Политиката в България 2 - Задава се горещо политическо лято

• 450 268
  • 15 780
  •   1
Отговори
# 11 445
Скрит текст:
Кой/кое ти гарантира, че ще има газ на приемлива цена поне до края на година?
Тримата посредници, които ни продават руски газ и всеки месец вдигат цената?
7 - те танкера, които не е ясно кога и къде мога да бъдат "разтоварени"?
Пускане на връзката за азерски газ и от там със сигурност да получим повече от досегашното?
Кое е сигурно BacuTy?
Mama_Nana, газът на европейските борси се вдига, точно заради "мижавия интерес" на Газпром да доставя газ.
Ta за високите цени (микроикономика-търсене и предплагане) са пазарни, не посреднически.
Сигурно е, че за да имаме газ не трябва да чакаме на руския.
На кого да разчитаме? Три опции дадох, от които никоя не е сигурна.
Русия дори не съм я споменала.
Може ли да я извадите от главите си и да предложите решение, което не е свързано с плюене към Русия и търсене вина в Газпром.
Защо никой не преговаря с Турция? Тя внася газ освен от Русия и от Азербайджан и Иран. Ако има свободен капацитет в тръбата от Иран не виждам защо иранците ще откажат да получат някой долар в повече. А и се твърди, че според турското законодателство всеки газ, влезнал в страната, е турски, и няма да ни гонят за неспазване на ембарго. Има инфраструктура, по която да влиза газ от Турция.

# 11 446
Но не и в България

# 11 447
Имаме интерконектор с Турция, нали там разговориха поне един от двата американски танкера.

# 11 448
Имаме интерконектор с Турция
Няма връзка между иранската тръба и тази към която е конектора с България.

# 11 449
Наистина е отвратително и срамно. Онези хора там губят животите си, домовете си. Западноевропейците са застрашени да имат 19 градуса в офисите или да не ходят на Малдивите 2-3 години. Ние сме застрашени да намалим свинския врат от 5 на 4 пъти седмично или да съкратим почивката в Гърция. И за всичко е виновна...Урсула, а най-много - САЩ. Просто не ми го побира умът.
Руската пропаганда обаче не може да проникне толкова дълбоко, ако няма благодатна почва.

Само с допълнението, че западноевропейците не мрънкат. Приемат нещата и се мобилизират.Мрънка се у нас и се чертаят черни прокоби.  Изобщо няма да настъпи никакъв апокалипсис. Но все пак 4000лв.е добра сума.
[/quote]
Западно европейците не ме интересуват,както и те не се вълнуват от нас.Както също така не се вълнуват от хора по целият свят,които губят живота и домовете си.Вълнуват се само от тези страдащи,която официалната политика на ЕС им поднесе.Когато им дойде в повече и на тях до главите,тогава може и да се развълнуват повече.Те масово не се трогваха от болните и умиращи от ковид в собствените им страни,а напротив масово протестираха с/у мерките.Повече се вълнуваха дали и кога ще ходят на кръчми,ваканции и в мола.Тези въпросните дето не се оплаквали,нямат и причина да го правят.Поне все още.От снощните новини на бнт (ако не се лъжа)в ЕС природният газ е поскъпнал с 52,6%,в Б-я поскъпването е 128,5%.Бензинът в ЕС е поскъпнал с 35,7%,в Б-я 57%.Като са такива големи пичове,нека си хапват сух хляб и седят на тъмно и студено доброволно.Пък,който иска може да ги последва и солидарно да си гладува,студуват и срамуват.Аз не искам нито да студувам,нито да гладувам солидарно,още по-малко пък ще се срамувам.Не виждам и бълг.управници да се срамуват от безобразната спекула,която се вихри и няма никакво намерение да спира растежа си.

# 11 450
Добре де, турците ползват повече ирански газ, а на нас ни продават друг. Така не става ли?
То и в момента плащаме за азерски газ, а получаваме друг, докато узаконят тръбата.
Определено мразя Путин и политиката на Русия и в същото време осъзнавам добре какво ще се случи в София, ако спре топлофикация. Родена съм и живея в центъра, на достатъчно години съм, за да помня как централната част мина директно от отопление на въглища на парно. Няма как инсталациите да издържат на увеличено натоварване, няма да издържат и трафопостовете. Не коментирам от къде ще се вземе толкова мощност.
Вече не съществуват старите котли и инсталации и камините. Дори някъде да не са ги махнали, комините не са чистени от татово време. И въглища няма от къде да се намерят, а и не искам да си спомням зимната смрад на изгорели въглища.
Как ще се топлят панелните гета без термоизолация?
Болници, училища, детски градини?
Все пак това са близо милион хора. Ако останат през зимата на студено или им сервират четирицифрена сметка за отопление, не знам какво ще се случи.
Така че да са така любезни управляващите, да намерят от някъде газ на нормални цени. И да сключат дългосрочен договор за достатъчни количества, но не с Газпром.

# 11 451
Добре де, турците ползват повече ирански газ, а на нас ни продават друг. Така не става ли?
Не става.
Ако живеете в блок и ВиК подават толкова вода колкото е нужно по заявено количество за всички апартаменти няма как комшията от долния етаж изведнъж да започне да консумира повече.
Не знам дали го обясних правилно. При ограничено количество на входа на тръбата няма как някой вързан към нея да започне да черпи повече.

# 11 452
Скрит текст:
То и в момента плащаме за азерски газ, а получаваме друг, докато узаконят тръбата.
Определено мразя Путин и политиката на Русия и в същото време осъзнавам добре какво ще се случи в София, ако спре топлофикация. Родена съм и живея в центъра, на достатъчно години съм, за да помня как централната част мина директно от отопление на въглища на парно. Няма как инсталациите да издържат на увеличено натоварване, няма да издържат и трафопостовете. Не коментирам от къде ще се вземе толкова мощност.
Вече не съществуват старите котли и инсталации и камините. Дори някъде да не са ги махнали, комините не са чистени от татово време. И въглища няма от къде да се намерят, а и не искам да си спомням зимната смрад на изгорели въглища.
Как ще се топлят панелните гета без термоизолация?
Болници, училища, детски градини?
Все пак това са близо милион хора. Ако останат през зимата на студено или им сервират четирицифрена сметка за отопление, не знам какво ще се случи.
Така че да са така любезни управляващите, да намерят от някъде газ на нормални цени. И да сключат дългосрочен договор за достатъчни количества, но не с Газпром.

Ох, добре, че са софиянци с тяхното парно че да се надяваме на нормални цени на газа.

# 11 453

Това ми напомня на времената, в които по новини на национална телевизия съобщаваха къде в София няма вода. Нищо не се случи, освен шегите от сорта на "От София ли си или така миришеш по принцип?".

# 11 454
Софт, не си живяла в София по Янчулево време. Никак не беше добре, дори и през лятото. В центъра не спираха водата, но нямаше изобщо топла. В къщи няма място за обикновен бойлер. След како минахме етапа с топлене на тенджери вода, за да се изкъпем, успях да докопам българско поточно бойлерче за душа с всички необходими защити и не много мощно, за да издържи инсталацията. Има контакт в банята, отварям да видя колко са дебели жиците (имам два изпита по електротехника във висшето и добре знам за какво става дума). Не става, може да си включиш електрическа самобръсначка и толкова. Зад една стена е бокса с куп контакти със силова инсталация. Взимам бормашината и почвам да дупча тухлата. Но тя е много дебела. Взимам една кука да плетене с изпаднала глава. Пробивам дупката, цялата съм почервеняла от праха от тухлите и установявам, че захранващият кабел на бойлерчето е къс... Това късно вечерта и няма от къде да купя кабел. Седя в ступор покрита в тухлен прах и се чудя как да се изкъпя - с поливане няма да стане. В този момент звъни телефона и приятелка щастливо съобщава, че са пуснали водата (повечето нямаха вода по два дни май, като имаха, имаше и топла). Аз викам по телефона никой да не влиза в банята, аз съм първа. Хвърлям всичко нужно в сака и паля колата.
На другия ден сложих по-дълъг кабел и започна друг цирк. Бойлер закачен на душа, кабела през стената, щепсела в бокса. Бойлерчето се оказа със скапана термозащита. Има биметална пластина като при ютиите, която трябва да изключи при прегряване. А тази изключваше след пет минути при леко топла вода, след което не включва автоматично). Как се къпехме - в банята стълбата, задължително втори човек в бокса или дневната. Като изключи, викаш да изключат щепсела от контакта, след като се убедиш, че е направено, се качваш на стълбата, отваряш джаджата и щракваш пластината. След това викаш да включат щепсела в контакта. Ако си много бърз, успяваш да се изкъпеш само с едно изпълнение.
Много приятен начин за къпане.
А повечето, които седяха без капка вода по два дни? Включително с бебета и малки деца?
Между другото, причината за това е точно за тази тема - източиха нарочно язовира, за да вземе някой пари и да построи водохващане Джерман - Скакавица в Рила. Което не може да докара вода, защото много години преди това водосборната зона на Джерман е хваната и отведена в язовир Белмекен. Така че нищо ново под слънцето, изстъпленията и краденето са много от преди ББ!

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 22:48 от Недоволна

# 11 455
Софт, не си живяла в София по Янчулево време. Никак не беше добре, дори и през лятото. В центъра не спираха водата, но нямаше изобщо топла.

Всъщност изобщо не ме интересува.

# 11 456
И сега с климатиците не е малко натоварване на ел мрежата.
 Такива сме си ,крадливи, да не се минем, но ако може да минем някого.

# 11 457
Много удобно за партия Възраждане, връщат носенето на маски на закрито. Сега Костадинов ще се вихри на воля по митинги против маските. Според мен Възраждане имат някой таен активист в софийското ХЕИ който чрез маските им помага да добавят няколко хиляди гласа към актива си за изборите.

# 11 458
Гълъб Донев в какво състояние е държавата:

https://www.facebook.com/watch/?v=744690453435553&extid=NS-U … T&ref=sharing
Sweat Smile

# 11 459
В София имаше режим на водата преди 1996г. по схема, но не помня коя година точно. И беше по квартали. Не по едно и също време за всички. Имаше и на тока, но този режим май  беше преди режима на водата.

Общи условия

Активация на акаунт