ОС/AFK ЧААТАЙ УЛУСОЙ, ХАЗАЛ КАЯ - Проекти и Колеги - тема 516

• 27 200
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Марги , Бел, Благодаря.Kissing Heart

Йонка Joy Така е по удобно за изписване.
Марга измисли и на Дуда и Гинчо и така си останаха.

Цъкнах клипчето от Крис. Корейката е нежна точно както Бел я описа.
Красива е. Heart Eyes
Ще ме накарате и аз да го загледам, но се въздържам засега за да не хлътна.

Марги , да си попадала на превод на бг  на продължението на трима братя и три сестри.
Латиното. Успешен е по НФ в класациите.  Аз си ги обичам и харесвам актьорите.  Особено Данна и Марио. Heart
Двамата обичат да работят заедно.

# 406
Екзекутират за измяна единия брат, който е бил в комбина с 8ия и в когото е влюбена помощничката на главната героиня. Малкият брат лично помоли да умре от ръката на 4ия Това е един от най-разтърсващите моменти.
Белл, признавам си - вече съм на повторка.
Феми, гледай го, няма да съжаляваш.
В Пера Палас нещо подобно ли се случва с героинята на Хазал?

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 14:04 от Рори72

# 407
Рори , за Пера Палас и героинята на Хазал ще ти пратя на лични линк за сериала. Ако желаеш разбира се. Объркващо е и там с пренасянето в епохите.

# 408
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Казвах ви, че повторката е задължителна. Joy

Белл, на мен ми харесва музиката от видеото, но признавам не е масов тип музика. Нищо общо няма с кей-попа, ако това са били очакванията.
Йонка (и аз вече не мога да ѝ напиша името Joy, не ми е прясно гледането) ражда наследник на трона, но не получава и капка любов от Уанг Со. Един вид изпълнение по задължение и толкова.
Един задкулисен кадър да сложа. Heart Eyes

Криси, приемам извинението. Точно това фенско творчество не го бях гледала.
По темата с втори сезон слагам това -
"‘Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo’ Season 1 премиерата на телевизия SBS е от 29 август 2016 г. до 1 ноември 2016 г. за 20 епизода. Шоуто се сблъска с критики за изпълнението, режисурата и сценария, въпреки високия си бюджет и звездния си ансамбъл. Шоуто обаче силно повлия на публиката и феновете все още очакват всякакви актуализации по отношение на втори сезон.
Заклетите фенове на шоуто дори подадоха онлайн петиции с молба SBS да върне историческата драма. В интервю Лий Джун-ги, членът на актьорския състав, намекна да се върне на екрана заедно със звездата Ли Джи-Ън, но въпреки всички тези петиции и намеци, е малко вероятно „Сезон 2 на любовниците на луната: Алено сърце Рьо“ да да бъде пуснат.
В случай че ‘Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo’ има Сезон 2 , не очакваме датата на пускане да е преди 2022 ."

Значи и тук е малко като с турските сериали. Колкото и да се харесват на международната публика, ако в страната производител сериалът не е на върха, трудно биха вложили финансови средства в следващ сезон. Макар в конкретния случай да имам основания да мисля, че не е точно така. Едно, че сериалът има номинации и награди и друго, през 2019 по друга телевизия е пуснат силно напомнящият "Алено сърце" Dreaming Back to the Qing Dynasty. Слагам ви главният там, сюжетът е почти същият. Мисля не е превеждан на български.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 02:14 от profi_1

# 409
Рори , за Пера Палас и героинята на Хазал ще ти пратя на лични линк за сериала. Ако желаеш разбира се. Объркващо е и там с пренасянето в епохите.
Феми, искам разбира се, но ако има превод на БГ.
Профче, на повторка емоцията е като за сефте. И с Фемирите бях така. Хванах се в мрежата по лейдито, но не можех да чакам за следващ епизод и го гледах и повтарях в интернет, после гледах по лейдито, а когато бяха към края на 2и сезон започна и по фемилито и отново гледах като за сефте.
Какво не му харесват критиците и корейския зрител?

# 410
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не зная. Срещнах текста, който цитирах. Там говорят за това. Не познаваме обществото и нравите им, няма как да преценим какво не би им харесало. Може да има нещо в исторически аспект, което да не могат да възприемат. В промо филма, или в някое друго изгледано от мен видео или изчетена статия, ми направи впечатление, че твърде много обяснения имаше за епохата, в която се развива действието. Нещо като набиване в главата, че е било така.
Освен това всички номинации и награди за сериала са в рамките на самата телевизия SBS. Не видях някакви общонационални. Но е много възможно в един конкурентен пазар, за да не се ритат по кокалчетата, телевизиите да се ограничават само до себе си. Който владее добре английски може да потърси повече информация. Щеше да е хубаво и корейски да знаеше някой ... Laughing

Чакам Белл да преглътне финала и да си излее преживяното. А после и след повторката. Wink

# 411
Феми, аз пък уж не проявявам интерес към продължението на Трима братя, три сестри, а като попадна на някаква информация за сериала и актьорите в последните месеци се спирам да прочета Laughing
Като цяло феновете май са разочаровани, нямаше нужда 20 години по-късно да се напъват да съсипват успешен сериал...
Посъбрали са каста + няколко пораснали деца, но много мрачна обстановка и не се споменава нито дума за братовчедката на тримата братя, която беше като двойничка на покойната им сестра.
Тц, не го бива. С превод не го открих, но в Ютюб има някакъв плейлист . Като им гледам времетраенето май не са целите епизоди https://youtube.com/playlist?list=PLuS3qy90fem__2I4XHp6ynb-1d7rteSfk

Има си причина навярно Алено сърце да не е чак толкова добре приет в родината си. Може би историческата действителност е друга...

Рори, бях забравила за екзекуцията на Уанг Уон (деветия).
Поплаках си доста на момента когато малкия принц поиска да умре от ръката на четвъртия.

Трудно било да се объркат принцовете един с друг, не са чак толкова еднакви Joy
Чисто физическа прилика намирам при 13 и 14-тия. Добре, че на единия му името поне не е Уанг. Не си обясних защо е Пек А и няма общо с това на останалите братя...

Феми, нищо не губиш ако опиташ. Е, на мен ми взе ума, но това са подробности Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 412
  • Варненска клюкарка
И на мен ми взе ума, хлътнах до ушите❤ Проф, преведено инфото, което срещнах при падругите онзи ден докато търсех пета серия, е критика за некоректно поднесена информация за важни исторически събития и имена и твърде много акцентиране на любовната линия, било обидно, неуважително когато ставало въпрос за създаването на държявата и т.н.. Та може би това е причината за неодобрението. А в чужбина съм убедена, че хич не ги е вълнувило че са променили някакви исторически факти, вълнувала ги е точно любовта на ГГ. Ние например не знаем съществувала ли е такава династия Уонг, имало ли е такъв принц по прякор Вълка, който е станал крал. То и по начало дават заявка за приказен сюжет с връщането на едно съвременно момиче във времето назад. Не дочетох, но ще го потърся пак, бързах да продължа с гледането. Помня че навремето по подобни причини много критикуааха турския ВВ, били представили страната като един харем в който борбите били по-сериозно застъпени, отколкото успехите на империята, а навсякъде от където мина ВВ и на зрителите им беше все едно дали вярно са представили исторически факти, беше много харесван.
Все едно, сериалът е прекрасен.

Да, малкия загина от меча на Вълка, но той и така умираше. Аз плаках и за малкия и за четвъртия в този момент. Много силни сцени бяха. Разчувствах се още когато Вълка и брат му с обеците кръстасаха мечавете на ръба на скалата,
плаках с Вълка когато той плачеше на крехкото рамо на девойката. Аз отдавам това със съсичането на най-малкия и на специфичната култура е градиции на източните народии в онези времена по онези земи. Нещо като ритуалните самоубийства на честта в древна Япония...
Проф, за да съм честна ще кажа, че не хвалбите от теб привлякоха вниманието ми, мен думи за пътуване  назад във времето, са ми еден голям червен знак ктоп😳 Привличането ми започна от там, че разцъках видеото от Марга. Никога досега не съм хлътвала просто гледайки фенско видео, но ГГ са доста впечатляващи и както казах преди, тръгнах по следите в ЮТ, разцъквах видео след видео, мина полунощ, доспа ми  се, но исках още и още и ей ме на...

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 11:39 от Беллора

# 413
Аз обърнах внимание когато Профи спомена Алено сърце, но точно тогава не беше момента да почвам нов сериал. Даже около 20+ дни изобщо не пусках телевизия. Но така ми взе акъла от събота насам, че на повторка съм на 12та серия и ги гледам като за пръв път.
Белл, аз потърсих инфо на БГ за Корьо. Действително е основан от Уанг Гон и четвъртия крал е Уанг Со. Но не пише нищо повече. Просто на БГ няма инфо за дълбоката история на този народ.

# 414
Понякога и едно изречение стига, за да ми разпали любопитството. В случая много се впечатлих от думите на Профи, че ГГ сам си е химия. Просто ми се е прииска да проверя. Stuck Out Tongue Winking Eye
Обаче мина време откакто тя сподели първите си впечатления и после не можех да се сетя дори за заглавието - не знам защо но ми се завъртя в ума Сияйна луна Joy  Добре, че разпраща линкове Kissing Heart

Аз така процедирам. Негласно навивам. Joy Впечатлена ли съм бързам да покажа видео/снимки hahaha

Доста силни диалози имат да вметна между другото...

# 415
Да, диалозите са много силни. Няма една излишна реплика или липсваща такава. И музиката ми бърка надълбоко в душата. Не бих казала че е просто история за романтична любов, защото е история за любовта във всичките й измерения и разновидности. Даже двете любови на момичето са толкова различни като сила, внушение, изразяване. А любовта към приятели, близки, към майката показана под различни ъгли, към детето, към страната. Чувството за дълг, отговорност. Историята на героите в сериала е толкова добре създадена, че ме накара да се заинтересувам от историята и създаването на Корея. Вече бях гледала също много вълнуваща леко историческа корейска драма за преди около 400г и вече знаех, че са добри в правенето на исторически сериали, че са интересен народ.

# 416
  • Варненска клюкарка
Ами ето на, имало е династия Уанг и крал носещ име като главния, остава и прякорът му да е бил същия, ясно що са се възпалили в Корея, пък навън се приема много добре. Няма как такава история да има продължение, нито щастлив финал след като корейците си познават историята.
От друга страна турците приеха Пера добре, но главната не е раждала дете от Ататюрк.

Марги, пък аз хич не кълва, ако ми настояват, направо се запъвам като магаре на мост, така бях и с АФК😜 Ама случи се, подлъгахте ме вие по един или друг начин❤ Имах нужда да харесам нещо най-после и аз .

Онзи ден и доста снимки срещнах, главните от пръв поглед са едни такива тънички, ще се счупят. На кетъринга в чинията на главния имаше 3 неща с размер на кръгчета шпеков салам, направо гладува човека😳

Още нямам сили да видя финала...

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 11:28 от Беллора

# 417
Марги , Мерси за линка.
С критики е  но има фенове които си харесват продължението.
Самите актьори са се борили с някой глупости в сценария.
Данна има син в реала голям сладур.

Марги , погледна ли репортажа с Ча ?
Понеже няма ново ми е сантиментално да си припомним ерата.
Мисълта ми не е казал нещо, което не знаем в него ?

Нищо не коментирате за корейския на мястото на Алено Сърце. Не ви е впечатлил или не го гледате?

За Хазал мисля ,че ще присъства на сватбата на Деметка с нейния Коч.
Феновете не одобряват избора , но нищо не може да се направи. Голяма показност и от двамата.

# 418
Това за силните диалози да си призная, че е с намигване към Дени, която в последно време разбираемо е, че напълно се самоизключи от разговора 🙃😅 Докато в турските често се случва да има несъответствие между думи и действия, тук съвсем не е така.
ГГ с категоричност твърдеше за девойката почти от началото, че му принадлежи. Е, с времето тя самата го почувства ❤️
Не знам кога ще го изгледам повторно затова за момента си разсъждавам над онова, което съм запомнила. Къде вярно, къде не...

Съгласна съм, историята е за любовта във всичките ѝ измерения.
Не разбрах кога Хе Су се влюби във Вълка. Мислех, че е готова да му предложи само приятелство и ще си остане с очакванията към на 8-мия Уанг Ук. Пък и заради страховете от бъдещето ми изглеждаше почти невъзможно да се отдаде пълноценно на настоящето...
Различна беше и любовта, която изпитваше 8-мия принц към Хе Су и жена си Мьонг И. Действително я обгръщаше с много нежност, а едва след смъртта ѝ го определи като любов...
Любовта на майките-кралици към децата им и липсата на такава. Pensive 4-тия принц до последно чувстваше ненавистта на своята...

Феми, май нищо по-различно не казва от онова което вече знаем. Минах го набързо...
Аз и за Алено сърце нямаше да знам ако не беше споменат тук. Не го гледам този другия корейски за който питаш...

# 419
Аз мисля, че точно девойката обърка любовта с приятелството по отношение на 8ия принц и това й попречи да осъзнае, че с 4ия си принадлежат още от първата им среща. Освен това не видях хубаво лицето на гаджето предател в 21в, но мисля, че е лицето на 8ия принц. А страхът й породен от спомените от часовете по история забави осъзнаването, че това е правилния и за нея, и за страната в онзи момент принц. Защото и тя прояви синдрома на Фера. Едната чула недочула, другата видяла недовидяла, но осъдиха своите принцове.

Последна редакция: чт, 18 авг 2022, 14:08 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт