляхме без много проблеми. Веднъж-два пъти едно мъжко кученце обаче като я преследваше... Simple Smile Той дори по-дребен от нея, ама упорит, не се отказва...Чак до входа на блока ни "изпрати". Аз я взех на ръце, той скача да я докопа...Голям цирк беше. Преди време така видях как една жена трябваше да си вземе на ръце женското кученце, защото един мераклия не ги оставяше на мира. Но това момиченце беше порода чау чае, поне два пъти по-голямо от Хера, а женицата беше от по-нисичките и слаби. Само си представям какво е да носиш на ръце огромно кученце!

# 349
  • София
Огромните кученца ги кастрираме. Дребните си ги носите на ръце и после се пръкват едни, които никой не ги иска.
Съжалявам за грубия тон, но доста се напрягам от подобно отношение.

# 350
Огромните кученца ги кастрираме. Дребните си ги носите на ръце и после се пръкват едни, които никой не ги иска.

Не разбирам защо масата стопани избягват да кастрират кучетата си.
Направо вече ми омръзва да обяснявам на критикари защо съм решила да кастрирам 8-килограмовото си куче.

# 351
  • София

Не разбирам защо масата стопани избягват да кастрират кучетата си.
Направо вече ми омръзва да обяснявам на критикари защо съм решила да кастрирам 8-килограмовото си куче.
Тук имаше дискусия, но замря. И аз не разбирам. Единствено МЗТ има куче, което е ок за развъждане. Едно от двете и.
Това с да роди веднъж, да не му се махне мъжкото достойнство и подобни ме потрисат.
Гледам мелезче, което страда от много генетични заболявания, които нямаше да ги има, ако майка му и баща му бяха кастрирани.

# 352
Пак ще кажа - всеки сам избира какво да прави с кучето си. И по какво ти прецени, че само МТЗ има куче, което става за развъждане?

# 353
  • София
Явно някои стопани приемат лично имането на репродуктивни способности на питомеца си ...
Нашия куч беше НЕкастриран, като си го взехме ... на 5 години ... Няколко месеца по-късно, като посвикна с нас, коригирахме това. Има разлика откъм поведение, а именно е по-спокоен. Сега се дърли на по-големи от него, ама то, това си е характерче, не подлежи на корекция ...

# 354
  • София
Пак ще кажа - всеки сам избира какво да прави с кучето си. И по какво ти прецени, че само МТЗ има куче, което става за развъждане?
Просто сме писали с нея. Знам, че и твоето е породисто.
Ако ще ги развъждате, ок,ако не, е проблем.

# 355
  • София
И моята е породиста, дори баща ѝ е многократен международен шампион.
И въпреки това е кастрирана.

# 356
Щом сте решили, кастрирайте си кучетата. Няма нужда от коментари за останалите.

# 357
  • Пловдив
За момента ,поне по изискване за родители/прародители става. Когато/ако реши ,че ще го запложда (и може да си позволи разходите -предварителни(а тези изследвания хич не са евтини) и за отгелждане на котилото) , трябва да направи необходимите изследвания (за специфични за породата заболявания), очевидно ,че не е работно куче(или поне не са обучава за такова), та тези критерии отпадат(работните ),  и ако не ходи по изложби (шоу клас куче) ,поколението ще е "пет" клас(евентуално може да се класират и за "шоу").След което да получи допуск от съотвентния киноложки клуб - иначе палетата няма да имат "заветното" родословие.

Коментара  ми не целеше повдигане на темата за/против кастрацията Посочих какво е необходимо за да се твърди че определен екземпляр купен за определена порода ,е наистина представител на породата.

Последна редакция: вт, 05 юли 2022, 16:24 от whitefang

# 358
  • София
Така е Лютиче, но няма нужда и от коментари как някой ви е гонил.

# 359
Темата е за любители на кучета, а не кой си кастрирал кучето и кой не. Мине не мине и се появи някой да коментира как не разбира кви са тия хора, които не ги кастрират.

Общи условия

Активация на акаунт