За лошия подход на родителите

• 8 601
  • 201
  •   1
Отговори
# 15
Да, така е, но материята е специфична. Може да вземем поука за нашите деца, но не и да върнем детството си или да променим нашето възпитание. Всеки се бори както може, това не изключва професионална помощ от  подходящ специалист.

Родителските грешки могат да бъдат 100 вида. Това, което поне порасналото дете може да направи е да се дистанцира от родителите си, ако му действат зле.

Мен ме тръшва когато деца на по 30-40 години продължават да общуват с очевидно отровни родители постоянно и после се оплакват.

# 16
  • София
Няма университет за родители, учат се с нас, ние се учим с децата.

Ако си решил да бъдеш жертва доживот - ще бъдеш и никой не може да те спре.

Тук не включвам нулевият родителски капацитет и изтъпленията върху дете.

# 17
Да, тежките, истински страшни неща - там сигурно е кошмар Sad

Но като чета много теми из форума, някои оплаквания от родители са просто смехотворни - "Помагат повече на брат ми / сестра ми, Не одобряват приятеля ми" и т.н. Това не е болка за умиране все пак.

# 18
За мен, като родител най- голямата грешка е да проектираш собствените си болни амбиции върху децата. Възпитаваш, даваш, насочваш, но не тъпчеш, подтискаш и налагаш върху детето си.

# 19
За мен, като родител най- голямата грешка е да проектираш собствените си болни амбиции върху децата. Възпитаваш, даваш, насочваш, но не тъпчеш, подтискаш и налагаш върху детето си.
Както и да бъдеш прекалено суров, с цел да не ги разглезиш; не само да не ги поощряваш, но и да ги унижаваш; да убиеш в зародиш и малкото самочувствие, което имат.
Това наистина оставя белези за цял живот. Винаги си неуверен и се самообвиняваш за всичко. С каквото и да се захванеш, вътрешно усещаш, че ще се провалиш.
Дори по-късно да опиташ да разбереш родителите, много трудно ще се промениш.

# 20
B2022, ти дистанцирала ли си се от отровен родител, та пишеш колко е лесно? Grinning

# 21
B2022, ти дистанцирала ли си се от отровен родител, та пишеш колко е лесно? Grinning

Аз съм - перфектно лесно е, ако виждаш и осъзнаваш, че родителят е токсичен. От 10 години не съм виждала или чувала баща си и се сещам за него само при подобни постове. Събрах си багажа след университета и дим да ме няма, даже чао не казах.

# 22
Не, аз съм се дистанцирала от родители, които не ми действат добре, без да са отровни.

# 23
  • София
Конкретните изводи в статията са твърде преекспонирани. А относно родителството - добре е да се търси златната среда - да се зачита личността на всеки в семейството, но да има правила, които да се спазват от всички. И да има корективи, които не унижават и не нанасят физическа вреда, но и да не се свеждат до вечно влизане в положението, за да не се изроди в безнаказаност и прикриване на грешките.
Индивидуален подход трябва.

# 24
Браво, че сте се откъснали, но не мисля, че е лесно за повечето хора. Има и потенциал пак да се влошат нещата - когато родителят остарее и има нужда от помощ, покрай внуци или ако живее с човек, с който все пак искаш да имаш отношения.

# 25
Всеки си решава. Аз с родителите си в момента съм в чудесни отношения. Но е имало периоди, в които с години не сме се виждали и чували, защото не ми действаха добре. Преосмислиха си поведението. Сега и аз, и те сме мили и любезни и нямаме проблеми. Слушам само хвалби за себе си Simple Smile Разбира се, ще помагам, ако трябва един ден.

Но моите родители претърпяха положително развитие през годините. Ако имам родители, които само ме тормозят, няма никакъв начин се виждам с тях, да им помагам и т.н. Чета за такива родители тук, децата им се връзват и се мъчат. Не бих го причинила на себе си.

# 26
  • София
Значи всички тук сме инфантилни и дебилни?

# 27
A мен ме заинтригува кое прави мъжете и жените без деца "адекватни" и като се появи поколение при тях в инфантили ли мутират, или в льохмани.

# 28
Насилникът може да излезе и от семейство, в което има насилие и от такова, в което детето е било центъра на света и е глезено, и обгрижвано. Но при всички положения е отгледан от нарцистични родители. Разбира се, че има връзка. Рядко има агресия сред деца от здрави семейства, от добра социална среда и с добро възпитание.

Родителите не следва да бъдат приятели, а авторитети. Но авторитет не се става с крясъци, обиди и шамари. Става се със силен характер, мъдри решения и самоконтрол.

# 29
Ще се хвана за един пост - отделяне от родители, сега в нормални отношения.
Добри или не,  отделяне от родителите е нужно, дори на двете страни. За някакъв период от време всеки да е сам, може да се чуват и виждат рядко, на ниво добре съм.Дори с финансова помощ донякъде ,при нужда ,към детето, пълнолетно или не,(някои учат от 7 клас другаде), но без ненужна намеса, без диктат, само да няма залитане към наркотици например или друго подобно. Но да се стигне до това се иска една основа, реалистични очаквания от живота.Да е подготвен младият човек.
Наследствености не се влияят от възпитание особено.
Чудя се, днес като са забити главите на малки и големи в екрана, кога си проявяват отровното родителите.Децата са свободно възпитавани .

Общи условия

Активация на акаунт