Любители на кучета - 129

• 32 357
  • 774
  •   1
Отговори
# 90
Добре е Мейпъл, в моментите когато не спи и не лежи, ме подканя да ходим в кухнята да я черпя Grinning много е смешна, ама я черпя де. Вече иска да се качва и по диваните, на обедната разходка пък едва  я удържах да ходи бавно и да не яде боклуци от земята.Жизнена е като цяло.

Вкъщи установихме, че и даваме май доста повече храна, отколкото трябва. Grinning Вет каза сега след кастрацията да внимаваме да не надебелее и реших да видя на опаковката на новата храна по колко трябва да и даваме - пише около 90-100грама за нейните кг и възраст, а ние и даваме към 150, та ще я редуцираме. Интересно че за 6 месечни дажбата е толкова и после започва да спада, та ние я храним като 6 месечна Grinning Иначе е фина мадама, тежи около 6кг.

Дано и се размине на Джинката, решила е да се почерпи петъчно. Тези кренвирши както са супер ароматни, не вярвам някое куче да може да им устои.

А почиващите в чужбина кученца са направо като картичка Heart Eyes

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 16:17 от Plamena..

# 91
Засега е добре Гинчето- игрива е и търси нещо да яде, ама съм наложила запор до вечерята( когато ще получи само чисти гранули, щото иначе вечер пускаме малко кисело мляко или пастет бонус към дажбата). Мисля да ѝ дам и пробиотик. И продължавам да се надявам да е паднало от някой дето е ял в движение или просто е решил да нахрани кварталните котки...., че ни е малко кофти квартала- пълно е с вдигащи чистачките и пукащи гуми, та предполагам че на тия персонажи дето колите и хората им пречат, може и  хайванчетата да ги дразнят, знам ли?!?
Радвам се за Рилка и решението- дано да се спогодят с другото кученце и да се забавляват, докато ги няма мама и тати!
А, Мейпъл е направо дребос с тия 6 кила. Наша Джини е 7 и нещо в момента. Да, знам че е  едра за пинчер, ама явно не само чихуахуа имаме в гените( не е дебела, просто е едра и височка).

# 92
  • Sofia
Изпуснах ви нещо…
Да се съвзема бързо Мейпъл, а Гинчето (обожавам и името!) колко ли ще е изяла…
Аз сутринта вадих рибешки скелет от устата на Чоки! Що боклуци е изял…

Притеснявам се от известно време от едно топченце, което му излезе на лапичката. Докторът каза да не го пипаме, ако не расте, но аз да питам някой дали се е сблъсквал с нещо такова:

# 93
Изпуснах ви нещо…
Да се съвзема бързо Мейпъл, а Гинчето (обожавам и името!) колко ли ще е изяла…
Аз сутринта вадих рибешки скелет от устата на Чоки! Що боклуци е изял…

Притеснявам се от известно време от едно топченце, което му излезе на лапичката. Докторът каза да не го пипаме, ако не расте, но аз да питам някой дали се е сблъсквал с нещо такова:

Да,Арес имаше същото. И аз доста се бях притеснила,но вет ми каза,че щом не расте няма грам място за притеснение. Най-вероятно набождане на трева ми беше казал. Мина от самосебе си,но стоя доста-може би около месец.
Аз даже и тук бях качила снимка и аз,преди да попитам ветеринаря ни.

# 94
Тари не знам дали помниш, ама на Макс му махах едно топче от лапата. Ама това вашето изглежда малко и не мисля, че ще създава проблем. Следи само дали не расте и не пречи на ходенето. При Макс беше между пръстите и беше станало доста голямо докато видя, че има нещо. Изглеждаше и доста по-различно от това на Чоки. Отстраниха го оперативно, защото се притесняваше вет, че ако се увеличи още няма да има достатъчно кожа да зашие мястото. При Макс даже вътрешната част (под кожата) се оказа, че е била по голяма от външната. Та мина и замина и това.

Гинчето щом до сега не е проявила симптоми за натравяне, мисля че просто някоя добра душа е искала да нахрани някое бездомниче. Ама то с толкоз изроди някак сме свикнали все най-лошото да очакваме.

# 95
  • София
Тари,Фея преди 3-4 години имаше подобно нещо,известно време си стоеше така,но в даден момент взе да расте и го махнаха оперативно,оказа се тумор,но нямаше злокачествени клетки в него при изследването му.

Отдавна не съм се вясвала в темата,на болничките бързо оздравяване и весело лято на всички Yellow Heart

# 96
  • Sofia
Благодаря за отговорите!
Сетих се и аз за Макс, но не ми изглеждаше неговото така.
Мартина, това топче е от няколко месеца вече, а сега видях, че и на задната лапичка излиза ново. Ще изчакам още и ще го наблюдавам.
Дано не е тумор, Слънчогледке, направо настръхнах!

# 97
Tari, стискам палци да е нещо безобидно.

Снощи Мейпъл изяде една хартиена формичка от мъфин, а на сутринта на изхода беше твърдо и малко, хартийка не видях. Дали ще я изкара по-късно през деня или трябва да и дам нещо да я улесня се чудя?

Иначе е много добре, дивее и се, тича и се, но гледаме да я ограничаваме да не се претоварва. Не показва по никакъв начин да я боли.

Клюкарка:

# 98
  • под тепетата
Не мисля, че хартийката ще е проблем, но ако те притеснява - дай ѝ парченце масло.

# 99
  • София
След кастрация, не бих давала масло. Остави я. Хартията ще се разгради, или ще излезе сама. Нормално е да е малко на изхода, все пак не е яла нормално.

# 100
# 101
  • София
Тинти, само за целуване е това мокро носленце.
Бебето днес излиза пода, след като ММ изля литър пилешка супа. Можех да го спра, но ми беше по-лесно чистенето после 🤣.

# 102
  • тук-там
Тамън е хапнал сладурът Simple Smile

# 103
  • София
И преди, и сега - пак сме на прозореца! Smile

# 104
Огромна разлика след грозния период 😍

Общи условия

Активация на акаунт