Дванайсет години - равносметка и избор

• 61 340
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Изобщо не виждам как ще го отнесат учителите. Единствените, които го отнасят, са само и единствено учениците. Всички камъни са в тяхната градина, всички важни последици от недомислиците на образователната система се пишат само на тяхната сметка - понякога дори съдбовно.

# 181
Разбира се. Всички последствия са само за учениците.

# 182
  • столицата
Прецакан набор се оказаха децата ни. Опитни зайчета за всякакви експериментатори. Но да са живи и здрави, с нас зад гърба им, ще си намерят пътя в живота.

# 183
Съгласна съм, че децата ни бяха опитните зайчета на МОН. Вероятно догодина въз основа на опита върху тях ще се променят нещата, надявам се към добро за следващите.
От друга страна вярвам, че всеки си има съдба, така че някоя дребна несправедливост /като променената скала например/ не трябва да ги отклони от пътя им.
Пожелавам успех на всички набори! И повече хубави новини съвсем скоро!

# 184
  • Русе
Мен друго ме тормози. Децата ни излизат с профил и повечето продължават по специалността. Като отидат в университета, от нулата ли ще почнат обучението или все пак е предвидено, че те две години са учили?

# 185
Здравейте момичета. Чета ви, но гледам да не се обаждам много в момента.
Видях много пораснали деца, позамислих се тези малки деца с които Вики е играла, колко големи са станали. Видях във фейсбук няколко от тях и си мисля, че са вече големи хора. В моята глава са деца на по 3, 4 години.
Успех на всички деца каквото и да изберат от тук нататък.
Ели, на моя приятелка момичето й е в Бургас студентка. Първата година каза, че има деца които идват с такъв профил от гимназия и такива без. Започнали са от нулата. Дано не греша...
За мен е нормално така, защото има деца които кандидатстват съвсем различно.
Моето дете беше миналата седмица при мен за 4 дни. Почват пробните изпити скоро и вероятно няма да се видим минимум до средата на август. Само здраве да е.
За дипломите, мисля че ще има начин за копие за кандидатстване.
При нас миналата година официално дипломите ги даваха на 15-ти юли, а имаше университети в които се кандидатстване до 13-ти юли. Дадоха им копие, а дипломата която е на съвсем различен лист и със водни знаци я получиха след това заедно с още 5 копия.

# 186
  • София
Много моля ако някой знае къде пише, че срокът за раздаване на дипломите е 20.06 да сподели линк или самия документ. И нашата класна каза, че ще ги раздават на 27ми (12г НЕГ)... Защо в цялата тази лудница трябва да се притеснявам и за административни неуредици и феодални царства... Писна ми.
(дописвам се) 
Писах на НЕГ за официален отговор с дата, ще се учудя ако ми отговорят.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 20:43 от magi_sveta

# 187
  • София
Много моля ако някой знае къде пише, че срокът за раздаване на дипломите е 20.06 да сподели линк или самия документ. И нашата класна каза, че ще ги раздават на 27ми (12г НЕГ)... Защо в цялата тази лудница трябва да се притеснявам и за административни неуредици и феодални царства... Писна ми.
(дописвам се) 
Писах на НЕГ за официален отговор с дата, ще се учудя ако ми отговорят.
Тук вина нямат училищата,  а МОН.

# 188
  • София
Копие от дипломата означава да свалим документа от сайта, който сподели Дидева ли? Откъде точно човек трябва да се сдобие с копие,  с което може да кандидатства онлайн за определена специалност? Училищата кога ще имат дипломата преди официалното раздаване?

# 189
  • столицата
Поради многото обаждания от разтревожени родители, утре в МОН щяло да има среща по въпроса с дипломите. След нея училищата очакват указания.

# 190
  • София
Поради многото обаждания от разтревожени родители, утре в МОН щяло да има среща по въпроса с дипломите. След нея училищата очакват указания.

Дано има някакво развитие с дипломите, че ситуацията е пълен парадокс.
Ще следя тук за най-актуална информация.
И благодаря!

# 191
  • София
Здравейте момичета, имаме съмнения в резултата от едната матура. Знаете ли къде можем да отидем и да си види работата младежа ?

# 192
В училище. Ето например съобщението за София.
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДИРЕКТОР/ УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Уведомявам Ви, че разглеждането на изпитните работи от зрелостниците, които желаят да видят сканираните си и оценени изпитни работи от ДЗИ, се извършва на сайта: results12.mon.bg до 17:30 ч. на 13.06.2022 г. (понеделник).

Влизането става с код_по_НЕИСПУО@edu.mon.bg акаунта на училището.

Всеки директор следва да създаде необходимата организация, за да могат желаещите да се запознаят с оценените си изпитни работи на сайта: results12.mon.bg, като се гарантира, че достъпът ще се осъществява само от лице от училищната зрелостна комисия.

Очаква се платформата да бъде затворена на 13.06.2022 г. (понеделник) в 17:30 ч.

# 193
  • Русе
Излязло е разпределението за редовния изпит в СУ.

# 194
https://haskovo.info/171756/%D1%86%D1%8F%D0%BB-%D0%BA%D0%BB%D0%B … 0%B9%D0%BA%D0%B8/.                           Положението е такова или подобно и в други гимназии

Общи условия

Активация на акаунт