Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 10

• 69 602
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Момичета,
Някоя от вас изследвала ли е нивата на естроген преди започване на подготовка за ЗЕТ?
При положение че нивата са високи да кажем, дали пак държат на мега дози Естрофем или някак се съобразяват и с нивата които организмът е произвел?🤔
При мен като цяло не правят никакви изследвания, само ехограф.

# 511
Високият естроген преди започване не е ли от задържан фоликул или овулация

# 512
Момичета след 2 дена ми е трансфера но днес се събудих със менстурални болки това дали е нормално?Слагам 2×1циклогест 3×2естрофем 1инжекция полурекс надявам се дс ги изписвам правилно имената

# 513
Високият естроген преди започване не е ли от задържан фоликул или овулация

В моя случай се получава при бърз старт на антрални фоликули и много ранна овулация.
И понеже съм с поликистозна мастопатия и кистите много нарастнаха от всички хормони с които трябваше да се натъпча, та сега съм в размисли, как ли ще процедира лекаря и някой изобщо изследват ли го за нивата на естроген преди подготовка?🤔

# 514
Мен ме изследваха на втория ден от цикъла - естроген и прогестерон. След  като излезе резултата ми назначиха естрофем.

# 515
  • София
Здравейте,

на 37г. съм, без партньор. Наскоро ме диагностицираха с НЯР. Не съм готова да премина на директно инвитро с донор, но искам да се подсигуря със замразяване на яйцеклетки или ембриони в зависимост от това колко яйцеклетки могат да произведат яйчниците ми при стимулация. Според вас колко ембриона трябва да замразя, за да имам реален шанс за успех? Благодаря!

Karamba, действай смело! Аз бях на толкова години без партньор, когато отидох в "Надежда" с ясната цел да махнат огромна миома и да замразя яйцеклетки. Ей така, за всеки случай. Тогава разбрах, че и аз съм с много намален резерв. Със зор изкарах 4 яйцеклетки. Замразяването и съхранението са си пари, но се преживяват.
След време намерих мъжа за/до/покрай/около, изобщо - моя си човек. Започнахме наново ходене в болницата, с цел замразяване на още яйцеклетки и после трансфер. Оказа се, че и той има лоши резултати, затова мъките ни продължават. За 4 г. успях да дам от себе си още 10-тина яйцеклетки, като сега разчитам на оплождане и трансфер на тези първи 4, които са от времето, когато бях по-млада.
Подсещам само, че има една процедура, наречена PRP - инжектиране на обработена твоя кръв в яйчниците за стимулация/подмладяване. Може да попиташ лекаря си дали е подходяща за теб.
Съвсем сериозно - не се мотай повече. Отиваш, правиш стимулация и замразяваш яйцеклетки. За ембриони е рано, при положение, че нямаш партньор. Запази си ги за известно време (не много, защото после и трансферите стават трудни) и ако не откриеш човек, тогава може да размразиш и оплодиш с донорски материал. Това за 5-те деца е вярно и не съм наясно дали се замразяват ембриони с донорски материал. Няма логика, така ще се народят стотици деца без контрол. Вероятно се ползват само за свеж трансфер.
Откакто започнах ходенето по тези мъки агитирам всяка позната нераждала жена да замрази яйцеклетки. Даже аз късно го направих, а го мислех от доста преди това.
Та - действай! Веднага:) Те си остават твои, за когато дойде кандидат таткото (реален или донор).

Успех и на всички други в битката.
Стискайте ми палци и на мен. В петък съм на биопсия и после ще размразяваме.

# 516
  • Варна
Момичета подувате ли се от тия хормони? Пия естрофем 14 дни вече, от три дни слагам пролутекст и утрогестан, ще се пръсна 😥

# 517
Да. Свиквай, ако е успешен трансфера до към 12-14 седмица ще си все подута. А после корема ще расте

# 518
  • Варна
Да. Свиквай, ако е успешен трансфера до към 12-14 седмица ще си все подута. А после корема ще расте
Предния път бях по друга схема и мислех, че е от летрозола, но явно всичко накуп си оказва влияние Simple Smile Важното е да стане, всичко ще изтърпим

# 519
Здравейте момичета,
На 3ти ден след трансфер (без деня на трансфера) на 2 тридневни ембриона на 6 и 7 клетки съм…
От 2 дни много силни предменструални  болки просто очаквам цикъл всеки момент сякаш…
Та се чудя да ходя ли на лекар да погледнат или…? Пия но-шпа плюс всички други лекарства и чакам но се чудех.
Дали има родени деца след такъв старт на след трансфер?!?

# 520
Здравейте момичета,
На 3ти ден след трансфер (без деня на трансфера) на 2 тридневни ембриона на 6 и 7 клетки съм…
От 2 дни много силни предменструални  болки просто очаквам цикъл всеки момент сякаш…
Та се чудя да ходя ли на лекар да погледнат или…? Пия но-шпа плюс всички други лекарства и чакам но се чудех.

Може да пиете но шпа 3х2 за болките . На преглед , нито някой ще се съгласи да Ви прегледа , нито ще има какво да се види

# 521
Да така е знам, Ivanamar, ще се чака ... дай Боже да се получи
Добре благодаря ще увелича но шпа

Здравейте момичета,

Може да пиете но шпа 3х2 за болките . На преглед , нито някой ще се съгласи да Ви прегледа , нито ще има какво да се види

# 522
Здравейте. От вчера започнах подготовка за ЗЕТ с естрофем, но мъжа ми беше болен тази седмица и явно и аз се накачих. Почивните дни няма шанс да се свържа с лекаря си, затова питам тук - има ли някоя от вас, която е била болна седмица -две преди трансфер или на която й е бил отменен трансфера по тази причина?

# 523
  • гр. София
Здравейте. От вчера започнах подготовка за ЗЕТ с естрофем, но мъжа ми беше болен тази седмица и явно и аз се накачих. Почивните дни няма шанс да се свържа с лекаря си, затова питам тук - има ли някоя от вас, която е била болна седмица -две преди трансфер или на която й е бил отменен трансфера по тази причина?
Аз, една седмица преди трансфер хванах грип А. Отменихме трансфера. NK клетките има опасност да убият ембриончето. Късмет!

# 524
Здравейте!
Февруари приключи с неуспешен замразен трансфер за нас:(
Стимулацията преди този трансфер беше през април 2022. Питах кога отново може да се пристъпи към нова стимулация и според доктора можем да стартираме нов опит 1 цикъл след неуспешния ЗЕТ. Това не е ли много скоро? Знам, че след неуспешна стимулация, препоръките са за изчакване от поне 3-4 цикъла, но след ЗЕТ явно не е така..

Общи условия

Активация на акаунт