Любители на кучета - 129

• 32 446
  • 774
  •   1
Отговори
# 390
  • sofia
Ми че то баш при пустата социализация моето щеше да загине...

# 391
  • София
Моята/йорки/ оня ден беше учудващо социална с две дребни женски. Иначе се кара на всички.
Не е кастрирана, защото се разгонва много рядко, по принцип й търсим мъж, а не можем да й намерим. Ако случайно се стигне до кученца накрая, има цяла опашка желаещи.
Бяхме на море и плажът й идва много тежък, обаче не иска да седи в къщата.

# 392
  • София
Уф, и аз не знам какво да си пожелая. Ако кучето ти е саможиво и ръмжи на всички - не е добре, но и ако е като моята досадница, дето се вре навсякъде и е убедена, че всички са добри и искат като нея да си играят - пак не е работа. Страх ме е да не я сдави някой, защото раните от зъби заздравяват, но ефектът върху психиката на кучето може да е много траен и крайно неприятен.
На всяка разходка съм като на тръни. Онзи ден докато се обърна - Джина се завряла да досажда на една вързана питбулка,  при това явно наскоро родила. Anguished Косите ми се изправиха, като ги видях - питбулката ръмжи, показва зъби, моята глупана подскача около нея и върти опашка.  Хората се оплакват, че кучетата им са страхливи, аз се чудя как поне малко да наплаша моята, преди да я е уплашил зле някой друг.
Широко й е около врата - пет минути да си Джинката... Yum

# 393
  • sofia
При Лелчо се получи така...И той беше доста игрив и контактен. След поредица от инциденти, предпочита да стои настрани. Разхождаме се на повод и избягваме ситуации, но ето и преди малко едно голямо пуснато куче, за малко да ни налети. Аман, значи.

# 394
  • София
Моята/йорки/ оня ден беше учудващо социална с две дребни женски. Иначе се кара на всички.
Не е кастрирана, защото се разгонва много рядко, по принцип й търсим мъж, а не можем да й намерим. Ако случайно се стигне до кученца накрая, има цяла опашка желаещи.
Бяхме на море и плажът й идва много тежък, обаче не иска да седи в къщата.

Моля те, не го прави. Тя е далеч от стандартите за породата.

# 395
  • София
Колкото по-дребно е кучето, толкова е по-смело 🤣.
Много от дребните породи са ловджийски кучетаили селекция от такива. Инстинктите са им на място, но в малка опаковка.
Моят ужас е, да не ни налети дребълс, защото ще е страшно. С куче с ръста на бебето, няма да е хубаво, но най-вероятно ще ги разтървем и ще се отърват с някоя рана.
На повод и свободен по поляните. Още работя по командата "тук".

# 396
Аз честно не знам как на някой любител може да му се занимава с кученца. Пишкащи и акащи няколко броя в продължение на поне 2 месеца…бррр.

Щерката е много навита да размножаваме Вълчан. Ама е на 14г., простено ѝ е още да вижда романтичното в начинанието и да не си дава ясна сметка за последствията. Хич не ме интересува мен ни родословието, дето го има, ни шампионите назад, дето са му рода.

Като лекувахме зимата бъбречните проблеми, в клиниката имаше йорки след секцио и 2-3 бебета в кувьоз. Удоволствието това куче да роди със сигурност е струвало поне 4-цифрена сума и първата не е била 1-2.

# 397
  • София
Хаха, Естела, направи една и за мен!
А, пилето, искаш да кажеш, че и ние сме откачалки?!?Yum
Хапсолютно, бре Кришке Bowtie ЧерпЪ те кЮфте по повода Meat On Bone И който има нужда, да не остане непочерпен Simple Smile
Whitefang  Аз мислех, че дресировката се случва в ранна възраст на кучето. Сега ме замисляш дали не бих могла да се опитам малко да го очупя наШто .. Relaxed

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 10:02 от pilito

# 398
Една приятелка така реши да си развъжда йоркито. То не бяха тестове, добавки, раждане със секцио, после терапии за възстановяне. Беше й побеляла косата и се закле никога повече да не й го причинява.

# 399
  • София
Аз за това говоря и за това, което Змия каза. Дори кучета, които са от една порода, не винаги са годни за размножаване. Селекцията е много сериозна работа. Външният вид е най-малкото. Аз нехубаво куче не съм виждала. Другите неща са много по-важни.
Попи, като и е мерак, да доброволства в приют. Бебета да искаш там. Хем ще и дойде акъла 🤣.

# 400
Мейпъл също е приятелски настроена към всички - и хора и животни. Оня ден на поляната две кучета тръгнаха да бягат към нея и тя веднага ляга по гръб, а едното играе много грубо,тя изскимтя и аз я взех и дръпнах настрани.
Вчера пък за първи път я чух да лае навън Grinning тя като цяло лае много рядко, но вчера се прибираме и пред блока имаше една гъсеничка и тя се чуди какво е това, гъсеничката мръдна няколко пъти и Мейпъл се зачуди какво е това нещо Grinning и я залая.

Angelovam ние в началото като я извеждахме бяхме с каишка, но много се дърпаше. Пробвахме след това с нагръдник и е много по-добре положението, та аз бих препоръчала нагръдник.

За кастрацията - Мейпъл е от лицензиран развъдник, пет клас, но изобщо не сме си и помисляли да я развъждаме, даже като я заведохме за първи път при вет питах кога може да я кастрираме. Само като се замисля колко занимание би било с малки кучета и как после ще е трудно да се търси дом, ми става лошо . Голям стрес ми беше да не я качи някое куче, много  пазене беше като излизахме навън, сега ми е много по-спокойно откакто я кастрираме . Въпреки че вчера едно мъжко йорки искаше да и се качи, но предполагам че доминира.

Ние имаме огромен проблем с яденето навън. Тя буквално излиза, за да обере всичко, което е по земята. Очите ми са на 4 и преди да е изяла нещо на команда 'остави' - оставя и я черпя награда, но то в един момент наградите свършват, а пръчките и костилките - не. Също ако е лапнала вече нещо , много рядко го оставя на команда. Много се чудим дали да не потърсим консултация с треньор.

# 401
Мейпъл също е приятелски настроена към всички - и хора и животни. Оня ден на поляната две кучета тръгнаха да бягат към нея и тя веднага ляга по гръб, а едното играе много грубо,тя изскимтя и аз я взех и дръпнах настрани.
Вчера пък за първи път я чух да лае навън Grinning тя като цяло лае много рядко, но вчера се прибираме и пред блока имаше една гъсеничка и тя се чуди какво е това, гъсеничката мръдна няколко пъти и Мейпъл се зачуди какво е това нещо Grinning и я залая.

Angelovam ние в началото като я извеждахме бяхме с каишка, но много се дърпаше. Пробвахме след това с нагръдник и е много по-добре положението, та аз бих препоръчала нагръдник.

За кастрацията - Мейпъл е от лицензиран развъдник, пет клас, но изобщо не сме си и помисляли да я развъждаме, даже като я заведохме за първи път при вет питах кога може да я кастрираме. Само като се замисля колко занимание би било с малки кучета и как после ще е трудно да се търси дом, ми става лошо . Голям стрес ми беше да не я качи някое куче, много  пазене беше като излизахме навън, сега ми е много по-спокойно откакто я кастрираме . Въпреки че вчера едно мъжко йорки искаше да и се качи, но предполагам че доминира.

Ние имаме огромен проблем с яденето навън. Тя буквално излиза, за да обере всичко, което е по земята. Очите ми са на 4 и преди да е изяла нещо на команда 'остави' - оставя и я черпя награда, но то в един момент наградите свършват, а пръчките и костилките - не. Също ако е лапнала вече нещо , много рядко го оставя на команда. Много се чудим дали да не потърсим консултация с треньор.
И нашата Мейпъл е абсолютно същата.  Laughing

# 402
Момичета, има ли някоя от вас, оставила кучето на хотел покрай летните отпуски? По-конкретно се интересувам от хотел "Дея" в гр. Съединение. Търся нещо около Пловдив. Всякакви препоръки са ми от полза 🤗

# 403
Вече съм решила да кастрирам Хера, но няма да стане сега, тук и веднага. В момента сме извън София, където е нейният ветеринар, и вероятно ще стане чак наесен. Посъветваха ме други собственици на кучета. Според тях раната от кастрацията ще й причинява голям дискомфорт в летните температури, и смятам, че е логично. Дотогава ще я пазя. Това е положението и който не е съгласен, негов проблем.
А Хера май обича да се набутва при големи кучета. В София вече има една приятелка лабрадорка и види ли я, все при нея тича и гальовно я хапе и скача по нея. Simple Smile Но и лабрадорката е кротка и няма против, угажда й. Има и едно грамадно куче в района, но и от него Хера не се бои. Разбира се, държа я на каишката, защото има един друг женски лабрадор, който изразително ръмжи, когато Хера се хвърля да  му се радва. Трябва си контрол, несъмнено, малчовците нямат спирачки. Иначе Хера с повечето кучета се разбира, дори няма проблем и с хора да я галят, но винаги съм нащрек. Гледам най-добре да я дърпам надалече от малки деца, тях май не ги харесва, да не стане беля. Да не говорим за очевидната неприязън на Хера към колела, тротинетки и топки. Веднъж така ми се изплъзна, за да изтича на една площадка при деца, играещи с топка. Нищо не им направи, но звукът от удрянето на топката в земята я нервира.

# 404
  • На земята
Да се запишем и ние. Мейси е много дружелюбна и търчи да се радва на всички. Като видя хора я дърпам, че е много нахална.
От разходката вчера :

Общи условия

Активация на акаунт